Koti Ravintolat Tampereen parhaat ravintolat + muut Tampere-vinkit

Tampereen parhaat ravintolat + muut Tampere-vinkit

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Tampere Muusa

”Lähdetään Ahvenanmaalle, Länsirannikkoa pitkin vaikka Raumalle ja Poriin – tai sitten Savonlinnaan ja sitä kautta Kolille” – näin suunnittelimme häiden jälkeistä lomakohdettamme. 

Lappi olisi tietysti meidän kohteemme, mutta sinne asti ei muutaman päivän aikana viitsinyt lähteä. Ahvenanmaa tai Koli olisivat upeita kohteita myös. 

Vaan Markus käänsikin rattia kotipihastamme lähtiessä vasemmalle, eikä oikealle, ja näin ajauduimme Tampereen tielle. Ei olla kyllä koskaan käyty kumpikaan varsinaisesti Tampereella, että ehkä me voitaisiin mennä sinne yhdeksi yöksi ja jatkaa sitten matkaa!

Tampere

Ainoa yhteiskuvamme häämatkalta :D.

Alkoi vimmattu viestittely Tamperetta tuntevalle kaverille, joka kertoi, että menkää yöksi Lillaniin ja syömään Kajoon. Tätä seurasi pitkä lista muita ravintolavinkkejä ja mitä kaikkea kannattaisi tehdä. Kun Instagramissa selvisi, että olimme päätyneet Tampereelle, niin sain huikean määrän Tampere-vinkkejä. Ravintolatarjontaa kun alkoi käydä läpi, niin emme voineet kuin ihmetelle, miksemme olleet aikaisemmin olleet Tampereella?! Tämähän on huikea kaupunki! Ja kas niin, seuraavana aamuna varasimme seuraavankin yön ja sen jälkeen kaksi sitä seuraavaakin yötä. Näin häämatkakohteeksemme siis muodostui Tampere :D. (Tosin haaveena on vielä joku päivä – ehkä vuosien päästä – päästä alkuperäiseen häämatkakohteeseemme, johon kaikki suunnitelmatkin oli jo tehty). Tampereella kyllä totesimme, että toisaalta ihan turhaan sitä olisi häiden jälkeen heti lähtenyt johonkin kauas ja eksoottiseen kohteeseen. Tässä häiden jälkeisessä onnellisuuskuplassa tärkeintä on olla vain toisen kanssa ja yhtä onnellisina sitä olisi ollut vaikka kotisohvalla. Tampere oli lopulta mitä parhain valinta. Uusi kaupunkikohde meille, eli täynnä uuden löytämisen riemua – ja sitähän Tampereella riitti!

Tampere

Tampere

Tampere

Tampere

Tallipiha

Tampereen keskusta ja sen välittömässä ympäristössä olevat alueet koostuivat mitä erilaisimmista kortteleista ja alueista. Kulman takaa paljastui aina jotakin uutta. Oli tehdasalueita, vanhoillis-romanttisia tehdasalueita, Tammerkoskea, kauniita vanhoja koristeellisia kivitaloja, värikkäitä puutalokortteleita, ratapihaa, työmaa-alueita, kaiken keskeltä löytyviä mitä söpöimpiä puistoja ja yllättävää katutaidetta. Kauniita puistoja ruskan väreissään, kallioista rantaraittia ja Hervannan urbaania kerrostalomeininkiä.

Tampere

Tampere paljasti olevansa, ei vain Suomen Manchester, vaan myös Suomen San Francisco. Pispalan kaltaista tiiviisti rakennettua värikkäiden puutalojen harjulle ylöspäin polveilevaa asuinaluetta ei varmaan muualla Suomessa olekaan. Siellä kunto kohenee ja maisemat vaan paranee.

Ja mikä ravintolatarjonta! Näin hauskaa ruokaa saa tuskin edes Helsingissä :). Tampere, tulemme vielä monta kertaa takaisin.


Tampereen ravintolavinkit

Vinkit perustuvat seuraajien antamiin suosituksiin. Listasin vain ne, jotka saivat useamman kuin yhden suosituksen tai ne, jossa itse kävimme ja voin suositella eteenpäin, tai mikäli tuli niin erikoisen hauska suositus, että se jäi mielenkiinnostelemaan itseäni.

Fine dining

 • Kajo – Kekseliästä fine diningia, joka pohjautuu suomalaisiin sesonkiraaka-aineisiin ja yhdistelee niitä japanilaisiin makuihin kuitenkaan olematta siis yhtään japanilainen. Lähinnä japanilaisuus tuo pientä mielenkiintoa tai on käytetty sieltä olevia tekniikoita raaka-aineiden käsittelyssä, kuten umeboshi mansikat. Kerrankaan pääruoka ei ollut lainkaan tylsä, vaan kenties koko menun paras ruoka. Todellakin suositellen!
 • Lillan– Lillanin ihanaan pieneen hotelliin on avattu myös illallisravintola, jossa työskentelee todella taitava keittiömestari. Annoksista huokuu taito ja rakkaus ruokaan ja raaka-aineita kohtaan. Meidän kesäisellä ruokailukerralla tarjolla oli taidolla tehtyä kotimaista lähiruokaa villiyrtein ja osittain hieman japanilaisin maustein. Annosten ulkonäön puolesta laitoin Lillanin fine dining-kategoriaan, vaikka miljöön puolesta onkin tosi rento -ihanassa puutalomiljöössä.
 • Bertha – Todella monta suositusta sai Bertha. Yksi kuvaili sen olevan hieman perinteisempää fine diningia, mutta ihan äärettömän maukasta ja laadukasta.
 • Tiiliholvin yllätysmenua suositeltiin – ottavat huomioon erikoisruokavaliot

Muusa

Muusa

Rennot illallisravintolat

 • Muusa – Vaikea kuvailla tätä ravintolaa, sillä vastaavaa en ole ainakaan Suomessa nähnyt! Kekseliäitä annoksia, jotka ovat annoskooltaan runsaita, leikitteleviä, silti kauniita ja täynnä kukkasia :D. Olisin halunnut syödä koko listan! Runsaasti erilaisia vegevaihtoehtoja.
 • Lillan– Täällä työskentelee todella taitava keittiömestari. Annoksista huokuu taito ja rakkaus ruokaan ja raaka-aineita kohtaan. Meidän kesäisellä ruokailukerralla tarjolla oli taidolla tehtyä kotimaista lähiruokaa villiyrtein ja osittain hieman japanilaisin maustein. Lillanin illallisravintola on vasta alle vuosi sitten avattu Lillanin pienen hotellin yhteyteen.
 • Hoax – Kuten heidän slogan kuuluu: Vegan&Awesome. Se on juuri sitä. Ravintolta tarjoaa niin sanotusti vegaanista mättöruokaa, mutta herkullista sellaista. Ruoasta tuli mieleen Muusa (siis voiko Tampereella olla kaksi hullunhauskaa ruokapaikkaa, kun muualla vastaavia ei ole lainkaan?), sillä ruoka-annokset olivat jälleen runsaita, leikkisiä ja niistä löytyi kukkasia :D. Annosten nimet olivat leikitteleviä. En menisi varsinaisesti viettämään iltaa (paikka on hauskan hulluksi sisustettu värien valojen ja koristeiden puolesta, mutta tunnelmalliseksi illallispaikaksi en sitä kutsuisi), mutta ruoan takia Hoax on todellakin kokeilemisen arvoinen! Aukioloajat ovat vain lähinnä iltaisin ja siksi sen laitoin tähän kategoriaan.
 • Guru’s Kitchen – Kivan kuuloisia annoksia, makuja on haettu ympäri maailmaa. Ruokabloggaajakaverini suositteli tätä.
 • Zeytuun – Lähi-idän makuja. Tätä myös ruokabloggaajakaverini suositteli.
 • Hirvitalon Kansankeittiö. Vapaaehtoisten tekemä vegaaniruoka joka lauantai klo 17.00 Erikoinen ja mielenkiintoinen suositus!

Il Posto

Il Posto

Il Posto

Il Posto

Artesaanipizzeriat

 • Il Posto – Pääsi pizzeria Lucan kanssa samoille viivoille ja Lucahan on meidän ikuinen lemppari! Retki Il Postoon napolilaista pizzaa nauttimaan todellakin kannattaa. Oikea vegaanisten pitsojen menu. Ihmettelen mitä vegaanijuustoa he tryffelipitsassa käyttivät, sillä se oli sulanut täydellisesti, eikä maistunut lainkaan vegaanijuustomaiselta :D.
 • Sitko – Ehdittiin sitten käydä kahdessa pizzeriassa neljän päivän retken aikana :). Sitkon pizzat jäivät ehkä aavistuksen Il Poston pizzojen jälkeen (meidän mielestä), jos nyt oikein hiuksia haljotaan, mutta siis ihan todellakin mielettömän hyvää pitsaa täälläkin! Jos pitää siitä, että pitsapohjassa on myös rapeutta, niin Sitko voittaa. Sitkon pitsapohja oli rapeampi reunoilta kuin Il Poston, ja pohjassa oli siltikin hyvä sitko. Jos syöt kalaa, niin ota Puttanesca, se oli 10/10.

