Koti Arkiruoka Uuniperunat & Suppilovahvero-puolukkatäyte

Uuniperunat & Suppilovahvero-puolukkatäyte

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Nyt ymmärrän, mistä tulee sanonta kuin sieniä sateella. Ainakin suppilovaheroita ilmaantuu maastoon niin, että sitä ei tule koskaan päästyä tekemään suunnittelemaansa ulkoilulenkkiä, kun suppilovahverot keskeyttävät sen solkenaan. Niitä on kerätty melkoiset ämpärilliset ja lisää vain löytyisi! Suppilovahveroiden kerääminen on mitä palkitsevinta puuhaa, sillä siihen liittyy niin valtavan suuri löytämisen riemu. Ja kun yhden löytää, niin seuraavat pilkistävätkin jo heti vierestä.

Uuniperunat. Suppilovahvero-puolukkatäyte. Vegaaninen

Tällä kertaa tarjolla perinteistä arkiruokaa: uuniperunoita suppilovahverotäytteen kera. Puolukat tuovat kivaa happamuutta, pirteyttä ja vielä lisää suomalaisen metsän fiilistä tähän suppilovahverotahnaan, suosittelen! 🙂 Joku varmasti miettii, mistä proteiini. Sen tosiaan unohdin ihan, mutta itse lisäisin tahnaan esimerkiksi muussaattua tofua, joka tuo rakennetta ja kasvattaa tahnan kokoa, mutta ei juurikaan dominoi maullaan.


Uuniperunat & Suppilovahvero-puolukkatäyte

Uuniperunat. Suppilovahvero-puolukkatäyte. Vegaaninen

4:lle

Tarvitset

1-2 uuniperunaa per syöjä
oliiviöljyä
suolaa

Täyte

n. 7 dl suppilovahveroita (paistettuna n. 2 dl)
3 rkl silputtua ruohosipulia
3 rkl silputtua tilliä
¼ punasipulista hienonnettuna
2-3 valkosipulinkynttä
2 dl vegaanista creme fraichea (esim kaura fraiche)
2 tl dijon-sinappia
2 rkl sitruunanmehua
2 tl omenaviinietikkaa
n. 1/ 3 tl suolaa
mustapippuria
3/4 dl puolukoita (pakastepuolukat lisää vasta annoksen päälle, koska ne värjäävät tahnan)

rypsiöljyä paistamiseen

Jos haluat proteiinia annokseen, niin sekoita joukkoon vaikkapa 1 paketti marinoitua tofua (kuten Jalotofu). Murustele se ja sekoita joukkoon. 

Valmistusohjeet

  1. Itse keitän uuniperunat ensin n. 10 minuuttia kiehuvassa vedessä (ei siis täysin kypsäksi), sillä tuntuu, että uunissa niillä menee ikuisuus (yli tunnin ainakin), jos ne raakana sinne pistää. Siispä keitä tai laita suoraan uuniin.
  2. Lämmitä uuni 220 asteiseksi. Halkaise keitetyt tai raa’at perunat pitkittäissuunnassa puoliksi. Laita uunipellille. Lorauta päälle oliiviöljyä ja rouhi suolaa. Paista uuniperunoita uunin keskitasolla n. 25 minuuttia, kunnes ne saavat tummia läiskiä pintaansa. 25 minuuttia kului, vaikka olin jo esikeittänyt perunoita.
  3. Valmista täyte. Paista suppilovahveroita keskilämmöllä paistinpannulla rypsiöljyssä. Ripottele hieman suolaa päälle. Paista n. 7 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä, eli pehmenneitä, tummempia ja pienentyneitä. Jätä hetkeksi hieman jäähtymään.
  4. Silppua punasipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi. Halutessasi voit paistaa myös valkosipuleita suppilovahveroiden kanssa pannulla. Hienonna ruohosipuli ja tilli. 
  5. Sekoita kaikki täyteainekset ja hieman jäähtyneet suppilovahverot sekaisin tahnaksi. Jos käytät pakastepuolukoita (kuten tähän aikaan vuodesta käytät), niin lisää ne vasta täytetahnan päälle, tai muuten ne värjäävät tahnan – mikä ei sekään ole mikään katastrofi.
  6. Tarjoa perunat lämpiminä suppilovahverotäytteen kanssa.

Uuniperunat. Suppilovahvero-puolukkatäyte. Vegaaninen

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti