Koti Ajatuksia TAMMIKUUN VEGAANIHAASTE + ARVONTA

TAMMIKUUN VEGAANIHAASTE + ARVONTA

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Yhteistyössä Sugar Helsinki.

Vuosi vaihtui hyvin rauhallisissa merkeissä täällä Lapin perukoilla. Jaksoimme juuri ja juuri valvoa tasan kahteentoista (koska se nyt vaan on pakko?). Tuijotimme kännykän näyttöä; 23:58. Eih, vieläkin kaksi minuuttia, että pääsee nukkumaan :D. Pikaiset uuden vuoden toivotukset ja kääriydyimme peittojemme alle. Aikainen herätys, jotta pääsemme hiihtämään sen lyhyen valoisan ajan puitteissa.


Vuosi vaihtui ja samalla se tietää tammikuuta ja vegaanihaastetta. Tammikuun vegaanihaaste on Vegaaniliiton jo parina viime vuotena järjestämä haaste, joka siis yllätyksettömästi haastaa syömään kuukauden ajan vegaanisesti. Kääk! Vegaanisesti, mitä sitten enää syödään; salaattia ja mauttomia tomaatteja vai?

No tuskinpa moni onneksi nykyään enää noin ajattelee, vaikkakin nuo olivat aivan omia ajatuksiani vielä muutama vuosi sitten, kun piti vegaaneille kokata. Tässä olen onneksi hionut vegaanisia taitojani, eikä tammikuu hirvitä enää lainkaan niin paljon. Onneksi myös koko joulukuu tuli nyt oikein kunnolla kyllästettyä juustoisilla resepteillä. Niillä juustoreserveillä jaksaa tämänkin kuukauden yli! Tietenkään ei mikään maailmassa pakota pitämään vegaanista tammikuuta, mutta jos joskus on oiva aika kokeilla edes osa-aikaista vegaaniutta, niin se on juuri nyt! Tammikuu on parasta aikaa vegaanisuudelle, tiedättehän, ne uuden vuoden lupaukset, elämäntaparemontti, joulun herkuttelut ja ihan vaan siksi, että on vegaanihaaste; eli vegaanisia reseptejä on saatavilla tavallista enemmän.

Aionkin nyt haastaa itseni syömään kuukauden ajan mahdollisimman vegaanisesti. Vegaanihaastetta ei suinkaan pidä ottaa hengen asiakseen. Liiallinen etikettien tiirailu jääköön, enkä halua kärsiä nälästä vegaanisuuden nimessä. Kyläreissut ja sosiaaliset tilanteet saattavat vaatia vegaanisuudesta poikkeamista, mutta sitähän se elämä on. Pääasia haasteessa onkin kiinnittää enemmän huomiota valintoihinsa. Oma vegaaninen tammikuuni alkoi luonnollisesti katsomalla Cowspiracy-dokumenttielokuva, joka toimii hyvänä buustaajana ja veganismin ympäristöhyötyjen muistuttajana.


Vegaanisia reseptejä päivittäin

Samalla asetan itselleni hieman vielä isomman haasteen eli aion tammikuun ajan jakaa jokaisena päivänä uuden vegaanisen reseptin. Tulette huomaamaan, että vegaanisuus voi olla hyvinkin helppoa ja ennen kaikkea maukasta! En halua tehdä vegaanisia reseptejä vain vegaanisuuden vuoksi, vaan niiden täytyy olla niin herkullisia, että Markuskin nauttii niitä mielellään, eli rima on nyt hyvin korkealla.

Suurin osa resepteistä tulee olemaan ihan luonnostaan vegaanisia, eli ihan vaan normaalia, hyvää ruokaa. Ideana tässä on nimenomaan herättää huomio siihen, että vegaaninen ruoka voi olla tosi yksinkertaista ja maukasta, ja ettei se ole sen kummallisempaa kuin mikään muukaan ruoka. Kuten olen jo aiemmin todennut, minusta ei vegaania tule, ainakaan hetkeen, vaan vegaaninen ruoka on valinta muiden ruokien joukossa.

Tuossa etusivulla onkin jo heti nappula ”Vegaanijuttuja”, josta painamalla listautuvat kaikki blogin aiemmat ja tulevat vegaaniset reseptit. Löytyy niin suolaista kuin makeaakin.

Vegaanituotteet-sivustosta on valtava apua etsiessäsi mitä tahansa vegaanisista karkeista margariineihin.


Vegaanihaaste ja tuotepakettiarvonta

Itseni lisäksi haastan myös sinut lukijani mukaan haasteeseen. Mukana saa olla niin tosissaan kuin haluaa. Vaikka pitää kerran viikossa vegaanipäivä tai kokeilla edes kerran tammikuun aikana jotakin vegaanista. Ootko mukana?! Kannustaakseen ihmisiä vegaaniseen tammikuuhun PR-toimisto Sugar Helsinki lahjoittaa yhdelle teistä tämän ihanan tuotepaketin, josta löytyy helppoja tuotteita vegaanisen tammikuun inspiraatioksi.

