Koti Arkiruoka Cheddar-karpalo-punasipulitoastit


JOULUKALENTERI – LUUKKU 15

Tää on just sitä aikaa, kun ihana käpertyä iltaisin viltin alle kourassa kuppi kuumaa ja lautasella mukavaa ja lämmintä iltapalaa. Eikö sitä tarvitsekin vähän varaenergiaa kylmän talven varalle ja lohdutusta pimeisiin iltoihin? Ainakin silloin tällöin tälle houkutukselle saa rauhassa antautua.

Grillatut cheddar-karpalo-sipulileivät

Voileipägrilli on meillä oikea iltojen pelastaja. Kun ennen käytiin tuosta kadulta hakemassa fafasit tai tortillahouset mukaan, niin nyt käydäänkin alepan kautta hakemassa paahtoleipää. Jääkaapista löytyy kyllä aivan tarpeeksi kaikenlaista, mitä sinne väliin voisi pistää. Parastahan lämpimissä leivissä on se, että sinne voi hyvin tunkea kaikki jämät.

Nyt mentiin taas luottokombolla; karamellisoitu sipuli toimii aina hyvin suolaisen juuston ja jonkin makean kanssa. Sattui jääkapista löytymään vanhaa kunnon cheddaria ja karpalohyytelöä. Tästä kombosta tuli vain niin erityisen hyvä, että piti nopeasti kaivaa kamera esiin, jotta sinäkin ystäväiseni voisit valmistaa näitä älyhyviä leipiä!

Olethan kokeillut jo pinaatti-avokado-juustotoasteja?


Grillatut cheddar-karpalo-punasipulileivät

3 täytettyä leipää eli 6 kolmioleipää

Tarvitset

6 palaa paahtoleipää
voiteluun voita
2 punasipulia
öljyä
2 tl hunajaa
1/4 tl suolaa
2 tl balsamicoa
1 tl kuivattua rosmariinia

pari siivua vanhaa cheddaria jokaisen leivän väliin

n. 3 tl karpalohyytelöä jokaisen leivän väliin

Valmistusohjeet

  1. Valmista karamellisoitu sipuli: Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna pannussa öljyä. Lisää sipulit ja hunaja. Kuullota n. 5 minuuttia.  Lisää sitten balsamico, rosmariini ja suola. Anna kuullottua vielä hetki, kunnes sipuli on täysin pehmeää.
  2. Voitele kaikki paahtoleipäsiivut molemmilta puolilta voilla. Lisää väliin sipulia, cheddaria ja karpalohyytelöä. Nosta toinen leipä kanneksi ja paahda voileipägrillissä.

Vinkki: Karpalohyytelön voit korvata hyvin jollakin muulla makealla hedelmäisellä hillolla tai hyytelöllä. Esimerkiksi viikuna- tai aprikoosihillolla.

Vinkki: Jos voileipägrilliä ei ole, niin leivät voi paahtaa myös uunissa tai pannulla, kunhan ne kääntää varovasti.

Grillatut cheddar-karpalo-sipulileivät

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti