Koti Kokoelmat Rentoudutaan leipoen – blogini parhaat leivontareseptit x 30

Rentoudutaan leipoen – blogini parhaat leivontareseptit x 30

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Ajat ottavat koville. Sisätiloissa pysyttely ilman kyläilyjä ja vieraita. Lukeminen, telkkari ja tietokone alkavat kaikki käydä silmille raskaaksi. Ulkona sentään saa käydä, ja siitä saamme olla hyvin onnellisia. Mikään ei tällä hetkellä anna parempaa hengähdystaukoa kuin ulkoilma ja luonto.

Kunhan vain kaikki malttaisimme noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä. Kyse on yhteen hiileen puhaltamisesta. Jos pari törttöilee, niin kaikkia rangaistaan. Kaikki joutuvat luopumaan jostain – enemmän tai vähemmän. Sosiaalisesti tämä tuntuu raskaalta, kun normaalisti juuri kavereiden näkeminen ja ihmisten kanssa vietetty aika tuulettaa ajatuksia ja tuo kivaa tekemistä arkeen. Tuntuu raskaalta kieltäytyä sellaisista, ennen niin itsestään selvistä asioista, kuin ystävien tai perheen näkemisestä. Mutta se on nyt yhteisen hyvän eteen. Sitä nopeammin saamme taudin rajoitettua ja hillittyä, jolloin rajoituksia voidaan alkaa pikkuhiljaa lieventämään.

Leivonta on oma tapani rentoutua, ja se onneksi tulee onnistumaan, vaikka minkälaisia rajoituksia vielä tulisi.

Taikinan vaivaaminen tai sekoittaminen. Takinapalojen maistelu. Siinä on jotain sellaista pientä salaisen ihanaa herkuttelua. Kodissa leijaileva makea ja lämmin leivonnaisen tuoksu. Se kun saa upottaa hampaansa vastapaistettuun pullaan tai mehevään brownieen. Kun saa tyytyväisenä myhäillä sille nautinnolle. AH.

Pysytään kotona, leivotaan ja nautiskellaan siitä yksin tai yhdessä perheenjäsenten kanssa ♡. Yksinkin leipovana voit vaikka käydä viemässä lähellä asuvalle kaverillesi tai perheellesi leivonnaisia ovelle.


Keräsin tähän blogistani mielestäni parhaimpia leivontareseptejä. Nimenomaan leivontareseptejä. En jäätelöitä tai fudgeja, vaan sellaisia, joissa saa nautiskella itse taikinastakin :). Valintakriteereinä toimi myös, että leivonnainen olisi aika helppo leipoa. Ei siis monivaiheisia reseptejä, eikä täytekakkuja. Perässä oleva ”V” tarkoittaa vegaanista. Älä missään nimessä pelästy sitä. Lupaan, ettet huomaa makueroa.

Jos haluat tutustua kaikkiin blogini leivonnais-ja jälkiruokaresepteihin, pääset sinne tästä.

Mustikka-ruislesemuffinit. Vegaani

Pullat ja muffinit

Uunipeltileivonnaiset

Keksit

Mehevä omenapiirakka. Vegaaninen

Piirakat ja helpot kakut

 

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti