Koti Aamiaiset Täytetyt suolaiset brunssikroisantit

Täytetyt suolaiset brunssikroisantit

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Täytetyt brunssikroisantit. Vegaaninen

Brunssille täytetyt suolaiset kroisantit suuren maailman tapaan! 

Suunnilleen tasan kaksi vuotta sitten kävelimme ensimmäistä kertaa Amerikan, Kalifornian maaperällä luoden ensimmäisiä katseita kuuluisaan kaupunkiin Los Angelesiin. Tästä isosta kaupungista matka jatkuisi kohti mitä erikoisimpia luontokohteita, joidenkalaisten olemassa oloa ei olisi voinut edes uskoa, ellei omin silmin olisi ollut todistamassa.
 
Heti alusta asti varmistui se, että Los Angelesin kaupunkia ei tosiaan oltu rakennettu kävelijöille, ja julkisesti liikenteestä ei ollut tietoakaan. Vielä autottomina turisteina lähdimme nälkäisinä ulos asunnostamme aamiaiselle ajatellen, että hei, tämä on Los Angeles, kyllähän täältä nyt joku aamiais- tai brunssipaikka löytyy, kun vain lähtee ulos kävelemään. Olimme näköjään onnistuneet majoittumaan asuinalueelle, jossa ei ravintoloita ollut.
 
Täytetyt brunssikroisantit. Vegaaninen
 
 
 
 
Reilu tunnin käveltyemmä kohtasimme mehubaarin. Vaan ei sieltä aamiaista saanut. Nälkä alkoi toden teolla kalvaa ja Kalifornian päivää kohti yhä paahtavampi aurinko korventaa ihoa. Kysyimme mehubaarista, löytyykö täältä mitään aamiaispaikkaa. Hän ohjasi meidät jatkamaan samaa katua vielä noin sata metriä eteenpäin ja sieltä löytyisi kuuluisa ja suosittu Butcher’s daughter – jos vain saatte pöydän. Epäilin, että onkohan se nyt ihan meidän tyyppinen aamiaispaikka, mutta selvisi, että nimenomaan teurastajan tytär onkin vegaani. 
 
 
Tästä kasvis-/vegaanibrunssiravintolasta olisi tehnyt mieli tilata listalta ihan kaikki ruoat, mutta Los Angelesin hintataso ei sitä sallinut, vaikka nälän puolesta olisi voinutkin. Markuksen tilaamat brunssikroisantit avokadolla, tulisella majoneesilla, omeletilla ja cheddarjuustolla (tämän olisi saanut myös vegaanisena) jättivät niin ison makumuistojäljen, että kirjoitin puhelimeeni ylös täytteet ja päätin, että joku päivä näitä vielä tehdään omassa kotona. Itselleni jää kuulemma epänormaalin vahvasti mieleen, mitä missäkin ollaan kylässä, ravintolassa tai matkoilla syöty. Hyvin paljon makuja, yhdistelmiä ja aterioita jää mieleen useindenkin vuosien takaa.
 
Ja niin näitä tehtiin kotona. Niin vege kuin vegaanisena versiona. Suosittelen ehdottomasti rohkeasti kokeilemaan vegaanista munakasta, jonka reseptin olen alun perin oppinut Chocochililtä :).
 

Brunssikroisantit – resepti

 

4 kpl

Tarvitset

4 kroisanttia (Danerolles-purkkikroisantit ovat vegaaneja – näin saat reseptistä vegaanisen)

Vegaaninen munakas

1½ dl kikhernejauhoja
1½ rkl perunajauhoja
1½ rkl ravintohiivahiutaleita
1½ tl sipulijauhetta
noin ½ tl kala namak -suolaa TAI normaalia suolaa
1 3/4 dl vettä
 
öljyä paistamiseen
 
TAI jos haluat, niin valmista normaali munakas 4 munasta 
 
Harissamajoneesi
 
n. 3/4 dl vegaanista majoneesia
2 tl harissatahnaa
n. 1 rkl sitruunamehua
 
Lisäksi
 
n. ½ dl (vegaanista) raastettua cheddar-juustoa
1-2 avokadoa siivutettuna
sitruunaa
kirsikkatomaatteja
lehtikaalia/rucolaa/tai yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita majoneesin ainekset keskenään.
  2. Siivuta avokado ja purista sen päälle sitruunaa. Halkaise kirsikkatomaatit.
  3. Sekoita vegaanisen munakkaan tai munakkaan ainekset keskenään kulhossa. Jätä oleilemaan muutamaksi minuutiksi.
  4. Kuumenna öljyä isolla pannulla. Paista vegaaninen munakas kahdessa erässä, jotta saat tarpeeksi ohuen (normaalimunakas mahtunee pannulle kerralla). Käännä vegaaninen omeletti kertaalleen ympäri ja lisää päälle nyt raastettua cheddar-raastetta.
  5. Laita omelettien väliin majoneesia, pala vegaanista munakasta, avokadosiivuja, kirsikkatomaattia ja lehtikaalia (tai muuta vastaavia vihreitä).Jäikö nälkä?

2 kommentit

Selina 25.04.2020 - 21:04

Danerolles purkki croissantit on vegaanisia! Ei ihan tavallisen croissantin vertaisia mutta vegaanille kyllä maistuvia 🙂

Vastaa
Anna 25.04.2020 - 21:57

Danerolles purkkicroissantit on vegaanisia. Ei niillä nyt sitä aitoa, lehteävää ja rapea lopputulosta saa aikaan, mutta ihan mukava korvike.

Vastaa

Jätä kommentti