Koti Arkiruoka Tortellinivuoka
Tortellinivuoka. Vegaaninen

Markuksen arkiruokanurkalle jatkoa! Tortellinivuoka jos joku on nopeaa. Kaikki ainekset vain suoraan purkeista vuokaan ja uuniin. Olen aiemminkin ehkä maininnut tortellinien/raviolien olevan yksi lempparieinekseni. Tortellinipaketti tulee mieleen niinä hetkinä, kun tarvitsee äkkinopeasti ruokaa. Mutta niitä voi tosiaan valmistaa nopeasti muutenkin kuin vain keittämällä ja syömällä sellaisenaan. Tietysti edellä mainittu lienee se kaikista nopein tapa, mutta herkullisempia ja kokonaiselta kunnon aterialta tuntuvia niistä saa myös pienellä vaivalla.

Tortellinivuoka. Vegaaninen Tortellinivuoka. Vegaaninen

Tortellinivuoka ennen ja jälkeen uunin.

Kotiin tullessa uuni päällä, ainekset vuokaan, rentoudu ja hengähdä hetki ja pian saatkin vatsan taas täyteen.


Tortellinivuoka – resepti

Tortellinivuoka. Vegaaninen

Muu eli MeEatin raviolit ovat ainakin vegaanisia. Käytin tähän tofu-pinaattiravioleja. Raviolin ja tortellinin erohan on vain pastan taittelutavassa. Voit tietysti valita mitä tahansa ravioleja/tortellineja haluat. Lisäsin joukkoon jääkaapista pinaattijämät, ja yhtälailla ruoan joukkoon sopii moni muukin kasvis, jolle olisi jo aika löytää käyttökohde.

Nykyään vegejuustoraasteet sulavat jo hyvin sellaisenaan, mutta Chochililtä olen aikoinaan oppinut kikan sekoittaa vegejuustoraaste loraukseen kaurakermaa, jolloin se sulaa vielä paremmin.

Tarvitset

2 pkt (500 g) tortellineja/ravioleja
2 tlk (800 g) kirsikkatomaattimurskaa*
1 dl kauraruokakermaa
1 tlk (n. 230g) valkopapuja
chilihiutaleita (tai mahdollisesti hyödynnä tähän erilaisten chilitahnapurkkien jämiä)
pippuria, suolaa
(pinaattia tai muita kaapista löytyviä kasviksia)

1 dl (vege)juustoraastetta
¾ dl kauraruokakermaa

basilikaa paiston jälkeen

*Miksei ihan tomaattimurskaakin, mutta vielä parempaa ovat mielestäni ne säilötyt kirsikkatomaatit, joiden joukossa on siis myös tomaattikastiketta. 

Valmistus 

  1. Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
  2. Kaada uunivuokaan raviolit, kirsikkatomaattimurskat, 1 dl kaurakermaa ja pavut. Mausta chilihiutaleilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita.
  3. Sekoita vegejuustoraaste ja kauraruokerma keskenään ja nostele tästä nokareita paistoksen päälle.
  4. Paista uunissa puoli tuntia.
  5. Lisää päälle basilikaa.

Jäikö nälkä?

1 kommentti

Emma Meeatilta 1.03.2023 - 09:00

Ihanaa, että MUU Ravioli pääsi mukaan tähän herkulliseen reseptiin! Me Meeatilla seuraillaan innolla mitä kaikkea herkullista ja kasvipohjaista täällä aina syntyy. 🙂

Vastaa

Jätä kommentti