Tuotepaketista löydät (kaikki Urtekramin paitsi liemikuutiot):

-Aurinkokuivattuja viikunoita

-Mustaa kvinoaa (musta kvinoa on irtonaista kvinoaa (toisin kuin kotimainen, puuromainen kvinoa) ja soveltuu tosi hyvin vaikka salaatteihin tuomaan ruokaisuutta)

-Siemennäkkäriä

-Basilika-levitettä

-Tomaatti&yrtti-levitettä

-Vaahterasiirappia (usealle se on aina yllätys ensi kertaa kuulleessaan, ettei tosivegaani syö hunajaa tai muuten olet hunaja-vegaani, mitä en näe kuitenkaan huonona juttuna. Vaahterasiirappi nyt joka tapauksessa on todella hyvää.

-Tahinia

-Kasvisliemikuutioita

Arvontaan osallistut kommentoimalla kommenttikenttään, mikä on suhtautumisesi kasvis-/vegaaniruokailuun, tai onko sinulla tavoitteita vegaanisen tammikuun suhteen. Aiotko kiinnittää kenties enemmän huomiota kasvisperäiseen ruokavalioon? Tai voit välittää ihan muuten vaan terveiset :). Sähköpostiosoitettasi ei julkaista, se tarvitaan voittajan yhteydenottoa varten.

Arvonta suoritetaan 9.1. eli viimeiset osallistumiset otetaan 8.1. klo 23:59.

Kyllä me pystytään tähän! 🙂


Suosittelen aloittamaan vaikka näistä resepteistä:

1. Korealaiset nyhtökaurahodarit

2. Libanonilainen pähkinäinen linssi-riisi

3. Kolmen raaka-aineen kookos-chili-kurpitsakeitto

4. Kahden tofun teriyakikulho

5. Kikhernetacot, harissakvinoaa ja tahinia

 

Jäikö nälkä?

78 kommentit

Noora 1.01.2017 - 10:31

Oi olispa huikea tuotepaketti

Vastaa
Helmi 5.01.2017 - 11:24

Aion tehdä mahdollisuuksien mukaan vegaanisia ruokia, kokeilla uusia reseptejä ja kokeilla uusia ruoka-aineita. Hyvin on jo lähtenyt käyntiin ja reseptejä on odottamassa kokeilua. Kiva ollut myös keksiä nopeita ja terveellisiä arkiruokia vegaanisena.

Vastaa
Jemppumami 1.01.2017 - 10:44

Kuulostaa mielenkiintoiselta haasteelta! Vegaanista ruokavaliota olen lähinnä sivusta seurannut, harvoin edes maistanut. Jos arvonnassa lykästää, tulee meidän perheessä olemaan kerran viikossa vege-illallinen 🙂

Vastaa
Riikka 1.01.2017 - 10:50

Mä olen viime aikoina yhä enemmän kiinnostunut vegaaniruokavaliosta! Minusta ei olisi ehkä ikinä kokonaan vegaaniksi, mutta aion pikku hiljaa tehdä vegaanisempia valintoja. Haasteeseen ajattelin osallistua olemalla ”arkivegaani” ainakin alkuun, eli vegaaniruokaa arkisin ja viikonloppuisin voi sitten vähän lipsua. Mielestäni sekin on jo ihan ok, kyllästyminenhän siinä iskisi, jos yrittäisi ilman sen suurempia terveydellisiä tai ideologisia syitä aloittaa kaikki tai ei mitään periaatteella. Tai siis onhan niitä hyviä syitä olla vegaani, mutta tarkoitan sitä, että ne eivät ehkä itseäni motivoi (vielä) tarpeeksi. Ihanaa vuotta 2017 🙂

Vastaa
Iisa 1.01.2017 - 11:11

Tammikuun aikana aion jatkaa samalla linjalla kuin ennenkin, eli silloin tällöin vegaaniruokaa. Härkis on tällä hetkellä oma lemppari! 🙂 Tavoitteena kokeilla mahdollisimman paljon uusia reseptejä.

Vastaa
Elina 1.01.2017 - 12:09

Olen lakto-ovo, mutta pääosin olen pyrkinyt vegaanisiin ruokiin. Kasvisruoka tuo hyvää oloa itselleen ja muille! 🙂

Vastaa
klaara 1.01.2017 - 12:19

Olen pyrkinyt pitämään kerran viikossa vegaanipäivän. Nyt tammikuussa aion aloittaa useammalla päivällä viikossa vegaanipäivän.

