Koti Italia/Ranska Aprikoosi-rosmariini-jugurttijäätelö

Aprikoosi-rosmariini-jugurttijäätelö

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

En haluaisi millään päästää irti kesästä. Taistelen syksyn tuloa vastaan valmistamalla edelleen kesäherkkuja muiden siirtyessä jo syyskauteen. Kuitenkin hyviä säitä pitäisi jatkua vielä ainakin viikon verran (fingers crossed), minkä vuoksi sitä sopii hyvin juhlistaa tällä mielettömän raikkaalla aprikoosi-rosmariinijugurttijäätelöllä. Täytyy kyllä sanoa, että meillähän jäätelökausi ei lopu koskaan, mutta ilmeisesti muut eivät kaipaa yhtä hanakasti jäätelöreseptejä ilmojen viiletessä.

Poikaystäväni vietti viime viikon Kroatiassa ja yksi ainoista viesteistä matkalta oli, että hän oli syönyt todella hyvää rosmariini-jugurttijäätelöä. Päässäni alkoi heti raksuttaa, että sitähän teen hänen kotiinpaluunsa kunniaksi. Olin jo kesän alusta asti suunnitellut valmistavani sekä aprikoosi-jugurttijäätelöä että aprikoosi-rosmariinijäätelöä (ilman jugurttia). Tämä yhdistäisi nyt ne molemmat ideat! Päätin makeuttaa jugurttijäätelön tällä kertaa hunajalla, joka sopii erityisen hyvin rosmariinin kanssa.

Ihan teitä jäätelökoneettomia ajatellen valmistin tämän tällä kertaa ilman jäätelökonetta, jotta osaisin paremmin antaa vinkkejä. Reseptiä varten voisi varmasti soseuttaa tuoreita aprikooseja, mutta olin hankkinut työtä nopeuttaakseni valmista aprikoosisosetta, jota löytää kaupan hillohyllyltä. (Jos nyt tuotemerkin saa mainita, niin käytin Bonne-merkkistä aprikoosisosetta.)


Aprikoosi-rosmariini-jugurttijäätelö

aprikoosi-rosmariinijäätelö

 

n. 6 dl valmista jäätelöä

Tarvitset

5 dl maustamatonta jugurttia
0,5 dl hunajaa
1 tl kuivattua rosmariinia tai 1 rkl tuoretta silputtuna
1 dl aprikoosisosetta
ripaus suolaa

Ohjeet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  2. Jos käytössäsi on jäätelökone, niin suosittelen käyttämään sitä. Tällöin kaada massa jäätelökoneeseen ja anna käydä, kunnes paksuuntuu.
  3. Jos käytössäsi ei ole jäätelökonetta, niin kaada massa pakastimen kestävään rasiaan ja pistä pakkaseen. Käy sekoittamassa massaa noin tunnin välein, kunnes massa alkaa kovettua. Aluksi useamminkin. Sitä pehmeämpi lopputulos, mitä useammin jaksat sekoittaa. Yhteensä aikaa kuluu noin kahdeksan tuntia siihen, että jäätelö on valmis syötäväksi.
  4. Ennen tarjoamista nosta jäätelö noin viideksi minuutiksi huoneenlämpöön, jotta siitä on helpompi muotoilla palloja.

Vinkki: Mikäli et välitä hunajasta, niin korvaa se samalla määrällä sokeria.

 

aprikoosi-rosmariinijäätelö

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti