Koti Meksiko/Etelä-Amerikka Suosikkiquesadillat: härkis-feta-chipotle – illanviettoruokaa

Suosikkiquesadillat: härkis-feta-chipotle – illanviettoruokaa

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Härkis-feta-chipotle quesadillat

Vähän vielä hiukoisi jotakin kivaa iltapalaa viikonloppuiltaan. Voisi avata vaikka viinipullon kavereiden kanssa illanviettoa varten. Viinin kanssa jotakin tarjottavaa.. Silloin keksin nämä quesadillat, jotka ovat sittemmin jääneet pysyvämpään käyttöön hetkiin, kun haluaa jotakin napostelevampaa ruokaa. Raaka-aineet löytyivät aivan pienen pienestäkin Lapin K-Marketista ja quesadillat valmistuivat varsin nopeasti viiniä samalla siemaillen.

Härkis-feta-chipotle quesadillat

Härkis-feta-chipotle quesadillat Härkis-feta-chipotle quesadillat

 

Rapeaksi paistetut tortillalättyjen, eli quesadillojen, sisältä löytyy umamista, makurikasta, mutta helppoa chipotle-kastiketta (chipotle on savustettua chiliä), härkistä, vegefetaa ja pinaattia. Näiden makuyhdistelmässä on jotakin todella koukuttavaa. Makuja raikastaa päälle puristettu lime ja kaurafraiche. Juuri siksi ne ovat myös jääneet pysyvään käyttöön.

Viiniä nämä eivät toki tarvitse, mutta hyvä ja mehevä punaviini oli kyllä oiva pari.


Härkis-feta-chipotle quesadillat – resepti

 Härkis-feta-chipotle quesadillat

8-12 pientä quesadillaa. Täytteiden määrä on suuntaa antava riippuen, minkä verran quesadilloja teet ja miten täytät ne. Nämä maistuvat erinomaiselta myös nuotiolla valmistettuna.

Chipotlet eivät ole kovin tulisia, eikä kastike mielestäni ole mitenkään liian tulista. Potkua ja savuisuutta siinä kuitenkin on. Jos tarjoat sellaisille, jotka eivät välitä niin tulisista, niin vähennä chipotlen määrää.

Tarvitset

8-12 pientä maissi-tortillalättyä (tai maissi-vehnä)

n. 100 g Savujuustoa*
n. 70 g Tuorepinaattia
1 pkt (250 g) Härkistä (et tarvitse ihan koko pakettia)
n. 100 g vegefetaa

rypsiöljyä paistamiseen

Chipotlekastike

5 chipotlea Adobo-kastikkeessa**
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa 
5 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
runsaasti mustapippuria
1/3 tl suolaa

*Valio Oddlygoodilla ja Violifelta löytyy savunmakuista vegejuustoa
** Löytyy yleensä tex-mexhyllyistä. Avatusta metallitölkistä loput chilit säilön pieneen muovirasiaan, jota säilytän jääkaapissa. Siellä ne ovat säilyneet ainakin puoli vuotta. Ehkä pidempäänkin, eivät ainakaan koskaan ole menneet huonoksi siinä ajassa.

Tarjoiluun

loput chipotlekastikkeesta
purista limemehua
kaura-/soijafraichea
(tuoretta korianteria)

Valmistus

  1. Aloita chipotlekastikkeesta. Kaada kattilaan tomaattimurska. Hienonna joukkoon chipotlet ja valkosipulinkynnet. Lisää oliiviöljy, mustapippuri ja suola. Sekoita kerran ja jätä hautumaan hiljalleen n. puoleksi tunniksi, kunnes saat tästä paksumman kastikkeen.
  2. Levitä kunkin tortillalätyn puolikkaalle savujuustoa ja toiselle puolikkaalle chipotlekastiketta. Lisää savujuuston päälle härkistä, pinaattia ja fetamurua.
  3. Taita tortillaletut puoliksi. Paista öljyssä kummaltakin puolelta, kunnes quesadillat ovat kullanruskeita ja rapeita.
  4. Dippaa chipotlekastikkeeseen. Purista päälle limemehua ja levitä päälle raikastavaa soijafraichea.

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti