Koti Japani/Korea/Kiina Korealaiset tofutacot

Korealaiset tofutacot

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Korealaiset tofutacot
Ssamjang-kastiketta, laoganma:ta, chiankiang-kastiketta… Sen hauskempaa ja jännempää, mitä vähemmän reseptin osuuksista ymmärtää, eikö? Ainakin sitä eksoottisempaa. Ja voi kyllä, nämä ssamjang-tofut muine korealisine täytteineen maistuivat todellakin eksoottiselta. En muista syöneeni mitään juuri tämän makuista ehkä koskaan. Ja se on jo jotain.
 
Jännitti myös tarjota näitä, sillä useampikin kaveri oli tulossa syömään. Jännitti, sillä en yhtään tiennyt miltä kokonaisuus tulisi maistumaan tai miten se toimisi. Olin käynyt aiemmin viikolla aasialaisessa kaupassa ja tuonut sieltä mukanani näitä erilaisia kastikkeita, jota sitten piti päästä käyttämään. Melko villisti vain rupesin ideoimaan ja sekoittelin kastikkeita keskenään. Minulle on tietysti paljon ruokaa laittavana ja reseptejä ”tyhjästä” tekevänä kehittynyt haisu, miten makuja ylipäänsä yhdistellään ja maistamalla jännittävää kastiketta pystyn miettimään, miten ja minkä kanssa se tulisi toimimaan.
 
Korealaiset tofutacot
 
Korealaiset tofutacot
 
Pääsin itsekin maistamaan kaikkea yhdessä vasta ruokapöydässä. Kääk. No mutta nam! Kuten sanoin, todella eksoottista ja sellaista eksoottista, joka on myös todella hyvää! Niin kehuivat kaikki kaveritkin. Jes!
 
Tosiaan ruoka lähti alkuunsa kiinalaisista pannukakuista, jotka olivat olleet pitkään to do-listalla. Niitä väkertäessäni mietin, minkä kanssa näitä sitten syötäisiin. Päädyin valmistamaan ssamjang-tahnassa (tulinen korealainen soijapaputahna) paistettua tofua, koillis-aasian mauilla maustettua kaali-porkkanaraastetta ja kastikkeena mustariisiviinietikkakastiketta sekä lao gan ma:ta eli kiinalaista rapeaa chili öljyä.
 
Tämä kattaus on kaikkea muuta kuin pikaruokaa. Pikaruoan vastakohta eli kunnon slow foodia. Valmistus pannukakkuineen ja täytteineen vei itse asiassa aamusta iltaan. Tosin kuvasin samalla ja kuvasin vielä videotakin kiinalaisten pannukakkujen tekemisestä, joten oletan, että sinulla menee itseäni huomattavasti vähemmän aikaa.
 

Korealaiset tofutacot – resepti

Korealaiset tofutacot

Viidelle hengelle. Ssamjang-tahnaa olen nähnyt ainakin ihan Prisman Aasia-hyllyssäkin. Mustariisiviinietikkaa (eli Chinkiang-etikkaa) olen ostanut aasialaisesta kaupasta.

Tarvitset

Annos kiinalaisia kevätsipulipannukakkuja (12 kpl)

Ssamjang-tofu

n. 900 g (kylmäsavu)tofua
170 g pakkaus ssamjang-tahnaa
n. 2 rkl sushi-inkivääripurkin lientä

seesamöljyä paistamiseen

Aasialainen porkkana-kaalislaw

n. 250 g porkkanoita (n. 3 porkkanaa)
n. 250 g valkoista kaalia*
160 g kimchi-tölkillinen
½ dl sushi-inkivääriä
¾ dl majoneesia
n. 3 rkl mustia seesaminsiemeniä

*Kaalin ja porkkanan voit korvata myös kahdella pussillisella (n. 500 g) valmista coleslaw-sekoitusta, mutta jätä coleslaw-kastike sekoittamatta joukkoon

Mustariisiviinietikkakastike

1 rkl tummaa siirappia
2 rkl mustariisiviinietikkaa (voit korvata normaalilla vaalealla riisiviinietikalla)
3 rkl soijakastiketta

Lisäksi

tuoretta korianteria
Lao gan ma-öljyä (ei välttämätön)

Valmistus

  1. Valmista kevätsipulipannukakut paistoa vaille valmiiksi.
  2. Valmistele tofu. Paloittele tofu kuutioiksi ja laita tofupalaset talouspaperin väliin kuivumaan painon alle.
  3. Raasta porkkana isolla terällä. Siivuta kaali ohuiksi siivuiksi. Pilko kimchiä ja sushi-inkivääriä hienommaksi. Sekoita kaikki porkkana-kaalislawn ainekset sekaisin.
  4. Sekoita mustariisiviinietikkakastikkeen ainekset sekaisin.
  5. Paista tässä välin kevätsipulipannukakut. Aloita toisella pannulla tofujen paistaminen.
  6. Paista tofu kuutioita aluksi kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne hiukan ruskistuvat ja kuivuvat lisää. Lisää sitten pannulle loraus seesamöljyä ja paista tofua, kunnes se ruskituvat paremmin. Miedonna lämpöä ja lisää ssamgjang-tahna sekä inkivääriliemi. Sekoita. Anna ssamjang-tahnan lämmetä. 
  7. Tarjoa kevätsipulipannukakut ja tofut lämpimänä. Lisää lättyjen väliin tofua, kaali-porkkanaraastetta, tuoretta korianteria ja kastikkeita.

Korealaiset tofutacot

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Namu 26.02.2022 - 19:59

Onpa herkulliselta kuulostava resepti! Teetkö itse kimchin vai oletko ostanut sen kaupasta? Jos olet, mitä merkkiä suosittelisit?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 3.03.2022 - 07:05

Olen ostanut vaan, kerran tehnyt, mutta eipä sitä useammin kuin kokeilumielessä jaksaisi :D. Sekoitin tällasen Dongwon-merkkisen joukkoon: https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/dongwon-160g-kimchi?id=102671428&gclid=CjwKCAiAyPyQBhB6EiwAFUuakhXBeLzxv-zP-sqMts5nROj4e2e9kR3HQemDDowlyTpKTn2_ik3tfhoCGloQAvD_BwE. Linkki vie hassusti Kärkkäisen sivuille, mutta sitä googlen kuvapalvelu tarjosi.
Myös Rasilaisen kimchiä on kehuttu.

Vastaa

Jätä kommentti