Vastaa
Anna 1.01.2017 - 12:21

en aio ihan täydelle linjalle lähteä tammikuussa, mutta pyrin ainakin lisäämään kasvisruokia lautasella 🙂

Vastaa
Anni 1.01.2017 - 12:21

Ihana tuotepaketti, ihan pakko osallistua.
Kasvisruoka voi olla todella hyvää ja hienoa jos kasvisruokavalion noudattaminen sopii itselle. Itse syön paljon kasvisruokaa ja tykkään kokata, mutta täysin vegaaninen ruokavalio ei itselle ole nyt paras mahdollinen. Odotan innolla uusia reseptejä 🙂

Menestystä vuodelle 2017!

Vastaa
pimassou 1.01.2017 - 12:26

Kokkaan mielelläni vegaaniystävilleni, mutta itse en vakituiseen ehkä pystyisi vegaanilinjalla olemaan. Muutama vaikea ruoka-aineallergiani sulkee pois tärkeimmät vegaaniset proteiininlähteet, mikä vaikeuttaisi monipuolisen vegaaniruokavalion koostamista omalla kohdallani.

Vastaa
Iida 1.01.2017 - 12:47

Olen pyrkinyt viime aikoina lisäämään kasvisruokien määrää, mutta vatsaongelmien vuoksi en pysty täysin kasvisruoalla elämään. Supistaisi ennestään tiukan ruokavalion turhan niukaksi, jos noudattaisi orjallisesti kasvisruokavaliota saatika ihan kokonaan vegaani. Vegaaniksi tuskin koskaan ryhdynkään mutta haluaisin syödä enemmän kasvispainotteisesti 🙂 Odotan innolla tämän kuun reseptejä!

Vastaa
Emilia 1.01.2017 - 13:12

Vegaaniruoka on hyvää ja sitä onkin tullut syötyä usein jo monen vuoden ajan. Olen kaikkiruokainen, mutta monista syistä suosin vegaanista ruokaa ja seuraan innokkaasti vegaaniruokablogeja ja FB:n vegaaniryhmiä. Täysvegaanius ei tosiaan kaikille sovi, mutta kummasti se ruokavalio hiipii vegaanisempaan suuntaan kun vain opettelee pikku hiljaa laajentamaan reseptirepertuaariansa.

Vastaa
MarjaKoo 1.01.2017 - 13:17

Ruokavalioni on kasvisipainotteinen, mutta silti vegaaniruokailu kuulostaa jo terminä vielä aika epäselvältä, mitä kaikkea se pitää sisällään – ja mitä ei. Mutta kovasti nämä tuotteeet kiinnostavat ja olisi kiva noita reseptejäkin kokeilla. Siemennäkkäri on ihan parasta sellaisenaankin, mutta basilikalevite kuulostaa heti mun herkultani.

Vastaa
Matilde 1.01.2017 - 13:43

Suosin kasvisruokailua. Hyvää uutta vuotta!

Vastaa
Iina 1.01.2017 - 13:51

Syön normaalisti lakto-ovosti, mutta nyt on alkanut taas inspata kokeilla haastetta. Taidan lähteä siihen mukaan!

Vastaa
Kaisla 1.01.2017 - 14:26

Blogisi on todella kaunis ja inspiroiva monine resepteineen! Vegaanihaasteseen tarttuminen on käynyt itsellänikin mielessä, ainakin vegaanisen ruuan määrää voisin omassa ruokavaliossani lisätä jos ei muuta.

Vastaa
4nna 1.01.2017 - 14:57

Kasvisruokailu on musta erittäin suotavaa ja ainakin virkistävää vaihtelua näin kokeilumielessä. Tammikuu on varmasti juuri sopivan kannustavaa aikaa kokeilla tämän haasteen myötä. Itse en tavallisestikkaan syö punaista lihaa lainkaan, mutta tammikuun aikana ja omana haasteenani aion vähentää varsinkin siipikarjaa ja varmasti maitotuotteitakin. En kuitenkaan lähde niistä kokonaan kieltäytymään, sillä ne sopivat itselleni hyvin ja valitsen laadukkaita tuotteita, jotka eivät rastia ympäristöä niin paljoa. Kuitenkin pidän vegaani-diettiä tärkeänä juuri ilmaston kannalta sen eettisen ja terveydellisen näkökulman lisäksi. 🙂
Ja toki olen mukana arvonnassakin 😉

Vastaa
Päivikki 1.01.2017 - 15:10

Olen ollut jo pari vuotta lakto-ovo, mutta vegaaniset vaihtoehdot ovat alkaneet kiinnostaa viimeaikoina yhä enemmän.

