Koti Arkiruoka Vegaaninen ”chorizo”pasta

Vegaaninen ”chorizo”pasta

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Vegaaninen chorizopasta

Kävi taas niin, kuin tuppaa käydä, eli että parhaat ja nokkelimmat keksinnöt syntyvät ihan vahingossa. Ja vahingossa sitten tulikin valmistettua vegaanista ”chorizoa”. Taikka pikemminkin ”chorizo”tahnaa.

Oli jälleen kerran aika tyhjentää jääkaapista siellä lojuvat purkit. Oli aurinkokuivattua tomaattia (ei toki tarvitsisi säilyttää jääkaapissa) ja chipotle-purkin jämät. Jospa vaikka näistä surauttaisi tahnan ja vähän valkosipulia (kuten aina) mukaan. Maistoin tahnaa ja älähdin samantie: maistuu ihan chorizolta! Se todellakin maistui aivan chorizolta. Mitä kummaa! Olen lisännyt tätä tahnaa pitsan päälle ja nyt ihan vain sekoitin keitetyn pastan joukkoon. Vähän kuin pestopasta. Siis nyt on keksintö. Vegaaninen ”chorizo”, joka on helppo tehdä, eikä sisällä mitään kummallisuuksia. Ei tietenkään voi paistaa kuten makkaraa, mutta nimenomaan mausteeksi ruokaan nokareina taikka näin peston tavoin käytettynä. 

Supersimppeliä ja ah niin hyvää. Paistoin joukkoon porkkanoita, jotta tulisi vähän kasviksiakin. Sopivat hienosti ja näyttävät enemmän chorizolta kuin itse chorizotahna :D. Mikäli haluaisi jotakin proteiinia mukaan, niin ehkäpä tofua murennettuna tai vaikka beanit-murua. Ihan linssitkin voisivat toimia.


Vegaaninen ”chorizo”pasta – resepti

Vegaaninen chorizopasta

4 annosta

Tarvitset

Chorizo”-tahnaan

Huom. Pastaan tarvitaan vain puolikas annos, mutta kokonainen satsi on helppo tehdä kerralla. Käytä loppu esim. leivän päällä, lämpimien leipien täytteenä tai pitsan päällä. Tarvittaessa tee n. puolikas annos.

1 tölkki aurinkokuivattuja tomaatteja (paino 200g ilman öljyä)
1½ rkl chipotleja adobo-kastikkeessa (löytyy yleensä meksiko-hyllyistä/maustehyllystä)
1 iso valkosipulinkynsi
1 tl paprikajauhetta

Lisäksi

500g linguine-pastaa (tai spagettia/tagliatellea)

5 isoa porkkanaa
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä paistamiseen
1 rkl inkivääriraastetta
suolaa

tuoretta korianteria

Valmistus

  1. Kuori valkosipulinkynsi. Valmista chorizotahna surauttamalla kaikki tahna-ainekset tahnaksi. 
  2. Kuori porkkanat. Paloittele ne 1 cm palasiksi. Paista kuumalla pannulla aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä, kunnes ne saavat ruskistunutta pintaa. Lisää paiston loppuvaiheilla inkivääriraaste ja rouhi suolaa päälle.
  3. Keitä pasta al denteksi.
  4. Sekoita puolet aurinkokuivattutomaatti-chipotletahnasta ja paistetut porkkanat pastan joukkoon. Tarjoile tuoreen korianterin kanssa. 

Vegaaninen chorizopasta

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Tuulia 25.09.2021 - 09:26

Nerokasta! Usein adobopurkista jää juuri hiukan ylimääräistä lojumaan jääkaappiin. Liekö tomaattien umamisuus, savu ja chipotlesta tuleva suolapitoisuus chorizomaisuuden salaisuus? 🙂

Täällä pikkukaupungissa missä kunnon vegechorizo on kaupoissa vielä tuntematon käsite, voisin hyvin kuvitella pyöräyttäväni kaupan vegemakkaratkin tässä mausteseoksessa – taitaa muuten mennä seuraavalla pyttipannurundilla testiin…

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 27.09.2021 - 08:52

Kiitos :). Joo, niinpä adobopurkista jää useinkin ylimääräistä, jotka säilön sitten rasiassa ja jossakin vaiheessa ne pitää kuitenkin käyttää – ikuisuutta ei enää säily muovirasiassa.
Aivan totta, varsinaisia vegechorizoja ei kaikkialta ei löydy – tosin ei välttämättä adoboakaan, mutta hyvä jos teiltä löytyy :).

Vastaa

Jätä kommentti