Koti Gluteeniton Täytetyt perunankuoret: Savutofu-pinaatti-perunatäyte

Täytetyt perunankuoret: Savutofu-pinaatti-perunatäyte

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Täytetyt perunankuoret

Täytettyjä perunankuoria! Näitä haluat varmasti kokeilla, sillä vaikka ne kuulostavat ensi alkuun samalta kuin uuniperuna, niin makukokemus onkin uuniperunasta poikkeava. Rapeaksi paahtunut kuori täytetään sen sisältä kaavitusta perunasta, jonka joukkoon on sekoitettu muut täytemaut. Rapea kuori + pehmeä perunainen täyte = perunan parhaat puolet yhdessä ateriassa. Vähän tavallisesta poikkeava tapa käyttää perunaa ja juuri sitä tarvitaan :).

Täytetyt perunankuoret

Täytetyt perunankuoret

Täytetyt perunat eivät ole kuitenkaan pikaruoka, kuten olin kuvitellut. Lounasaika venähtikin reilusti näitä askarrellessa. Aktiivinen valmistusaika ei ole kuitenkaan kovin työläs, vaan eniten aikaa vei ihan vain perunoiden kypsymisen odottelu. 

Perunat kannattaa tarjota vihersalaatin kera.


Täytetyt perunankuoret: Savutofu-pinaatti-perunatäyte – resepti

Täytetyt perunankuoret

3-4:lle syöjälle

Tarvitset

n. 1 kg yleis- tai jauhoisia perunoita
250g savutofua*
300g pakastepinaattia
2 valkosipulinkynttä
n. ½ dl oliiviöljyä
1 dl vegeparmesanraastetta
3 rkl auringonkukansiemeniä
½ tl suolaa
mustapippuria

*Suosittelen tähän annokseen Tofumoonin savutofua, sillä siinä on todella voimakas savun maku (tosin eräs kommentoi, että laatu näissä vaihtelee). Niin voimakas savun maku, että sellaisenaan syötynä tofun maku muistuttaa oudon paljon savupalvikinkkua. Jos tätä ei löydy, niin käytä sen sijaan Jalotofun kylmäsavutofua.

Salaattiin esimerkiksi

n. 70g rucolaa
100 g jääsalaatinlehtiä
pari kourallista tummia viinirypäleitä
1 vihreä, hapan omena
pari rkl kuivattuja karpaloita
pari rkl haluamiasi pähkinöitä/siemeniä (esim. saksanpähkinä/pekaanipähkinä)
balsamicoa kastikkeeksi

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 220 asteiseksi.
  2. Huuhtele perunat. Pistä peruna uunivuokaan kokonaisina. Pistele niiden kuoriin haarukalla muutamia reikiä. Kypsennä perunoita tunti uunissa. Kypsymistä nopeuttaa, jos halkaiset perunat poikkisuunnassa. Pidä kuitenkin perunat aseteltuna ns. kokonaisina eli leikkuupinnat vastakkain, jotta leikkuupinta ei ruskistu liikaa ja silloin sisusta on hankalampi kaapia uunista ottamisen jälkeen.
  3. Kun perunoiden sisus on kypsää ja pehmeää (testaa esimerkiksi halkaisemalla yksi peruna), halkaise kaikki perunat poikkisuunnassa (ellet jo halkaissut uuniin laitettaessa). Kaavi perunoiden sisus lusikalla kulhoon. Soseuta haarukalla pehmeäksi.
  4. Murustele tofu haarukalla perunaseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon sulatettu pakastepinaatti, valkosipulinkynnet hienonnettuna, n. ½ dl oliiviöljyä, vegeparmesanraaste, siemenet, suola ja pippuri.
  5. Asettele tyhjät perunankuoret vierekkäin pellille ja lorauta niiden koloihin hiukan oliiviöljyä. Lusikoi sen päälle peruna-pinaatti-tofuseosta. Perunat saa täyttää kukkuralleen.
  6. Laita perunat vielä uuniin n. 10 minuutiksi.
  7. Valmista vihersalaatti pilkkomalla ja sekoittamalla ainekset keskenään.
  8. Tarjoa perunat lämpiminä salaatin kera. 

Täytetyt perunankuoret

Täytetyt perunankuoret

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Ellis 5.11.2022 - 11:45

Tosi maukas arkiresepti! Onnistuin hajottamaan ison osan perunoista, kun kaavin sisuksia, joten annokseni ei ollut yhtä kaunis kuin sun kuvissa 😀 maku oli kuitenkin kohdillaan ja pidin tästä paljon!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 6.11.2022 - 17:00

Maku tietysti lopulta ratkaiseekin! 🙂 Kiva, kun teit ja tykkäsit :).

Vastaa

Jätä kommentti