Koti Arkiruoka Pikaiset Wuhanin nuudelit

Pikaiset Wuhanin nuudelit

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Pikaiset wuhanin nuudelit. Vegaani

Tämän vuoden puolella syttyi into nuudeliruokiin. Miten rakastankin niitä! Nuudeleita voi valmistaa hyvin simppelistä maustaen (kuten pastaa), tai sitten monimutkaisesti, paljon aikaa käyttäen. Kenties olin Indonesiassa asuessani syönyt liikaa nuudelia, sillä sitä ei oikein tehnyt mieli moneen vuoteen. Nyt näyttää kuluneen tarpeeksi aikaa.

Pikaiset wuhanin nuudelit. Vegaani

Tammikuussa julkaisin Wuhanin nuudelit-reseptin, joka olikin todella hyvä nuudeliresepti. Ei kuitenkaan mikään tiistai-illan töistä kotiinpaluuruoka. Vaan sellainen, jota tehdään vieraille. Tämän postauksen nuudelit nimesin pikaisiksi tai oikaistuiksi Wuhanin nuudeleiksi, sillä makumaailma toi välittömästi mieleen nuo Wuhanin nuudelit, vaikka kyse ei ole samasta annoksesta. Makuelämys silti kuljetti siihen annokseen ja aivan superhyvät nuudelit tuli näistäkin. Joskus kaapintyhjennys yllättää ja kannattaa. Jälleen oli Helsingin asunnon tyhjennys ja edessä paluu Rovaniemelle. Muuton yhteydessä oli kuivaruokakaapit taas mahdollisimman hyvin tyhjättävä. Laitoin vähän yhdestä sun toisesta purkista maun mukaan makuja nuudeleiden joukkoon ja yllätin jälleen itseni onnistumalla näin hyvin =).

Eli, jos et jaksa ryhtyä oikeiden Wuhanin nuudeleiden kimppuun, niin kokeile näitä! Tai kokeile joka tapauksessa arkisemmaksi versioksi.

Laoganmalle jälleen erityismaininta. Laoganma, eli crispy chili oil, on kiinalainen chilikastike, joka ei ole lainkaan tulinen, vaan mausteinen. Se antaa erityislaatuisen maun ruokaan, jota ei saa mistään muualta. Sitä löytyy etnisistä kaupoista.


Pikaiset Wuhanin nuudelit – resepti

Pikaiset wuhanin nuudelit. Vegaani

n. 3 annosta

Tarvitset

3 rkl seesamöljyä
1 rkl inkivääriraastetta
¼ tl valkopippuria
1½ rkl gochujang-tahnaa
1½ rkl tummaa tahinia
1/3 dl vettä
2 rkl soijakastiketta

1 munakoiso
½ purjo
300g tofua
n. 50g tuorepinaattia

200g nuudeleita

2 kevätsipulinvartta
tuoretta korianteria
3 rkl laoganma-chilikastiketta

Tarjoile halutessasi pikkelöidyn punakaalin kanssa (ei pakollinen)

200g pala punakaalia
3 rkl riisiviinietikkaa/punaviinietikkaa
3rkl sokeria
3 rkl vettä

Valmistus

  1. Marinoi ensin punakaali. Leikkaa se ohuiksi suiruiksi ja lisää kulhoon etikan, sokerin ja veden kanssa. Jätä maustumaan ainakin puoleksi tunniksi. Pidempi säilytys ei haittaa yhtään.
  2. Kuullota seesamöljyssä pannulla munakoisoa ja purjoa. Lisää valkopippuri. Paista hieman keskilämpöä voimakkaalla asteella, kunnes munakoiso ja purjo ovat pehmeää ja kullanruskeaa. Raasta inkivääri ja lisää pannulle. Anna paistui minuutti vielä.
  3. Sekoita gochujang, tahini, soija ja vesi yhteen. Ei haittaa vaikkei ihan sekoitu tasaiseksi. Ne saa paremmin sekoitettua pannulla. Kaada tämä liemisekoitus munakoisojen ja purjon kanssa pannulle. Murentele mukaan tofu ja lisää pinaatinlehdet. Paista sen aikaa, että kaikki sekoittuvat ja lämpenevät.
  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois ja lisää nuudelitkin pannulle. Pyörittele lastalla, niin että kaikki sekoittuvat ja lämpenevät.
  5. Lisää ihan lopuksi päälle kevätsipulia, korianteria ja laoganma-chiliöljyä. Tarjoile halutessasi marinoidun punakaalin kanssa.

Pikaiset wuhanin nuudelit. Vegaani

Olin valmistanut annosta varten marinoitua punakaalia, joka klassiseen tapaan löytyi jääkaapista vasta, kun kuvat oli otettu ja ruokailukin aloitettu. Punakaali löysi tiensä vielä lautaselle viimehetkellä. Maistui kyllä hyvin myös ilman punakaalia.

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Minou 23.09.2021 - 11:55

Nopea ja maistuva nuudeliruoka. Laongma on todella mukavan makuinen ja tuntuinen lisuke moneen ruokaan. Suosittelen!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 27.09.2021 - 08:48

Kiitos paljon! 🙂

Vastaa

Jätä kommentti