Koti Aamiaiset Tyrnivispipuuro

Tyrnivispipuuro

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Tyrnivispipuuro

Ihastuin tyrniin oikein kunnolla joskus vuosi sitten. Sen happamuus sopii todella hyvin moneen, makeuden kanssa tai vähemmän makeuden kanssa. Tyrnejä olen esimerkiksi pistänyt intialaisen curryn joukkoonkin tuomaan happoa.

Tyrnivispipuuroidea tuli jälleen kerran muutamaltakin seuraajalta samaan aikaan. Perinteinen puolukkavispipuuro on ollut suosikki ihan pikkulapsuudesta asti. Jos sain toivoa puuroa, niin toivoin vispipuuroa. Olin muutenkin kuulemma jo ihan puurohullu lapsena. Jossain teini-varhaisaikuisvuosina tuli puurokiintiö täyteen ja muutaman vuoden puurotauko, mutta puurointo lähti onneksi uudestaan lentoon jokunen vuosi sitten :).

Puolukkavispipuuron happaman makeus on ihanaa ja juuri siksi innostuin myös tyrnivispipuuroideasta. Siis aivan todella hyvää tulikin ja todella erilaista verrattuna puolukkavispipuuroon!


Tyrnivispipuuro – resepti

Tyrnivispipuuro

n. 4 annosta. Tyrnin siemenet eivät itseäni haittaa, enkä siksi siivilöinyt niitä mitenkään pois. Voit myös siivilöidä ennen mannasuurimoiden lisäämistä, jos siemenet eivät tunnu hyvältä ajatukselta.

Tarvitset

1 litra vettä
200g tyrniä (löytyy esim Pirkka pakasteena)
1 dl sokeria
1½ dl mannasuurimoita (tai riisijauhoja gluteenittomaan)

Tarjoile kardemummalla maustetun kaurajuoman kera

Valmistus

  1. Kaada vesi, tyrnit ja sokeri kattilaan. Keittele marjoja ja sokeria kevyesti kiehuvassa vedessä n. 10 minuuttia, kunnes marjat hajoavat. Tässä vaiheessa voisit siivilöidä. Itse soseutin tässä vaiheessa sauvasekoittimella, jotta tyrninkuorista tulee tasaista.
  2. Vatkaa mannasuurimot keitoksen joukkoon vähitellen ja samalla sekoittaen. Keittele hiljakseen vielä n. 10 minuuttia.
  3. Ota pois levyltä ja laita jäähtymään. Jäähdytä viileäksi ennen vatkaamista – esim. jääkaapissa/parvekkeella yön yli.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella jäähtynyt puuro kuohkeaksi. Mikäli puuro ei meinaa kuohkeutua, niin lisää loraus kaurajuomaa joukkoon ja jatka vatkaamista.

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Sonja 20.11.2021 - 10:15

Tyrnivispipuuro on ihanaa! Mulle sellainen pääsiäisjuttu. Paras vispipuuro tulee mustaviinimarjoista <3

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 25.11.2021 - 09:57

Ihan on kyllä pääsiäisen väristä, totta =). Onneksi löysin itsekin tyrnivispipuuron =)

Vastaa

Jätä kommentti