Koti Aamiaiset Vegaaninen munavoi = tofumunavoi

Vegaaninen munavoi = tofumunavoi

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Vegaaninen munavoi

Siis hetkonen? Vegaaninen munavoi? Muna ja voi, kaksi eläinperästä ainesosaa ja sä teit siitä vegaanisen? Markus jaksoi ihmetellä.

Tämä myös toden totta maistuu aivan ällistyttävän paljon munavoilta. Ihan hämmästyttävää. Idea on elänyt päässäni niiltä ajoilta asti, kun ensi kertaa maistoin kala namak eli mustaa suolaa eli kananmunasuolaa. Kala namak on intialainen suola, joka valmistetaan perinteisen menetelmin, minkä seurauksena suolaan tulee rikin tuoksu, eli toisin sanoen kananmunan tuoksu – tai haju. Tuo suola siis maistuu aivan kananmunalta. 

Vegaaninen munavoi

Markuksen kantaessa kaupan kassalle cocktail-piirakoita, mietin että hetkonen, nyt on hyvä aika pistää idea testiin! Ryntäsin vielä kaupan toiselle puolelle hakemaan maustamatonta tofua.

Vegaaninen munavoi oli jopa nopeampi valmistaa kuin kananmunista. Toistan vielä kerran, että maku ällistytti ja uskallan nyt tarjota sitä tulevana viikonloppuna myös kavereillemme, jotka valmistavat todella usein munavoita ja cocktail-piirakoita. Olen varma, että hekin toteavat, että jatkossahan voisi tehdä munavoita näinkin – ainakin välillä.


Vegaaninen munavoi – resepti

Vegaaninen munavoi

Kala namak-suolaa näyttää löytyvän googlen mukaan joistakin ihan normaaleista ruokakaupoistakin. Sitä pitäisi löytyä myös  Ruohonjuuresta ja Vegekaupasta, josta omanikin on.

n. 15 kappaleeseen cocktail-piirakoita

Tarvitset

1 pkt (n. 300 g) maustamatonta tofua
n. 4 rkl maidotonta margariinia (esim. Keiju Merisuola tai Keiju 3 öljyä)
maun mukaan kala namak-suolaa (n. ½ tl)

Valmistus

  1. Muussaa tofu haarukalla murusiksi. Sekoita margariini tofun joukkoon ja mausta suolalla.

 

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Glotter-Bäckerin 21.02.2022 - 11:36

Ilmeisesti jotkut on lisänneet vielä kikhernetiä keltuaisia imitoimaan, mutta itse en ole kokeillut, tuleeko parempaa vai huonompaa kuin näin!

Tein justiinsa vegaanista ”kananmunakastiketta” – siis valkokastiketta sipulilla ja murskatullta tofulla + mustaa suolaa mauksi. Ei nyt ihan alkuperäinen ole, mutta hyvää silti.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 3.03.2022 - 06:58

Ahaa, ehkä ulkonäöllisesti kikherneistä saisi kivannäkösiä sattumia, mutta mutten en kaipaa tähän mitään :). Hauska idea toi kananmunakastikekin :D.

Vastaa

Jätä kommentti