Vastaa
Sannamarianna 1.01.2017 - 15:15

Kannatan kasvis/vegaaniruokien syömistä, vaikka itse olenkin sekasyöjä. Pidän välillä kasvis/vegaanipäiviä, mutta tammikuulle en lähde haasteeseen mukaan, sillä olen viimeisilläni raskaana ja liha maistuu. 😀 En siis aio ottaa stressiä siitä mitä syön, pääasia, että saan ruokaa helposti ja se menee alas. 🙂

Vastaa
Maarit 1.01.2017 - 16:01

Mahtava tuotepaketti! Itse syön kasvispainotteisesti, kun teen yksinasuvana itselleni ruokaa, hyvin harvoin käytän lihaa. Kalaa ja maitotuotteita jonkin verran. sitruunapippuri at luukku com

Vastaa
emmi 1.01.2017 - 16:32

kasvisruokavalio kiinnostaa minua, mutta täysipäiväiseksi kasvissyöjäksi tai vegaaniksi en ole uskaltautunut.

Vastaa
Jenni 1.01.2017 - 16:35

Onpas kiva tuotepaketti! 🙂
En oo itse ikinä kokenut mitään haasteita omaksi jutukseni, mutta ymmärrän hyvin miksi ne on joillekin se kätevä tapa. Vegaaniruoka on itselle jo aika tuttu juttu, mutta perheessä kun muille laittaa ruokaa niin se ei oikein auta miten hyvää tahansa se ruoka olisi, kun siihen suhtaudutaan ennakkoluuloisesti ennenkuin edes maistetaan (ja säilytytään ennakkoluulot) vain koska tiedetään että ruossa ei ole lihaa, juustoa tai maitoa 😀 Se on välillä hieman turhauttavaa, mutta eipä sitä voi toisten mieltymyksiä mennä itse muuttamaan.

Vastaa
vilma 1.01.2017 - 16:47

Ihania tuotteita!<3 syön mahdollisuuksien mukaa vegaanisesti, kuitekaan isoa numeroa tekemättä. Suosittelen kaikkia kokeilemaan, vähintään lisäämään kasviksia 🙂

Vastaa
Tiltu 1.01.2017 - 17:14

Mä otin jo syksyllä tavoitteeksi pitää yksi kasvisruokapäivä viikossa. Tammikuussa voisin viedä sen vielä pidemmälle ja pitää vegaanina sen kasvisruokapäivän.

Vastaa
ride 1.01.2017 - 17:20

VOih kun sä oot ihailtavan ahkera reseptien julkaisun kanssa ! Pojot ja kiitokset jo valmiiksi 🙂
Oon ollut kasvissyöjä jo 10v ja vegaaninenkin nykyään n. 80% ajasta. En näe ruokavaliotani mitenkään vaikeana tms, tää on mulle jo ihan peruskauraa ja elämäntapa. En ole koskaan tykännyt lihasta enkä esim syönyt mereneläviä tai pekonia koskaan, joten en edes osaa kaivata tuollaisia. En tosin sen sijaan ymmärrä vegenakkeja lihan korvikkeina, mielummin popsin papuja ja käytän linssejä, tempeä yms vegeproteiinin lähteinä..

Vastaa
JenaO 1.01.2017 - 17:25

Pyrin syömään vegaaniseseti ja vähän monipuolisemmin 🙂

Vastaa
Annie 1.01.2017 - 18:03

Ruokailu on mennyt jo pidemmän aikaa kasvissuuntaiseksi, ainoastaan (luomu) kanamunat on kuuluneet ruokavalioon pari kertaa viikossa. Maitojädeä, fetaa tai kalaa olen syönyt harvemmin kuin kerran kuussa. Eli vegaanihaaste otettu vastaan! 🙂

Vastaa
Marjo 1.01.2017 - 18:11

Ruokavalioni on maidoton, enkä syö punaista lihaa. Valtaosani syömistäni ruoista on vegaanisia, mutta kala- ja kana/broileri kuuluvat ruokavaliooni silloin tällöin. Kasvisruoasta saan energiaa ja kokonaisvaltaista hyvää oloa keholle ja mielelle 🙂 Ehdottomasti olen mukana arvonnassa!

Vastaa
Maria 1.01.2017 - 18:17

Itse olen valtavan inspiroitunut vegaanikokkailusta, vaikka ihan ”perus” kasvissyöjä vaan olenkin 🙂 Vegaaniruoasta saa niin helposti terveellistä, värikästä ja niin hyvää!

Vastaa
Tiina 1.01.2017 - 18:25

Kiinnostus vegaaniruokaan on herännyt aikuisen tyttäreni myötä. Yritän myös itse välillä valmistaa vegaanisia ruokia ja totuttaa myös miestä ja poikaa niiden upeisiin makuihin. Olen innokas kokeilemaan uusia reseptejä ja on ihanaa, että niitä jaetaan mm. tällaisissa blogeissa. Olen kahtena peräkkäisenä jouluna ostanut tyttärelleni vegaani-kirjain joululahjaksi ja toivon niistä olevan hyötyä. Olen aina valmis kokeilemaan kaikkea uutta.

Vastaa
Jenni 1.01.2017 - 18:47

Kiva tuotepaketti arvonnassa.

