Koti Arkiruoka Lukijaresepti: Perunaletut

Lukijaresepti: Perunaletut

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Perunaletut puolukoiden ja punakaalin kanssa.

Nähdessäni nämä perunalettuset kurotuin hieman lähemmäksi näyttöä vain todetakseni, että kyllä ne todellakin näyttävät niin herkullisilta!

Seuraan suomalaisten ruokablogien lisäksi lukuisia englanninkielisiä blogeja. Erityisesti ruotsalaisia blogeja, jotka kirjoittavat englanniksi. Ruotsalaisethan ne vain onnistuvat olemaan meitä suomalaisia askeleen edellä ;). Vaan viime keväänä tutustuin Cake and Beans– blogiin, jota pitääkin suomalainen Ruotsissa asuva pariskunta englanniksi. Ehkä minunkin pitäisi muuttaa Ruotsiin, jotta blogini näyttäisi yhtä kauniilta kuin heidän! Siinä on juuri sitä ruotsalaista tyyliä, jota ruotsalaisissa ruokablogeissa rakastan.

Perunaletut puolukoiden ja punakaalin kanssa.

Perunaletut puolukoiden ja punakaalin kanssa.

Perunaletut puolukoiden ja punakaalin kanssa.

Ihailemani blogin Charlotta lähetti minulle ensiksi viestiä, että haluaisi jakaa meille blogissani tomaatti-kookos-linssikeiton ohjeen, mikä näyttikin ihanalta, mutta itselläni on blogissa lähes samankaltainen keitto. Kun Charlotta ehdotti sitten perunalettuja, niin voi kyllä! Olin jo unohtanut perunalettujen olemassa olon ja halusin välittömästi tehdä niitä itsekin. Kuinka pehmoisilta ne näyttävätkään.

Cake and Beans-blogi tarjoaa terveellistä ja helppoa kasvis- ja vegaaniruokaa. Sanasta terveellinen saa aina kiistan aikaan, mutta koska he eivät käytä lainkaan valkoista sokeria leivonnassakaan, niin se täyttää minulle jo terveellisen kriteerit :D. Ehkä pitäisi sieltä vähän mennä oppia ottamaan. Heiltäkin on tulossa ensi keväänä kasvisruokakirja, myös suomeksi.

Perunaletut puolukoiden ja punakaalin kanssa.

Perunaletut ovat normaalilättyjä pehmeämpiä, ruokaisampia ja no, terveellisempiäkin. Olen oppinut tarjoamaan puolukoita vain pinaattilettujen kaverina, mutta totta kai ne ovat täydellinen pari myös perunaletuille – ja erityisesti puolukat yhdistettynä punakaaliin.

En vain voi olla vielä kerran hehkuttamatta, että eivätkö näytäkin aivan täydellisen ihanilta ♡. Oiva tapa käyttää ylijäämä perunat! Kiitos Charlotalle ja Antonille, kun jaoitte reseptin meille.


Perunaletut – resepti

Perunaletut puolukoiden ja punakaalin kanssa.

Tarvitset

6 keskikokoista perunaa
4 kananmunaa
3 dl kauramaitoa
½ dl vehnäjauhoja
2 rkl (kookos)voita
½ tl suolaa

punakaalia
puolukoita

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja keitä perunat pehmeiksi (tai käytä ylijäämä perunoita).
  2. Muusaa perunat ja sekoita ne kananmunien, jauhon, voin ja suolan kanssa pehmeäksi massaksi.
  3. Paista öljytyllä (lettu)pannulla pieniä lettuja n. ½ minuuttia per puoli.
  4. Raasta punakaali ja paista se pehmeäksi toisessa pannussa. Sekoita joukkoon puolukoita; noin 4:1 kaalia ja puolukoita.
  5. Nauti!

PS. Niin ja ja jos haluat lähettää oman reseptisi, niin lue lisätiedot täältä :).

Jäikö nälkä?

10 kommentit

Alisa 9.10.2017 - 20:49

Näyttää ihanilta ehdottomasti kokeiluun! Olisi kiva kuulla, mitä muita blogeja (ulkomaalaisia etenkin) seuraat! Cake and Beans -blogi jää seurantaan ehdottomasti

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 9.10.2017 - 21:15

Hei! Eikö näytäkin 🙂 Tosi kiva, että sinäkin jäät seuraamaan heidän blogiaan. Se on ihan yksi suosikeistani. Olen itse asiassa kirjoittanut jo kesäkuussa pohjan postaukselle, jossa ajattelin kertoa, mitä blogeja seuraan, mutta en ole vain saanut sitä vielä valmiiksi. Nyt, kun sitä erikseen toivoit, niin työstän tätä eteenpäin :).

Vastaa
Alisa 9.10.2017 - 21:34

Hieno juttu! olemme perheen kanssa muuten kokeilleet useita reseptejä blogistasi hyvällä menestyksellä! Nyt kun toivomaan aloin , onko sinulla takataskussa hyviä hernerouhereseptejä? Meidän kuivakaapin perukoilla vanhenee pian purkin loput, muutenkin olisi mukava käyttää tätä kotimaista tuotetta enemmän.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 9.10.2017 - 22:00

Olen kerran käyttänyt purkillisen hernerouhetta, mutta siitä on jo niin paljon aikaa, että mitään valmiita reseptejä/kuvia ei ole tähän hätään saatavilla. Tein ainakin meksikolaisia ruokia, johon korvasin jauhelihan hernerouheella. Meksikolaiset mausteet maustavat rouheen hyvin. Kokeilin myös jotakin suomalaisempaa hernerouhe-perunavuokaa, mutta sitä en voisi suositella :D. Voisin suositella kokeilemaan mustapapumolea, niin että korvaat pavut hernerouheella: https://viimeistamuruamyoten.com/mustapapumole-kastike-v-gf/. Myöskin näiden korealaisten hodareiden täyte toimi varmasti hyvin hernerouheella: https://viimeistamuruamyoten.com/korealaiset-nyhtokaurahodarit-vegaani/.

Vastaa
Laura 16.10.2017 - 05:22

Hei, Olisiko ehdotuksia miten nämä vääntäisi vegaanisena?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 16.10.2017 - 09:05

Hei! En ole itse testannut, mutta nyt kun toivoit, niin voisin testatakin :). Aloittaisin ainakin siitä, että kun kananmunat jättää lisäämättä taikinaan, niin todennäköisesti tarvitaan hiukan lisää nestettä, jotta kysessä ei ole perunamuusi. Lisäisin kauramaitoa ensin 1 dl ja testaisin tuleeko siitä pannukakku. 4 munaa vastaa kuitenkin pikemminkin lähemmäs 2 dl nestettä eli todennäköisesti tarvitaan hieman enemmän nestettä vielä. Jos tuntuu, että letut eivät pysyisi kasassa, niin lisäisin 1 rkl perunajauhoja, mutta luulen, että letut pysyvät kasassa ihan näinkin :).

Vastaa
Laura 17.10.2017 - 17:05

Kiitos vinkeistä – pitääpä kokeilla! Ja tässä samaan hengenvetoon kiitän muistakin mahtavista resepteistä jotka blogistasi olen löytänyt 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 17.10.2017 - 19:40

Kiitos Laura! 🙂 Ja jos onnistut, niin ilmoitathan <3

Vastaa
Charlotta 21.05.2018 - 16:52

Ihana ihana sinä! Todella kauniita sanoja, kiitos <3

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 21.05.2018 - 17:57

<3 Olet kaiken ja vielä enemmän arvoinen kyllä :)! Ja onnea hei keittokirjasta!

Vastaa

Jätä kommentti