Lounasta

Lisäksi lounasta saa perinteisesti monestakin kahvilasta.

 • Gopal – intialaistyyppistä buffetia, hinta määräytyy ruoan painon mukaan
 • Sushibar Umami – Kauppahallista löytyvää sushia
 • 4 vuodenaikaa – Kauppahallin kalapainotteinen ravintola – aamiaista&lounasta
 • Aloha Ramen- Ramenia
 • Borneo – Malesialaista ruokaa, jonka lauantaibrunssi sai erityisesti kehuja. Tänne olisin todella paljon halunnut, mutta aikataulu ei sitä sallinut.
 • Zeytuun – Lähi-idän makuja
 • Ravintola Anna – Lähiruokaa. Löytyy hieman kauempaa maaseutumaisesta paikasta melko läheltä Tampereen keskustaa. Lehmät laiduntavat pihalla. Ilmeisesti ruoka on paikan opiskelijoiden tekemää.

Lillan Tampere

Lillanin aamiainen

Mama Bear Puurobistro

Mama Bear Puurobistro – ota iso kulhollinen kinuski&puolukkapuuroa!

Aamiainen & Brunssi

Aamiaista saa myös tietysti lähes jokaisesta kahvilasta/konditoriasta, jotka luettelen seuraavassa kohdassa. 

 • Mama Bear Puurobistro – ihania puuroannoksia! Kuusi tuntia haudutetun kaurasuurimopuuron päälle saa valita suolaiset tai makeat täytteet. Suolaista emme uskaltaneet kokeilla, makeat olivat ihania. Täältä sain myös aivan uuden oivalluksen, kinuskikastike sopii myös puuron päälle. Kokeilepa taivaallista puolukka&kinuski-puuroa!
 • Muusatästä rennosta illallisravintolasta saa myös kuulemma huikeaa brunssia, minkä voin hyvin uskoa.
 • Borneo – Malesialaista ruokaa, jonka lauantaibrunssi sai erityisesti kehuja. Tänne olisin todella paljon halunnut, mutta aikataulu ei sitä sallinut.
 • Hotelli Lillanista saa myös muutkin aamiaista. Vihermehu jäi erityisesti mieleen. Ihana miljöö :).

Pyynikin munkki

Pyynikin näkötornissa Pyynikin munkkeja nauttimassa

Cafe Katto

Cafe Katoltakin on hyvät maisemat

Cafe Pispala

Cafe Pispala – tunnettu erityisesti pannukakuistaan

Cafe Pispala

Cafe Pispala

Kahvilat & Konditoriat

 • Cafe Pispala – ilmeisestikin kahvila on saavuttanut jonkinlaisen kulttimaineen, sillä joka toinen tamperelainen suositteli tätä paikkaa. Idyllinen kahvila löytyy Pispalasta nimensä mukaisesti, ja tarjoaa kaikkea aamiaisesti, brunssiin, lounaaseen, iltaruokaan ja kahvilaherkkuihin. Kävimme itse brunssilla (tarjotaan annoksina). Paikassa suurin viehätys tulee sen miljööstä ja kuohkean, suussa sulavista pannukakuista. Jos menisin uudestaan, niin tilaisin jättimäisen keon pannukakkuja, vaahterasiirappia ja marja-jogurttikermarahkan sen kanssa, jota voisi koota pannukakkkuen päälle.
 • Pyynikin munkkikahvila – Pyynikin näkötornin alakerrassa. Oli kyllä aivan todella hyvä munkki!
 • Vohvelikahvila – Vohveleita suolaisilla ja makeilla täytteillä
 • Kahvila Valkoinen Puu – kerrottiin, että erityisen hyvät kakut ja leivokset
 • Pella’s Cafe – Kävimme itse lounaalla
 • Café Aitoleipä – tarjoaa kahvilaherkkujen ja aamaisen lisäksi brunssia
 • Leipomo Jyvä 
 • Konditoria Mari – Suositeltiin erityisesti mustikka-vaniljamunkeista ja juureen leivotuista kroisanteista
 • Kahvila Ansari – Kahvila rakennettu vanhaan kasvihuoneeseen. Hauskasti sisustettu paikka. Käytiin kahvilla ja leivoksilla, joidenka valikoima oli kyllä ihan mielettömän runsas.
 • Kahvila Amurin Helmi – söpö kahvila!

Erityisen ison suosituksen sai Kahvila Siiri – Lempäälästä. Jos siis sattuu vaikka ajomatkalle Tampereelle :).

Lasillisille

 • Tiima – salakapakka/cocktail-baari. Ravintola Muusan vieressä.
 • Sokos Hotellin Sky Bar
 • Periscope

Tampereen yöpymisvinkit


Lillan Tampere

Lillan

Lista on lyhyt, sillä kokemusta ei ole kuin yhdestä.

Kokemusta on erittäin suositeltavasta boutique-hotelli Lillanista, johon on avautumassa myös illallisravintola. Lillanin huoneet ovat niin suloisia, palvelu loistavaa ja aamiainen kaunista, runsasta ja  maittavaa.

Sen lisäksi suosittelen Lapland Hotelsia, sillä siitä on muualta kokemusta ja se on yleensä varmaa laatua. 

Yritimme päästä yöksi myös Käpylän Helmi B&B:iin, sillä näytti niin suloiselta. Netistä löytyvät kokemukset ovat positiivisia, mutta omakohtaista kokemusta ei ole.


Tampereen tekemisvinkit

Pispala

Pispala

Ulkoilu & kävely ympäriinsä

Kuten kerroin, Tampereelta löytyy joka kulman takaa jotain yllättävää eli askel vaan toisensa eteen ;). Tampere on myös sopivan käveltävä kaupunki.

Pyynikki

Pyynikinharjun ulkoilualueelta

Tallipihan suklaapuoti

Tallipihan Suklaapuodista

Tampereen keskustassa ja sen tuntumassa

 • Tallipiha ja sen puodit, mm. Suklaapuoti. Supersöpöjä puoteja ja sen ympärillä oleva puisto on niin kaunis!
 • Pispala – kuten kerroin introssa, tässä on Suomen San Francisco
 • Pyynikki ja Pyynikin näkötorni. Pyynikin harjulta on upeat näkymät ja näkötornista näkee koko Tampereen ja sen yli. Älä unohda Pyynikin munkkeja :).
 • Hatanpään Arboretum – kaunis puistoalue.
 • Koko keskustan alue – Tampella, Kyttälä, Laukontori, Finlaysonin alue.
 • Saunat: Tampere tunnetaan myös julkisten saunojen kaupunkina. Ainakin Rauhanniemen, Kaupinojan ja Rajaportin saunoja on suositeltu. Rajaportin sauna on Suomen vanhin julkinen sauna.
 • Niihaman majalta kävely Tamperen Käpylään – Käpylästä löytyy ihania puutaloja!
 • Näsinneula – näköalatasanteella maisemien ihailu. Hissilippuun sisältyy kahvi/tee/mehu.

Tampere

Rajaportin Sauna. Suomen vanhin julkinen sauna.

Tampere

Hatanpään Arboretum

Tampere

Pelimuseo

Pelimuseossa pääsi pelaamaan!

Kulttuuri

 • Vapriikki –  Museokeskittymä. Yhdellä lipulla moneen näyttelyyn. Pelimuseo oli ihan suosikki. Siellä pääsi pelaamaan vanhoja, lapsuudesta tuttuja pelejä kuten Supermariota!
 • Muumimuseo. Jää ensi kertaan, mutta sinne täytyy kyllä päästä!
 • Vakoilumuseo ja Poliisimuseo. Kummassakaan ei käyty, mutta molemmat kuulosti erittäin mielenkiintoisilta. Vakoilumuseo varsinkin kuulosti hyvin interaktiiviselta, josta löytyy paljon testejä ja tehtäviä.

Ulkoilua Tampereesta hieman kauemmaksi

 • Birgitan polku – ulkoiluun
 • Kintulammi – valittu juuri Suomen vuoden ulkoilualueeksi
 • Tunnin matkan päässä sijaitsee myös Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistot

Helvetinjärven kansallispuisto

Päiväretki Helvetinjärven kansallispuistoon

Helvetinjärven kansallispuisto

Helvetinjärven kansallispuisto

Jäikö nälkä?

17 kommentit

J.K. 12.10.2020 - 16:04

Ihanaa, että viihdyitte Tampereella! Eikä muuten ihme, että Hoaxista tulee mieleen Muusa: Hoaxin taustalla on Muusan tyypit. 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 15.10.2020 - 17:15

Haha, no se selittää hyvin 😀

Vastaa
Laura 12.10.2020 - 19:09

Ei ihme, että Muusa ja Hoax muistuttivat mielestäsi toisiaan – Hoax on nimittäin Muusan räväkämpi pikkusisko! Molemmista saa muutes niitä taivaallisia bäng bäng kukkakaaleja 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 15.10.2020 - 17:15

Haha, kiitos, tämä selvensi tosiaan :D. Siis ne bang bang kukkakaalit!! Niillä voisin elää ! 🙂

