Koti Jäätelöt Sitruksinen minttu-avokadosorbetti

Sitruksinen minttu-avokadosorbetti

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Taas on syntynyt yksi ”maailman paras”. Tällä kertaa maailman paras sorbetti. Tämän maailman parhaan tittelin on allekirjoittanut jokainen maistamaan päässyt. Tämä on niin I-H-A-N-A-A ja R-A-I-K-A-S-T-A! Olalaa! Ja nopeaa! Edullista! Vegaanista! Tanssin aivan ilosta tätä syödessäni. Eiköhän viesti tullut selväksi, että tätä teet ja heti.

Avokadosorbetti on koostumukseltaan jopa jäätelömäinen, mikä on avokadon kermaisuuden ansiota. Avokadoa raikastaa sitruuna, lime ja minttu. Voit valmistaa tämän myös ilman jäätelökonetta, jos syöt sen vielä samana päivänä- ja takaan että syöt. Sekoita tällöin vain ainekset yhteen ja pistä pakkaseen muutamaksi tunniksi. Muista käydä sekoittelemassa massaa; mitä useammin, sen parempi. Mikäli haluat varmistaa hileytymättömyyden. niin sekoita joukkoon vielä 0,5dl glukoosisiirappia (saatavilla kauppojen sokerihyllyltä). Suosittelen kuitenkin ensisijaisesti aina jäätelökonetta 🙂


Avokadosorbetti

 

avokadosorbetti

Sitruunan ja limen mehua lisäämällä voit säätää sorbetin makeutta. Ohjeen sitrusmehun määrä on siis vain viitteellinen, mutta kertoo, paljonko itse lisäsin. Sokeria avokadosorbetti kuitenkin tarvitsee niin avokadon vähäisen makeuden vuoksi että sen vuoksi, jottei se jäädy kalikaksi. Tästä enemmän oppaassani sorbetin valmistuksesta.

Sorbettiin voit lisätä halutessasi vielä pari ruokalusikallista soijajugurttia/tavallista maustamatonta jugurttia. Tämä toi vielä lisää hyvää happamuutta sorbettiin.

n. 4dl

Tarvitset

2 dl vettä
0,75 dl sokeria
1 iso avokado
3/4 sitruunan mehu
½ limen mehu
n. 0,5 dl minttua
(3 rkl (soija)jugurttia)

Ohjeet

  1. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Keitä, kunnes sokeri liukenee ja jatka keittämistä vielä pari minuuttia. Anna jäähtyä. Jäähtyessään liemi siirapisoituu eli tahmeutuu.
  2. Mittaa tehosekoittimeen sokeriliemi ja loput ainekset. Hurauta tasaiseksi.
  3. Kaada jäätelökoneeseen ja anna sen käydä n. 10 minuuttia. Syö heti tai pistä pariksi tunniksi pakkaseen.

Vinkki: Kerroinkin jo yllä miten avokadosorbetti valmistuu ilman jäätelökonetta.

Parempi vinkki:

Lisää sorbettiin ennen jäätelökoneeseen/pakkaseen laittoa rouhittua minttusuklaata mieleisesi määrä!

minttusuklaa-avokadojäätelö

Jäikö nälkä?

4 kommentit

Taru 2.05.2018 - 12:41

Tämä lähtee kokeiluun kun saan vieraaksi vegaaneja joista yksi myös gluteeniton. Osaatko suositella minkälaiseen astiaan tämä kantsii tehdä? En omista jäätelökonetta.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 3.05.2018 - 15:12

Kiitos! Tää maistuu taatusti kyllä ihan kaikille :). Mahdollisimman laakeaan, jotta sekoitus on helppoa ja pakastimesta otattessa se sulaa/pehmenee tasaisemmin :).

Vastaa
Henrik 21.07.2018 - 20:25

Hyvää ja raikasta oli, laitoin hieman vähemmän vettä ja kookoskermaa mukaan. Nami!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 23.07.2018 - 09:52

Kiitos palautteesta 🙂 Kookos varmasti sopii vielä hyvin mukaan 🙂

Vastaa

Jätä kommentti