Koti Arkiruoka Grillattu nektariini-fetasalaatti (GF)

Grillattu nektariini-fetasalaatti (GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Grillattu nektariini-fetasalaatti

Se on aina vain yhtä käsittämätöntä, kuinka entistäkin herkullisempia nektariineista tulee, kun ne grillaa (tai paistaa parilapannulla). Nektaariinien oma sokeri paahtuu siihen pinnalle ja tekee niistä niin vaan mehukkaita.

Paahdetut nektariinit sellaisenaan tai salaatissa on joka kesäinen must ruoka. Tänä vuonna perinteinen, mutta aivan paras nektariinin ja fetan kombo viismausteella maustetuilla, paahdetuilla manteleilla ja siemenillä, sekä nousi ihan uudelle tasolle raparperivinegreten ansiosta. Markuksella on aina etukäteen hieman sanomista salaattiaterioista huolimatta runsaasta leivästä sen kanssa. Mutta totesipa hän syötyään, että on valmis taas antamaan salaateille mahdollisuuden.

Vegaanisen version saa, kun käytät fetan sijalla itse tehtyä manteli”fetaa”.


Grillattu nektariini-fetasalaatti – resepti

2:lle pääruoaksi, 4-5:lle lisukkeeksi

Tarvitset

ison rasian salaattisekoitusta
(pieni kourallinen tuoretta minttua, jos on)
5 nektariinia
100g fetaa
paahdettuja siemeniä/pähkinöitä – tee halutessasi alla olevia viismauste-siemeniä
oliiviöljyä
mustapippuria

Kastikkeeksi raparperivinegretteä (tai muuta haluamaasi kastiketta)

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin viismauste, mikäli valmistat sen itse (kts. ohje alla). Ilman tätä vaihetta salaatti on hyvin nopea.
  2. Leikkaa nektariineista kohtuu isoja siivuja ja grillaa ne grillissä tai parilapannussa ilman öljyä, kunnes ne saavat hyvät raidat.
  3. Lisää siemenet/pähkinät öljy (ja mausteet) toiselle pannulle ja kuumenna keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes öljy on kauttaaltaan imeytynyt pähkinöihin/siemeniin, ja ne ovat kullanruskeita.
  4. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja lisää päälle grillattuja nektariineja, murusteltua fetaa ja siemeniä.

(Viismauste-siemenet)

Valmistin viismausteeni itse, mutta sitä myydään myös valmiissa paketeissa – sitä valitettavasti tuntuu olevan vaikea löytää. Vaikka ainesosat ovat välttämättömiä juuri viismausteelle, niin sichuaninpippurit ja tähtianikset voi jättää myös pois, eikä lopputulos siitä kärsi. Siitä vaan maustamaan siemenet millä haluat. Pääasia on, että siemenet paahtaa mausteiden (oli se sitten vaikka pelkkä suola) ja öljyn kanssa, jolloin niistä tulee koukuttavan rapeita ja aromaattisia.

kourallinen haluamiasi siemeniä/pähkinöitä (minulla oli kurpisansiemeniä, auringonkukansiemeniä, paahdettuja kikherneitä, vaikka ei kyllä ole siemen, ja mantelilastuja)
1 rkl oliiviöljyä

2 tl Sichuanin pippureita
8 tähtianista
1 rkl fenkolinsiemeniä
1 tl neilikkajauhetta
1 rkl kanelia

Paahda kokonaiset mausteet kuivalla pannulla. Varo, ettet polta. Jauha mausteet morttelissa hienoksi. Lisää joukkoon jauhemaiset mausteet ja sekoita.

Seuraathan blogiani jo:

Facebookissa

Instagramissa

Pinterestissä

 

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti