Nämä kesäiset tostadat sopivat täydellisesti alkupalaksi, naposteltavaksi tai vaikkapa cocktail-pöytään. Chilissä pyöriteltyjen vesimelonipalojen tulinen raikkaus yhdistettynä creme fraichen ja fetan pehmeyteen on kutkuttavan koukuttava kombo. Valmista riittävästi, sillä ne katoavat hetkessä.

vesimeloni-fetatostadat

Tostada tulee sanasta ”toasted” ja tostadoilla viitataan Meksikossa ja Etelä-Amerikassa paahdettuihin tortillalastuihin. Tostadat toimivat kätevänä tarjoilualustana. Tostadat voit valmistaa valmiista maissi-tai vehnätortilloista uunissa paahtamalla tai nopeammin pannulla.

Alunperin idea vesimelonin pyörittelystä chilin, sokerin ja suolan seoksessa oli Thomasina Miersin Mexican Food Made Simple- kirjasta. Kirjassa ylistettiin tätä Meksikon kaduilta saatavaa yhdistelmää, ja lopputulos oli kehujensa arvoinen.

Vesimeloni-fetatostadat

Tulisen raikkaita Vesimeloni-fetatostadoja välipalaksi #viimeistämuruamyöten nyt blogissa. #tostadas #mexicanfood

Tulisen raikkaita Vesimeloni-fetatostadoja välipalaksi #viimeistämuruamyöten nyt blogissa. #tostadas #mexicanfood

12 kpl

Tarvitset

3 isoa tortillalettua
1/4 kokonaisesta vesimelonista
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl chilijauhetta
½ dl sekoitus auringonkukansiemeniä ja kurpitsansiemeniä
salaatinlehtisekoitusta (esim. rucolaa, pinaattia, viinisuolaheinää)
100 g fetaa
1 lime
½ dl creme fraichea
oliiviöljyä
paistoon rypsiöljyä

Ohjeet

  1. Valmista tostadat: Leikkaa tortillaletut neljään osaan. Sivele ne rypsiöljyllä ja paista 200 asteisessa uunissa n. 7 min tai kunnes kullanruskeita ja rapeita tai pannulla.
  2. Leikkaa vesimeloni arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita keskenään chili, suola ja sokeri. Pyörittele vesimelonipalaset seoksessa kauttaaltaan. Sekoita salaatinlehtien joukkoon oliiviöljyä.
  3. Kokoa: Levitä tostadan päälle creme fraichea, salaattisekoitusta, vesimelonipalasia, fetaa, siemeniä ja purista päälle reilusti limemehua.

 

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti