Koti Kokoelmat Karanteenireseptit (myös viikonloppuresepteiksi kutsutaan)

Karanteenireseptit (myös viikonloppuresepteiksi kutsutaan)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Karanteenireseptit – reseptit, jotka vievät arkireseptejä enemmän aika, joita nyt on vihdoin aikaa kokkailla

Olo on meillä jokaisella varmasti hyvin epätodellinen viime päivien jälkeen. Mielessä on myllertänyt ensin harmitus, sitten ahdistus, suru, epätoivo, epätietoisuus, epätodellisuuden tunne ja valtava huoli. Miten meidän tulee käymään? Mihin asti tilanne etenee? Kuinka moni tulee sairastumaan? Kuinka monta menetetään? Ikinä ei ole elämä ollut näin näköalatonta. Voin korkeintaan yrittää suunnitella seuraavaa päivää, ja nekin suunnitelmat voidaan kumota minä hetkenä tahansa.

Mitä enemmän selailen uutisotsikoita, sitä mustemmaksi mieleni käy. Olen päätynyt mieluummin lukemaan virallisia tiedotteita ja justjust Hesaria pysyäkseen ajan tasalla.

Omat suunnitelmamme, kuten kaikkien muidenkin suunnitelmat, ovat täysin haihtuneet kuin tuhka tuuleen ja nyt jännittämme itse, voimmeko edes häitämme järjestää. 

Noudatetaan kaikki viranomaisohjeita kiltisti. Ei sooloilla. Pliis. Yritetään parhaamme estää taudin leviämistä. Pidetään yhteyttä puhelimitse. Onneksi nykyään on nämä virtuaaliset kanavat.

Yritetään löytää myös jotain valoisaa tähän hetkeen. Helposti tuntuu, että tällä hetkellä ei saisi edes olla iloinen, kun ympäröivä tilanne on vakava. Se ei kuitenkaan auta, että jatkuvasti murehtii ja pyörittelee kauhuskenaarioita päässään. Sen tiedän. Pari päivää kun oli täysin mieli maassa ja pää täynnä mustuutta ilman uskoa mihinkään, niin hyvää se ei tee. Nyt olen ponnistanut kuopasta askeleen ylöspäin. Tässä tilanteessa on mielestäni päinvastoin erityisen tärkeää, että yritämme löytää myös jotain ilon aihetta.

Kalenteri on yhtäkkiä monella tyhjä. Kerrankin on aikaa niihin kotitöihin, kirjojen lukemiseen, askarteluun, kutomiseen, uuden kielen opetteluun ja muuhun, mihin normaalisti ei aikaa meinaa löytyä. On aikaa kokata antaumuksella eikä keskittyä keksimään 30 minuutin arkireseptejä. Ulkoillakin vielä onneksi saamme – toistaiseksi ainakin.

Kokosin tähän blogistani niitä aikaa vievempiä reseptejä, joita todennäköisesti et ole tullut vielä kokanneeksi juuri sen vuoksi, että ne ovat isompitöisempiä kuin peruspastat, eivätkä valmistu ihan arki-illalliseksi. Ei siis keittoja, pastoja, uunivuokia, vaan sellaisia, jotka vaativat vähän enemmän näpertämistä. Kaikki nämä ovat kuitenkin äärimmäisen herkullisia reseptejä, eihän sitä muuten viitsisi laittaa aikaa niihin 😊. Kun karanteeniaika loppuu, muista nämä viikonloppukokkailuja varten!


Korealaiset höyrytetyt sämpylät Gaijin style tofulla. Vegaaninen

Aasia

Falafelit kaikilla lisukkeilla. Vegaani. Gluteeniton

Lähi-Idästä Kreikkaan

Italia

Teen vielä erillisen postauksen edullisimmista resepteistä sekä parhaista leivontaresepteistä.

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti