Koti Pullat, muffinit Omenakroisantit nuotiolla

Omenakroisantit nuotiolla

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Omenakroisantit nuotiolla

Kaupallinen yhteistyö Danerolles

Kuinka usein olet tehnyt retkellä kroisantteja tai pitsaa? No niinpä! Mutta nyt tulet aivan taatusti tekemään. Kuvittele sitä hetkeä, kun olet päivän retkeillyt ja saat syödäksesi tuoretta kroisanttia.. =)

Kroisantti- ja pitsohimojen ratkaisu on tietysti purkkitaikinat! Purkkikroisanttitaikinaa voi hyvin kypsentää nuotioritilällä – taikka vielä helpommin halsterilla, jolloin etäisyyttä tulesta voi nopeammin säädellä. Lopputuloksena on kotonakin kypsennettyä kroisanttia parempi herkku, sillä ulkona retkellä vastapaistettu kroisantti on tietysti vieläkin parempaa ;).

Omenakroisantit nuotiolla

Omenakroisantit nuotiolla

Omenakroisantit nuotiolla Omenakroisantit nuotiolla

Purkkikroisanttitaikinasta on tullut nuotiolla tehtyä tikkukroisantteja, mutta niistä on vaikka mihin muuhunkin. Niistä syntyy niin suolaisia kuin makeita pasteijoita/kroisantteja ihan täysin oman luovuuden mukaan, ja sen, mitä viitsii retkelle kantaa mukana. Me käärittiin väliin omenasiivuja, kanelia, sokeria ja kardemummaa. Osaan levitettiin myös biscoff-tahnaa. Paistellessa mietittiin, että näinhän sitä voisi tehdä vegenakkipiiloja ja ujuttaa jokin kasviskin sinne piilon väliin! Mitä sä keksisit? 🙂

Ja jos tikkukroisantteja kaipaat, niin taikinahan vain kääräistään tikunnokkaan ja liekin ylle kypsentämään. Taikina on siitä mukava, että se ei tahmaa tai tartu sormiin, eli retkellä tosiaan pystyy hyvin näpertelemään.

Retkipitsa

Ei myöskään tahmannut Danerollesin mini-pitsataikina, jota löytyy yhtä kätevästi purkista. Pitsataikinakiekot erottuvat toisistaan itsestään. Testasin mielenkiinnosta tätä mini-pitsataikinaa ensi kertaa retkiolosuhteissa. Olisiko tämä se tapa saada retkellä pitsaa? No kyllä vain! Paistaminen sujui niin, että paistettiin ensin trangialla taikinakiekko toiselta puolelta ja sen jälkeen käännettiin ja levitettiin täytteitä. Kansi päälle, jos haluat, että täytteet lämpenevät/sulavat paremmin.

Tiesitkö muuten, että nämä Danerollesin kroisanttitaikina sekä mini-pitsataikina ovat myös vegaanisia?

Omenakroisantit nuotiolla Omenakroisantit nuotiolla

Tästä tuli oikein hauska nuotioretki, sillä siitä muodostui lopulta Saaran pop-up nuotioravintola :D. Retkeilijöiden käydessä laavulla levähtämässä en voinut olla heillekin tarjoamatta pitsaa ja kroisantteja, kun niitä siinä heidän silmien edessä valmistui.  Ihmettelivät ihan, että voiko retkiruoka olla tällaistakin, pitäisi varmaan itsekin alkaa panostaa. Ruoka toimi hyvänä jäänmurtajana, kun saatiin hauskat keskustelut aikaiseksi näiden kulkijoiden kanssa.

Huomio Danerolles-taikinoiden säilyvyydestä: Taikina tulisi säilyttää jääkaappilämpötilassa, eikä sitä saa pakastaa. Lämpimälle kesäretkelle purkin voi kuitenkin hyvin napata mukaan, kun sen käyttää saman päivän aikana. Itse olen kuljettanut purkkia parin päivän retkellä, jos kuitenkin illat ja aamut ovat jääkaappilämpötilan puolella. Pitkään lämpimässä säilyttämisessä on se riski, että taikinoiden kohotusaineet aktivoituvat ja purkki saatta aueta itsestään. Viileillä syysretkillä purkki säilyy hyvin mukana pidemmälläkin retkellä.


Omenakroisantit nuotiolla – resepti

Omenakroisantit nuotiolla

Saat tietysti valmistaa ilman nuotioakin ihan kotona.

6 kappaletta

Tarvittavat raaka-aineet

1 prk Danerolles Croissants 6kpl 

1 vihreä omena (tai pidemmällä retkellä kuivattua omenaa)
kanelia
kardemummaa
sokeria 

Variaatiovinkkejä: levitä omenasiivujen alle biscoff-tahnaa tai mantelivoita/mantelimassaa. Tai skippaa omenat ja levitä nutellaa sekä marjoja!

Sokeri ja mausteet kannattaa pakata kotona pienempiin mingrip-pusseihin.

Välineet, jotka tarvitset retkellä: leikkuulauta/isompi lautanen, puukko, (lusikka, jos levität jotakin tahnaa), nuotioritilä/halsteri sekä tulitikut. 

Roskapussi ja talousperi on plussaa.

Valmistusohjeet

  1. Poksauta Danerolles-purkki auki. Erottele kroisanttitaikinasiivu yksi kerrallaan. Levitä alimmaiseksi halutessasi esim. biscoff-tahnaa. Leikkaa omenasta siivuja. Levitä omenasiivut taikinan päälle. Ripottele kanelia, sokeri ja kardemummaa ja rullaa kroissantiksi.
  2. Asettele kroissantit nuotioritilän päälle tai laita ne halsteriin. Kroisantteja tulee pitää n. 20 cm päästä tulesta, jotta ne eivät pala. Kääntele välillä puolelta toiselle ja tarkkaile, ettei taikina pääse palamaan. Paistoaika nuotiolla oli n. 10 minuuttia, jolloin ne olivat kypsyneet sisältä asti.
  3. Tarjoile omenakroisantit lämpiminä – tosin ongelma on pikemminkin, ettei niiden jäähtymistä malttaisi odottaa.

 

Teijo

 

 

 

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti