Koti Arkiruoka Vesimeloni-avokado-fetasalaatti (GF) – kesän raikkain lisuke

Vesimeloni-avokado-fetasalaatti (GF) – kesän raikkain lisuke

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Kylläpä nyt salaatteja pukkaa. Kesäilmoilla harvemmin tuhtia intialaista mausteista currya kaipaakaan, niitä sitten enemmän joskus tulevaisuudessa ilmojen kylmettyä. Vesimeloni-fetatostadoista jäi yli yllättäen vesimelonia sekä fetaa ja näistä jämistä syntyikin sitten mitä raikkain lisuke tai kevyt lounas. Lime korostaa upeasti vesimelonin makeutta ja samalla tekee siitä mukavan kirpsakan raikkaan. Avokado ja feta taas tuovat ruokaisuutta salaattiin. Ah, tätä täytyy saada heti uudestaan. Näistä yksinkertaisista aineista, ilman suurta tiskiä syntyi jotain niin ihanaa. Tarjosin salaatin grillattujen meksikolaisten kanavartaiden sekä makumaailmaan kuulumattomasti uusien perunoiden kera.

Vesimeloni-avokado-fetasalaatti

vesimeloni-avokado-fetasalaatti

Tarvitset

1/4 osa vesimelonista
1½ avokadoa
200g fetaa
½ -1 limen mehu
rouhittua mustapippuria
1/4 tl suolaa
½ punasipuli
parin mintunoksan lehdet
2 rkl oliiviöljyä

Ohjeet

  1. Kuutioi vesimeloni ja avokado.
  2. Pilko punasipuli renkaiksi.
  3. Murustele feta.
  4. Sekoita aineet keskenään ja purista limen mehu päälle. Purista ensin puolikkaan limen mehu ja maista. Jos kaipaat enemmän happoa, niin lisää limemehua.

Tarjoa grillattujen meksikolaisten kanavartaiden ja keitettyjen uusien perunoiden kera.

vesimeloni-avokado-fetasalaatti

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Glotter-Bäckerin 7.08.2017 - 12:56

Mä niin suosittelen paahtamaan fetan uunissa ennen salaattiin heittämistä, tein eilen vesimeloni-feta-vihersalaattia ja rapsakan kuoren saaneet feta-palat oli tooosi hyviä. Murustelin fetan pellille ja 5-10 minuuttia 225C.

Hmm, tähän hommaan kyllä sopisi varmasti suorastaan vielä paremmin mantelifeta?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 9.08.2017 - 23:13

No todellakin! Olen syönyt ravintoloissa monta kertaa uunipaahdettua fetaa, mutta mistä lie johtuu, etten vieläkään ole saanut aikaiseksi paahtaa sitä itse. Tämäkin pitää korjata. Tässähän kertyy jo pitkä lista ruokia kokeiltavaksi kotiinpaluuta varten!

Vastaa

Jätä kommentti