Koti Leivonnaiset ja piiraat Vegaaninen rahkavoitaikina

Vegaaninen rahkavoitaikina

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Vegaaninen rahkavoitaikina

Lapsuudessani äiti tapasi leipoa joulutortut itse tehtyyn rahkavoitaikinaan. Rahkavoitaikina on todella helppo taikina verrattuna perinteiseen voitaikinaan. Voitaikinaa, kun tarvitsee taitella voin kanssa ja kaulia moneen kertaan saadakseen lehtevyyttä. Rahkavoitaikinassa on jokin taika, miksi rahka tuo taikinaan ilmavuutta, ja lopputuloksena on todella hyvä ja lehtevä torttutaikina. Ei toki ihan yhtä lehtevä kuin kaupan taikinassa, mutta lehtevä kuitenkin.

Vegaaninen rahkavoitaikina

Rahkavoitaikina ei ole yhtään sen kummempi vegaanisena. Voin sijaan käytin nyt markkinoille tullutta vegaanista ”voita”. Näitä löytyy ainakin parilta eri merkiltä. Miksei leivontamargariinikin kävisi. Rahkan sijasta käytin maustamatonta vegaanista ”rahkaa” – tässä Alpron Go On-merkkistä.

Itse tehtyä rahkavoitaikinaa voi käyttää niin suolaiseen kuin makeaan leivontaan: vaikkapa suolaisiin tai makeisiin joulutorttuihin tai muihin lehtitaikinaleivonnaisiin.


Vegaaninen rahkavoitaikina – resepti

Vegaaninen rahkavoitaikina

14 joulutortun verran taikinaa

Taikina

250g vegaanista ”voita” (tai leivontamargariinia)
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200g vegaanista rahkaa (esim Alpro Go On)

 

Valmistus

  1. Kuutioi vegaaninen voi. Sekoita vegevoi, vehnäjauhot ja leivinjauhe sormin tasaiseksi taikinaksi. Sekoita lopuksi vegaaninen rahka joukkoon. Taikina tuntuu hyvin löysältä ja tahmaiselta, kun olet sekoittanut rahkan, mutta taikina kiinteytyy jääkaapissa.
  2. Laita taikina jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli kiinteytymään.
  3. Kauli jäähtynyt taikina isoksi levyksi. Taittele se kolmeen-neljään osaan pitkältä sivulta ja kauli taas levyksi. Taittele lyhyeltä sivulta 3-4 osaan ja kauli levyksi. Taittele vielä pitkältä sivulta 3-4 osaan ja kauli levyksi.
  4. Käytä taikina haluamallasi tavalla.

 

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Minou 7.04.2022 - 21:30

Erinomainen taikina. En ole vegaani vaan lakto-ovo-kasvissyöjä joten käytin taikinaan lehmätuotteita. Ensi kerralla aion tehdä vegaanisena kunhan hankin ainekset kotiin.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 8.04.2022 - 08:34

Kiva kuulla, että onnistui! 🙂 Ja hauska jos rohkenet kokeilla vegaanisena.

Vastaa

Jätä kommentti