Itse olen hyvin kiinnostunut kasvisruoasta ja erityisesti uudet reseptit houkuttelevat. Uusiin resepteihin myös arvontatavarat sopisivat!

Vastaa
Annika.J 1.01.2017 - 19:03

Osallistuin viime vuonna Vegaanihaasteeseen ja olen sen ansioista alkanut käyttämään enemmän vegaanisia tuotteita vaikken olekaan ryhtynyt vegaaniksi tai kasvinsyöjäksi. Olen kuitenkin kiinnostunut aiheesta ja eettisyydestä 🙂

Vastaa
Katariina 1.01.2017 - 21:29

Yritän koko ajan muuttaa ruokavaliotani vegaanisempaan suuntaan, ja tavoitteena oiskin olla vegaani heti sit kun pääsen muuttamaan omilleni ja pois lukion kouluruoan armoilta! Nyt on pois jääny jo punainen liha ja kana, ja maitotuotteitakin kuluu enää minimaalisesti. Oon tykästyny vegaaniruokailuun koko ajan sitä enemmän, mitä enemmän oon kaikkea vegaanista kokeillu ja tää paketti ois taas uus lisäboosti vegaaniseen ruokavalioon 🙂

Vastaa
Jenny 1.01.2017 - 21:31

Vegaaniruoka kiinnostaa kovasti ja olenkin siirtynyt kasvispainotteiseen ruokavalioon. 🙂

Vastaa
iituliina 1.01.2017 - 23:02

Osallistun vegaanihaasteeseen, enkä usko sen olevan itselleni kovinkaan hankalaa. Taloudessamme elellään aika pitkälti vegaanisesti muulloinkin, mutta nyt jäävät ne satunnaisetkin viikonloppuaamiaiskananmunat paistamatta, ehkä jopa koko vuodeksi? Jos vegaanihaaste saa yhdenkin ihmisen tekemään edes toisinaan vähän eettisempia valintoja, niin haaste on minusta täyttänyt tehtävänsä ja onnistunut, olen siis iloinen haasteen olemassaolosta ja siitä, että sitä tuodaan yllättävän paljon esille erilaisissa medioissa

Vastaa
Kati-Laura 1.01.2017 - 23:43

Semivege oon ollu jo viimeset 13 vuotta. En koe tarvetta lähteä mukaan vegaanihaasteeseen. Syödään kuitenki jo pääasiassa täysin kasvisruokaa, välillä huomaamatta vegaaniakin. Oon opetellu lisää ruokiin proteiinia jos reseptissä sitä ei oo ollu. Yleisimmin käytetään tofu, kidneypavut, kikherneet ja soijaroihe. Voisin ottaa tammikuun haasteeks kokeilla nyhtökauraa ja härkistä.

Vastaa
liinail 2.01.2017 - 06:50

Ei ole oikeastaan kokemusta mutta kiinnostusta löytyy, olen ajatellut kokeilla ja painottaa kasvisruokaa 🙂

Vastaa
susa 2.01.2017 - 10:04

Kasvisruokailuni onkin jo noin 80%-100% vegaanista, kun käytän enää vain satunnaisesti maitotuotteita ja munia. Vegaanisuus menee jo mutkitta miettimättä ja tulee koko ajan ”helpommaksi” tai paremminkin vaihtoehtorikkaaksi kun nyhtisten ja härkisten kaltaisia vaihtoehtoja tulee markkinoille.

Vastaa
Kipsuli 2.01.2017 - 10:44

Olen ollut 14 vuotta syömättä lihaa, toisinaan syön kalaa mutta pääosin ruokani on kasvisruokaa. Maitotuotteiden käyttö on myös vähentynyt varsinkin viime vuoden aikana ja usein ruoka on kuin huomaamatta vegaanista. On todella ilahduttavaa, että vegaanisia tuotteita tulee koko ajan lisää markkinoille ja sekasyöjätkin kiinnostuvat vegaanisista vaihtoehdoista.

Vastaa
Hanna 2.01.2017 - 11:03

olen jo kasvissyöjä mutta aion tammikuun ajan yritän keskittyä valitsemaan mahdollisimman vegaanisia tuotteita ostoskoriini kaupassa!

Vastaa
Asta Lähteenmäki 2.01.2017 - 12:01

Mielenkiinnolla seuraan Belgiasta käsin suomalaista vegaani-keskustelua ja kaikkia uusia tuotteita, joita markkinoille on tullut. Kasvisruokapainotteisuus on täällä helppoa, koska Brysselissä on niin paljon erinomaisia pohjois-afrikkalaisia kauppoja, joissa kasvisvalikoimat ovat edulliset ja monipuoliset, myös mielenkiintoisia mausteita on paljon tarjolla. Nyhtökauraa yms täältä ei tietty saa, joten säästän reseptin kesälomaan 🙂 Nyt ajattelin kokeilla mahdollisimman vegaania ruokavaliota kertomatta asiasta mun miehelle, katotaan huomaako se mitään 🙂

Vastaa
Matilda 2.01.2017 - 12:36

Itse aattelin tarttua vegaanihaasteeseen Helmikuussa sillä nyt tammikuulle on tiedossa 2 viikon lomamatka jona uudet makuelämykset muutenkin saattaa olla tuolle 3-vuotiaalle tyttärelle haasteellisia.
Tekisin mielelläni enemmän kasvis ja vegaaniruokaa mutta tällä hetkellä pyörittelen noin kourallista samoja reseptejä. Vegaanikuukausi varmasti tuo mukanaan uusia ahaa-elämykisä ja samalla tutustuttaisin tytärtäni uusiin ruokiin ja kannustaisiin ennakkoluulottomuuteen ruuan suhteen. 🙂 Tällöin vegaaniruokaa tulisi varmasti kokkailtua useammin ihan ympäri vuoden.

Vastaa
Hanne 2.01.2017 - 14:10

Punainen liha on ollut jo kauan poissa ruokavaliostani ja vegaaniset reseptit kiinnostavat kovasti. Ehkä saan lapset ja miehen innostumaan joistain vegaanisista ruuista ☺

Vastaa
Emmi 2.01.2017 - 14:15

Itse otin viime vuonna haasteeksi lihattoman lokakuun. Se sujui hyvin ja innostuin kasvisruokavaliosta. Vegaanitammikuu voisi olla seuraava haaste 🙂 itse koen olon kevyemmäksi kun ruoka on kasvispainotteista.

Vastaa
Sussukka 2.01.2017 - 16:39

Itse olen koko aika siirtynyt kasvispainotteisempaan ruokavalioon, koska koen oloni paremmaksi. Kaikista pahin mulle on maitotuotteet, mutta lihansyönninkin jälkeen olo on usein raskas ja väsynyt. Kasvisruoka on aina onneksi maistunut mulle tosi hyvin, niin tämä ruokavalion muutos ei ole ollut niin vaikea.

Vastaa
Elísabet 2.01.2017 - 16:50

Olen kasvissyöjä, mutta pyrin syömään mahdollisimman vegaanisti. Toivottavasti mahdollisimman moni aina innostuisi tutustumaan (ja vaihtamaan pysyvästi!) kasvisruokavalioon näiden vegaaninen tammikuu / lihaton lokakuu jne avulla!

Vastaa
Hannele 2.01.2017 - 17:26

Tuttua juttua. Raaka-ainehankintoja rajoittaa pohjoinen sijainti ja eri ruoka-aineallergiat. 1, 5 vuotta on mennyt ns. Fodmap-ohjeita noudattaen. Lihasheikkous hankaloittaa joka päivä kokkailuja. Kaikesta huolimatta en mene siitä missä aita on matalin. Luovasti ja soveltaen pienellä budjetilla.

Vastaa
Nomppa 2.01.2017 - 20:13

Ihanaa, kun jaat paljon vegaanisia reseptejä! Itse olen pescovegetaristi, mutta syön enimmäkseen kasvis- ja vegaaniruokaa. Täysin vegaaniseen tammikuuhun en tällä kertaa lähde mukaan, mutta aion varmasti kokeilla uusia vegaanisia reseptejä! 🙂

Vastaa
Tanja 2.01.2017 - 21:44

En tiedä pystynkö täysin veganiseen ruokavalioon koko ajan. Mutta kuukausikin onnistuu. Itse asiassa vegaaniset päivät toisivat vaihtelua omaan sekaruokavaliooni, joka on kasvispainoinen.

Vastaa
Tanja 2.01.2017 - 21:52

Näin kasvissyöjänä vaikeinta on luopua juustoista ja muista maitotuotteista – yritän kuitenkin – ainakin muutamana päivänä … ;o)

Vastaa
Marja Perkkiö 2.01.2017 - 23:16

Olen päättänyt noudattaa vegaanista ruokavaliota ainakin tammikuun 🙂

Vastaa
Pirita 3.01.2017 - 09:28

Näyttääpä tuotepaketti hyvältä! Aloitin vegaanisen tammikuun 14-v tyttäreni kanssa. Tähän asti olen syönyt kasvisvoittoisesti, mutta myös lihaa. Mielenkiinnolla odotan, huomaanko mitään uutta olossani/kehossani tämän tammikuun aikana.

Vastaa
Milla 3.01.2017 - 20:40

Seitsemäs vuosi kasvissyöjänä lähti nyt käyntiin! Innolla odottelen reseptejäsi 🙂 Ihana tuotepaketti!!

Vastaa
Iina 3.01.2017 - 20:44

Osallistuin itse vegaanihaasteeseen vuosi sitten yli 11 vuoden lakto-ovo-vegeilyn jälkeen, ja siitä asti olen pysytellyt visusti vegaanina. Koko ajan opin kuitenkin lisää, ja seuraankin myös tämän vuoden haastetta tarkoituksenani löytää uusia mielenkiintoisia makuja, tuotteita ja reseptejä. 🙂

Mahtavaa, että blogisi on mukana vegaanihaasteessa! Löysin tieni tänne eilen ensimmäistä kertaa, ja ensiselailun perusteella blogisi hivelee sekä maku- että näköhermoja! 😀 Tsemppiä haasteeseen ja hyvää alkanutta vuotta! 🙂

Vastaa
anna s. 3.01.2017 - 21:42

Nam. 😛 Olisipas ihana paketti 🙂 Monesti olen miettinyt, että pitäisikö alkaa, mutta aina päädyn siihen tulokseen etten osaa kokata hyviä ruokia ilman lihaa :/

Vastaa
Tanja Paulina 4.01.2017 - 09:29

Ihania tuotteita! Olen syönyt 90% kasvisruokaa kesästä alkaen ja aion tammikuun aikana kokeilla uusia vegaanireseptejä, hauskaa tulee olemaan (ja maukasta!) 🙂 Kiitos inspiraatiosta!

Vastaa
Ramona 4.01.2017 - 15:27

Ihana paketti! Olemme kotona viimeisen vuoden ajan lisänneet kasvisten määrää huomattavasti ja samalla myös vähentäneet lihan määrää. Vähän vielä hakusessa miten saisi tällaiselle urheilevalle perheelle helpommin proteiinivarastot täytettyä kasvisperäisesti? Kalalle olen allerginen joten sitäkään ei meillä käytetä. Tuotepaketti auttaisi taas kokeilemaan vähän uusia resptejä 🙂

Vastaa
Anna 4.01.2017 - 18:54

Eksyin ekaa kertaa blogiisi ja ihania reseptejä täällä! Aion vähentää eläinperäisiä ruoka-aineita, testailla uusia makuja ja toivon mukaan löytää uusia vegaanisia lempiruokia 🙂

Vastaa
Outi 4.01.2017 - 19:12

Olen kasvissyöjä, en kuitenkaan ihan puhdas vegaani. Minulla on vaikeuksia olla ilman juustoa. Kaiken muun pystyn korvaamaan, mutta sellaista vegaanista juustoketta ei ole tullut vastaan, mikä voittaisi tavalliset pitkään kypsytetyt juustot. Vegaanihaasteeseen olen ottanut osaa ja tarkoituksena on olla ilman juustoja tämä tammikuu. Jatkossa myös pyrin jättämään juustot juhlahetkiin. Tuotepaketti olisi tervetullut intohimoiselle ruuanlaittajalle, sillä tulisi varmaan kokeiltua taas uusia juttuja, sillä paketissa on muutamia minulle entuudestaan kokeilemattomia tuotteita.

Vastaa
Pipa 4.01.2017 - 21:27

Aion lisätä kasvisruokaa lautaselle sekä tuoreena että kypsennettynä ja pidän pelkkiä kasvispäiviä. Olisi mahtavaa osata kokata enemmän kasvisruokia/vegaaniruokia. Nyt yritän kokeilla uusia reseptejä koska ohjeita on paljon, kiitos!

Vastaa
Elena 4.01.2017 - 23:48

Olen maidoton ja yritän syödä mahdolisimman kasvispainoitteisesti. Aivan ihana tuotepaketti ja tämä blogi❤

Vastaa
Eveliina 5.01.2017 - 05:17

Aloitin itse vuoden 2016 vegaanihaasteella ja sille tielle jäin. Sitä ennen olen ollut 9 vuotta kasvissyöjä ja nyt en voi kuin ihmetellä miksen ryhtynyt tähän jo aiemmin! Toisaalta vegaanius on nyt paljon helpompaa kuin menneinä vuosina ja uusia tuotteita tupsahtelee kaupan hyllyille tuon tuosta. Harva on enää sellainen tuote, jota ei löytyisi/voisi valmistaa vegaanisena. Kannattaa myös kurkata sellainen sivu kuin vegaanituotteet.net. Antoisaa vegaanihaastetta 🙂

Vastaa
hilkka 5.01.2017 - 12:15

Hyvä idea tällainen vegaaninen kuukausi. Ehkä se saa ihmiset ajattelemaan myös omia ruokailutottumuksia? Itse ajattelin kokeilla tässä kuussa enemmän kasvisruokia, mutta pysyä samalla myös nykyisessä ruokavaliossa 🙂

Vastaa
tiiu 5.01.2017 - 12:34

Pyrin syömään paljon kasviksia ja vihanneksia, täysin vegaaniksi minusta ei kuitenkaan ole.

Vastaa
Sirpa 5.01.2017 - 13:03

Kasvikset ja vihannekset pääosissa, katsotaan mihin johtaa. Ihana blogi ja herkullisia ohjeita.

Vastaa
Oona 5.01.2017 - 17:27

Itse syön enimmäkseen vegaanisesti, mutta luomukananmunat ja hunaja kylläkin kuuluvat (ainakin vielä) ruokavaliooni, maitotuotteetkin sillontällöin (lähinnä suklaan muodossa;)) Odotan innolla mitä ihania reseptejä kehittelet vegaanisen tammikuun merkeissä! 🙂

Vastaa
Janika 5.01.2017 - 23:04

Aloitin syksyllä syömään pääosin vegaanisesti kotona mutta esim. kavereiden kanssa ruokaa tehdessä tai sukulaisilla vieraillessa olen syönyt vapaammin mutta nyt osallistun ensimmäistä kertaa vegaanihaasteeseen ja olen päättänyt olla lipsumatta edes näissä tilanteissa ainakin nyt tammikuun ajan. Jään innoööa seuraamaan julkaisemiasi reseptejä 🙂

Vastaa
Teija 6.01.2017 - 09:46

Tavoitteeni on lisätä kasviksia ruokavalioon ja jättää punaista lihaa vähemmälle.

Vastaa
ansu88 6.01.2017 - 11:45

Syön jo nyt paljon kasviksia enkä syö lihaa joka päivä.

Vastaa
Xeveliina 6.01.2017 - 13:11

Pyrin syömään tänä vuonna huomattavasti enemmän kasviksia ja kasvisruokia, mutta vegaaniksi minusta ei ole millään.

Vastaa
Jemina 6.01.2017 - 16:40

Kavissyöjä olen ollut jo kymmenisen vuotta, ja vegaanius on pyörinyt viimeiset vuodet mielessä. Erityisesti tositarinat Eurooppalaisilta meijereiltä, mutta myös katulehmien kaltoinkohtelun näkeminen Intian reissulla vahvistivat halua luopua maitotuotteista. Tällä viikolla reissuilta arkeen palattuani vihdoin aloitin projektin kohti vegaaniutta. Vuosien varrella on ollut upeaa nähdä lähipiirini, etunokassa äitini, lämpenevän kasvisruoille ja lähettelemmikin nykyään löytämiämme reseptejä toisillemme. Toivotaan, että kasvisruokailu ja vegaanius ei ole vain hetken trendi vaan pidempiaikainen muutos ihmisten ruokavalioissa!

Vastaa
Petra 6.01.2017 - 19:18

Vegaanina vuoden verran ja olo on kaikin puolin parempi kuin koskaan. Eli samoilla jatketaan! Hyvältä kuulostaa tuotepaketti. 🙂

Vastaa
Elina 7.01.2017 - 09:19

Hei. Kiva blogi sulla, hyviä kuvia! Olen kasvissyöjä, kokeilin vegaaniutta pari vuotta sitten vähän niinkuin vitsillä laskiaisesta pääsiäiseen eli paaston ajan. En vielä alkanut vegaaniksi, mutta maito kyllä väheni merkittävästi ruokavaliosta, ja huomasin, että monesta ruuasta pidän saman verran tai enemmän ilman juustoa. Tuo tuotepaketti toki olisi hieno motivoiva aloitus vuoteen ja uuteen yritykseen:)
Mukavaa vuoden alkua!!

Vastaa
piitu 7.01.2017 - 22:35

Syön mahdollisimman monipuolisesti kasviksia. Ainahan niitä tosin voi lisätä ruokailuihin!

Vastaa
Julia 8.01.2017 - 02:05

Pyrin olemaan yhä enemmän ”himavegaani” , eli valitsemaan vegaaniset vaihtoehdot arjessa. Kylässä ja matkustellessa maistelen myös lihaherkkuja, sillä koen juuri arkisten valintojen olevan tärkeimpiä. Himavegaanina liputan kulinarismin puolesta, eli ruualaitossa mennään maku ja mahdollisimman ympäristöystävälliset valinnat edellä. Olen jo pitkään valinnut vegaanisia vaihtoehtoja, joten jatkan samaa linjaa myös tammikuussa ilman ehdottomuutta. Tällaiset blogit ja ihanat reseptit inspiroivatkin loihtimaan kesän ruokapöytään ympäri vuoden kasvisten siivittämänä. Kiitos ihanasta blogista! 🙂

Vastaa
sarita 8.01.2017 - 11:41

Kasvissyöjäksi en aio ryhtyä mutta joka aterialla on oltava jotakin vihreää. Erilaiset salaatit on hyviä ja uunigratiinit myös. On myös päiviä kun en syö lihaa .

Vastaa
VEGAANIMIES 8.01.2017 - 19:33

VEGAANIRUOKA ON PARAS RUOKA

Vastaa
Hilla kahvipapujen rouskuttelija & Roosa 8.01.2017 - 19:35

Jos on helposti saatavilla vegaaninen vaihtoehto, niin valitsen sen 🙂

Vastaa

Jätä kommentti