Vastaa
Maija 12.10.2020 - 23:37

Kiitos vinkeistä. Meillä mahdollisesti nyt tulossa Tampereelle miniloma. Itse olen Tampereelta kotoisin, mutta listalta löytyi paljon uusia vinkkejä. 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 15.10.2020 - 17:15

Kiva jos löytyi uutta! 🙂

Vastaa
Glotter-Bäckerin 13.10.2020 - 14:40

Iha nuskomatonta, miten paljon paikkoja omasta lähikaupungista on näkemättä! Ja ravintoloita!! Ja miksi en tiennyt mitään Hoaxista tai Il Postosta?? Ryhdyin heti korjaustoimenpiteisiin ja varasin pöydän Muusasta. Ja Vapriikista oleva pelimuseo oli myös mennyt ohi.

Poliisimuseo on muuten ilmainen ja jännittävämpi kuin luulisi. Pakollisten poliisiautojen lisäksi aikuisille löytyy tehtäviä, joilla voit selvittää, osveltuisitko poliisiksi.

Iso kiitos siis, kun näytitte mulle uusia puolia Tampereesta! Nyt on hyvä mennä taas LÄHIlomalle Tampeerelle 🙂
Junayhteydet on tänne kyllä hyvät joka puolelta, suosittelenkin saapumista rennosti junalla. Tampereen keskustassa on kamalaa ajaa, erityisesti nyt ratikkatyömaan aikana.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 15.10.2020 - 17:17

Joo todellakin, juna olisi ehdottomasti ollut hyvä vaihtoehto ja nopea, kun olisi sunnitellut menevänsäkin Tampereelle :D. Tampereellahan ei autolla tehnyt mitään – paitsi kävi Helvetinjärvellä :).
Hauskaa että sullekin tuli vielä uutta. Ja meillekin täytyy jäädä seuraavaan kertaan tarpeeksi tekemistä ;).

Vastaa
Sari Atula 14.10.2020 - 11:11

Kiitos tästä! Pääsemme tutustumaan moniin vinkkeihisi, kun esimerkkinne nojalla varasimme myös yön Lillanista 🙂 Kuinkahan moneen ravintolaan ehtiikään viikonlopun aikana…?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 15.10.2020 - 17:18

:DD Haha, mahtavaa! Käykää te ainakin Kajossa, Puurobistrossa ja kahvila Helmi:ssä 😉

Vastaa
Tuulia 30.10.2020 - 10:50

Ihania vinkkejä. Jonottaessani 15 min verotoimiston puhelinlinjalla (jotkut asiat eivät muutu!) selasin tämän postin vinkkejä ja aloin jo kuolata itselleni minilomaa Tampereelle ihanien pizzerioiden ja ravintoloiden pariin. 😀

Myös tuo Lillan vaikutti ihanalta ja rupesi kovasti kiinnostamaan, mutta kerropa rehellisesti: löytääkö myös vegaani aamiaiselta tyydyttävän ja tuhdin setin, vai joutuuko menemään puuro-/leipä vihanneksilla-/hedelmälinjalle?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 31.10.2020 - 21:21

Ihana :). Tampere-loma kyllä kannattaa! Automaattisesti ainakaan silloin ei ollut esim vegaanista jogurttimaljaa/tuorepuuroa, mutta tuollainen tosi pieni ja ystävällinen paikka taatusti tekee sen varsinkin jos varauksen yhteydessä ilmoittaa. Oli meinaan niin superystävällisiä ne omistajat, että ottavat varmasti asian huomioon :).

Vastaa
Herra Hupsula 24.01.2021 - 10:09

Tampereen kauppahalliin kannattaa tutustua seuraavalla matkalla. On ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka ja siellä on monta hyvää ravintolaakin.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 25.01.2021 - 08:12

Joo täytyy! 🙂 Sinne yritettiin mennä, mutta olikin viimeinen päivämme ja sunnuntai, eikä halli ollut auki. Onneksi on seuraavallekin kerralle näin paljon lisää näkemistä :).

Vastaa
Anika 8.06.2021 - 07:41

Oletteko käyneet Eflatunissa? Puutarhakadulla sijaitseva välimerellinen lounaspaikka.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 9.06.2021 - 16:34

Oi ei olla! Kuulostaapa kivalta 🙂

Vastaa
jenni 10.10.2021 - 23:30

Iltasanomat Suomen paras lounas -kilpailun 10 parasta vuonna 2021:
1. JJ’s BBQ, Salo
2. Emberin Ruoka Oy, Lapua
3.Vanha Sampo, Iitti
4. Varicko, Seinäjoki
5. Eflatun, Tampere

https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000008309125.html

Vastaa

Jätä kommentti