Koti Gluteeniton Harissa-munakoisot ja tahinikastike

Harissa-munakoisot ja tahinikastike

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
0 kommentti
Harissa-munakoisot ja tahinikastike. Vegaaninen

Kaupallinen yhteistyö Spice Up!

Nam, näitä munakoisoja et halua missata! Onneksi siis päädyit tänne :). Mehevän munakoison, tulisen harissa-kastikkeen, supermaukkaiden tomaattien, delikauran ja tahinin liitto on täydellinen. Vihreää salaattia kylkeen, niin ateria on valmis. Kelpaa tarjota vieraillekin.

Tätä ruokaa olen tehnyt monta kertaa pelkän tahinin ja tomaattien kanssa lisukkeena. Vaan tällä kertaa vielä parempana versiona, kun lisäsin annokseen vielä tulista harissakastiketta. Harissakastike on Lähi-Idän/Pohjois-Afrikan ruoissa käytetty mausteinen chilitahna. Tämän ruoan kaikissa raaka-aineissa on hyvin isosti makua jo itsestään, ja tulinen harissakastike sitoikin ne kaikki yhteen ja toi annokseen juuri sen, mitä se oli kaivannut. Samalla se toi ruokaan toisen kastikkeen tahinikastikkeen kanssa. Tuplakastike on aina hyvä. 

Harissa-munakoisot ja tahinikastike. Vegaaninen

Spice Upin harissakastike on uusi tulokas ennestään tuttuun annospusseihin pakattuun maustekastike-sarjaan. 100 gramman pussiin on pakattu tosi paljon makua. Kokonsa ja pakkaustapansa vuoksi ne toimivat todella hyvin myös vaelluksilla. Mm. Satay- ja Chow Mien-kastike ovat olleet matkassa mukana ja nyt myös harissakastike jo useampaan kertaan. Harissakastikkeesta löytyy oikeasti poltetta. Se sopii hyvin esimerkiksi tomaattikastikkeiden joukkoon antaen niille tosi hyvää makua ja vähän eksotiikkaa. Näin se toimii ihan normaalin spagettiruoan säväyttäjänä. Tai lisää tomaattikastikkeeseen harissakastike, kuivattuja hedelmiä ja kikherneitä, niin taginemainen ruoka olisi valmis. Kesällä sivelin grillivartaita harissakastikkeella – nam, toimi tosi hyvin.

 

Harissa-munakoisot ja tahinikastike. Vegaaninen

 

 


Harissa-munakoisot ja tahinikastike

Harissa-munakoisot ja tahinikastike. Vegaaninen

Munakoisoaterian voi valmistaa pikaisemmin niin, että laittaa tomaatit muhimaan munakoison kanssa samaan aikaan uuniin. Rakastan puolikuivattuja tomaatteja, ja tähänkin annokseen puolikuivattujen tomaattien makeus istui älyttömän hyvin. Niinpä, jos vain ennakointiaikaa riittää, kannattaa tomaatit kuivata vaikka jo edeltävänä päivänä. Tomaatteja kannattaa kuivata reilu määrä, sillä ne säilyvät jääkaapissa pari viikkoa ja niitä voi ripotella niin salaattiin, pastaan, kuin keitonkin päälle.

3-4:lle. 4 munakoison puolikasta.

Tarvitset

2 isoa munakoisoa
100g Spice Up harissakastike
120g delikauraa*

Puolikuivatut tomaatit (pikaversiossa voit laittaa tomaatit munakoisojen kanssa samaan aikaan uuniin)

250g kirsikkatomaatteja
2 tl sokeria
n. 1/3 tl suolaa

Tahinikastike:
¾ dl tahinia
¾ dl vettä
3 rkl sitruunanmehua
2 valkosipulinkynttä

rouhittua mustapippuria
tuoretta minttua

Tarjoa tuoreen salaatin kanssa

*Delikaura sopi mielestäni tosi hyvin tähän. Olen käyttänyt niin tryffelinmakuista kuin savu-bbq makuista delikauraa. Delikauran sijaan ihan myös linssit varmasti sopivat tosi hyvin. Niitä voisi laittaa n. pienen tetrallisen verran.

Valmistus

  1. Valmista puolikuivatut tomaatit etukäteen (tai kuten vinkkasin, niin laita ne munakoisojen kanssa yhtä aikaa uuniin). Puolikuivatut tomaatit valmistetaan näin: halkaise tomaatit pituussuunnassa. Levitä ne leikkuupinta ylöspäin pellille. Ripottele päälle suolaa ja sokeria. Paahda 125 asteisessa uunissa 1½-2 tunnin ajan.
  2. Halkaise munakoisot. Leikkaa niihin veitsellä ristiviiltoja lähes pohjaan saakka. Levitä harissakastike munakoisojen päälle. Kastike sisältää jo öljyä ja suolaa, joten niitä ei erikseen tarvita.
  3. Paista munakoisoja 200 asteisessa uunissa aluksi 35 minuuttia. 35 minuutin kohdalla ripottele delikaura/linssit vielä päälle. Paista vielä 10 minuuttia lisää. Munakoisojen kokonaispaistoaika on siis 45 minuuttia.
  4. Kun munakoisot ovat uunissa, valmista tahinikastike. Sekoita tahinikastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.
  5. Kun munakoisot tulevat uunista, lisää munakoisojen päälle tahinikastiketta, puolikuivattuja tomaatteja, sekä tuoretta minttua. Rouhi päälle mustapippuria.
  6. Tarjoa vihersalaatin kanssa.

Harissa-munakoisot ja tahinikastike. Vegaaninen

 

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti