Koti Aamiaiset Helppo ja herkullinen vadelma-kookos-chiavanukas (V, GF)

Helppo ja herkullinen vadelma-kookos-chiavanukas (V, GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Istagramissa suuren suosion saavuttaneesta vadelma-kookos-chiavanukkaasta kyseltiin kovasti reseptiä, ja siispä sen saatte. Resepti on tosiaan niin helppo, että lähes hävettää kirjoittaa näin hölmön yksinkertaisia reseptejä :D. Mutta kaipa siinä helppoudessa piilee se taikakin. Toki ylipäänsä pyrin luomaan reseptejä, jotka olisivat helposti lähestyttävissä ja suunnilleen kenen tahansa toteutettavissa.

Proteiinipitoisia chia-siemeniä käytetään nesteiden ja juoksevien raaka-aineiden hyytelöittämiseen. Vaikka yhden pussin hinta voi ostettaessa hieman hirvittää, niin kerralla siemeniä tarvitsee hyvin vähän. Eivätkä siemenet käytännössä vanhene.

Chiavanukas laitetaan tekeytymään jääkaappiin lasiin/mukiin jo edellisenä iltana, jolloin se on kätevästi napattavissa aamupalaksi. Mikseipä tämä sopisi aamiaisen sijasta yhtä hyvin kevyeksi jälkiruoaksi :).

Valmistin alemman kerroksen tämän hetkiseen lempijugurttiini eli Alpron kookos-soijajugurttiin. Kookoksen maku on siinä niin ihanan hempeä, ei lainkaan läpitunkeva. Ylemmän kerroksen valmistin maustamattomaan soijajugurttiin, johon sekoitin vadelmia. Tällä tavoin koko herkku on myös vegaaninen, jos sillä on lisäarvoa. Itse pidän enemmän soijajugurtin mausta kuin tavallisen maustamattoman jugurtin. Voit myös valmistaa molemmat kerrokset kookos-soijajugurtista, jos et halua hankkia molempia laatuja. Tai vaihtoehtoisesti ylemmän kerroksen korvata tavallisella maustamattomalla jugurtilla.


Vadelma-kookos-chiavanukas

vadelmachiavanukas

2 kpl 2,5 dl laseja

Tarvitset (omaan versiooni)

2,5 dl kookos-soijajugurttia
2 rkl chia-siemeniä

1 dl maustamatonta (soija)jugurttia
2 tl sokeria
1 dl vadelmia (tiivisti pakattu 1 dl)

Ohje

  1. Sekoita kookos-jugurtin joukkoon chia-siemenet. Jaa kahden eri lasin pohjalle.
  2. Sekoita vadelmat maustamattoman jugurtin joukkoon ja mausta halutessasi pienellä määrällä sokeria/hunajaa. Jaa tämä kookos-chiakerroksen päälle. Laita jääkaappiin ja anna vetäytyä siellä vähintään kaksi tuntia.
  3. Lisäsin päälle vielä vadelmia, vähän mustikoita ja granolaa.

 

 

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Emmi Ruotsalainen 24.08.2016 - 12:19

Kiitos ja kumarrus tästä hölmön yksinkertaisesta reseptiohjeesta <3 Jos jostain niin hölmöstä yksinkertaisuudesta, siitä mä nautin! 😉

Vastaa
Saara / Viimeistä Murua Myöten 24.08.2016 - 12:24

Haha, sepä hauska kuulla Emmi :)! Tottahan se on, että välillä on kiva olla tosi, tosi helppoja reseptejä, jotka sopivat hyvin arjen muun kiireen lomaan :).

Vastaa

Jätä kommentti