Koti Cocktail-tilaisuuksiin Za’atar-tomaattibruschetat

Za’atar-tomaattibruschetat

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Za'atar-tomaattibruschetat

Perinteiset tomaattibruschetat muuntuvat Lähi-Idän za’atar mausteseoksen ansiosta eksoottisemmiksi ja tavallista kiinnostavammiksi. Bruschetat paistettiin päiväretkellä Kuninkaan Laavulla, mutta totta kai ne soveltuvat myös kotona valmistettaviksi.

Za'atar-tomaattibruschetat

Za'atar-tomaattibruschetat Za'atar-tomaattibruschetat

Pohtiessani sopivia yhdistelmiä bruschettoihin, tuli ensiksi mieleen ricotta. Ricotasta tuli mieleen Ilon cashew-levite, jossa on ricottamainen, vähän rakeinen koostumus. Erityisesti Ilon valkosipulilla maustettu cashew-pohjainen levite on todella hyvää ja näin päädyin voitelemaan leivät tällä levitteellä. Se sopi erinomaisesti kokonaisuuteen. Suosittelen.

Samalla tulimme kokeilleeksi tomaatin sijasta persimon-versioita. Persimon-leivät saattoivat olla vieläkin parempia. Toisaalta tomaattileivät voittivat siinä, että paistetut tomaatit lämmittivät pakkassäässä.


Za’atar-tomaattibruschetat – resepti

Za'atar-tomaattibruschetat

12 kpl

Tarvitset

1 kokoinen hyvä leipä (esim. Rustico)
n. 200g vegaanista tuorejuustolevitettä (Ilon valkosipuli-cashewlevitettä)
n. 300g kirsikkatomaatteja
2 isoa valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
n. 4 rkl za’atar-mausteseosta
tuoretta korianteria

Vinkki: vaihda kirsikkatomaatit persimoniin tai paistettuihin päärynöihin

Valmistus

  1. Halkaise tomaatit. Kuori ja siivuta valkosipulinkynnet ohueksi. Lisää pannulle öljyä ja paista tomaatteja ja valkosipuleita, kunnes tomaatit kypsyvät.
  2. Siivuta leivästä siivuja. Paista leipäsiivuja oliiviöljyssä molemmilta puolilta, kunnes ne ruskistuvat ja rapeutuvat.
  3. Voitele leivät tuorejuustolevitteellä melko paksulti. Lisää päälle tomaattipaistosta. Lorauta vielä oliiviöljyä, ripottele za’atar-maustesekoitusta ja lisää lopuksi tuoretta korianteria.

Za'atar-tomaattibruschetat

Vinkki: Kokeile tomaatin sijasta persimonia

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Minou 23.01.2022 - 14:42

Näitä pitääkin tehdä kun ostimme eilen persimoneja melko suuren määrän. Leivät maistuvat varmasti hyvältä sisätiloissakin.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 24.01.2022 - 18:39

Varmasti maistuvat, tai ainakin toivottavasti teillekin :).

Vastaa

Jätä kommentti