Koti Aamiaiset Raparperi-inkiväärihillo (V, GF)

Raparperi-inkiväärihillo (V, GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Jos ja kun et keksi pihalla tursuaville raparpereille enää mitään uutta käyttöä, niin hillolla on aina paikkansa. Ensi kerralla, kun teet raparperihilloa, älä vain unohda raastaa joukkoon inkivääriä. 

Rarperihillo on kaikista hilloista suosikkini, mutta inkiväärin kanssa se veti vielä suuremman kaulan muihin hilloihin. Tai no, raparperi-mansikkahillo on sitten toinen, joka kyllä sitkeästi sinnittelee siinä suosikkilistan kärjessä.

Kardemumma sopii lisämausteeksi, mutta mieluummin jätän sen pois hilloa valmistaessa ja ripottelen sitten puuron taikka jogurtin päälle ihan erikseen, jotta en vain kyllästäisi itseäni kardemummalla, jolloin piilee se riski, etten jonain päivänä enää pitäisikään kardemummasta? Pitämällä hillon pelkässä raparperin ja inkiväärin mauissa, saadaan näin luotua hyvin autenttinen brittiläinen makumaailma, jota rakastan. Raparperi-inkiväärihillo ja skonssit. Sanopa muuta.


Raparperi-inkiväärihillo – resepti

Itse valmistan yleensä vain yhden hillopurkillisen kerrallaan, sillä purkkien steriloiminen on sen verran jännittävää puuhaa, etten oman sterilointi-epäonnistumiseni vuoksi haluaisi pilata koko hillosatsia. Mieluummin pakastan raparperinvarsia palasina ja valmistan niistä erikseen aina purkillisen. Hilloa voi valmistaa niin uunissa hauduttamalla kuin kattilassa keittämällä. Hillosokeria en ole käyttänyt laisinkaan, sillä pidän vetelämmästä hillosta. Hillosokerissa on kuitenkin hilloa säilöäviä aineksia, eli jos et ole heti syömässä koko purnukkaa, niin sitä kannattaa käyttää vaikka puolet sokerin määrästä. Sokeri joka tapauksessa auttaa hilloa säilymään. Mitä vähemmän sokeria, sen vähemmän aikaa hillo säilyy. Itse en pidä kuitenkaan niin supermakeasta hillosta, joten valmistan hilloni täysin sokerimakuni mukaan ja mieluummin pakastan vaikka osan hillosta sitten :).

n. 7 dl hilloa

Tarvitset

n. 1 litra/500g raparperin palasia (tai n. 8 vartta)
n. 3 cm pala inkivääriä
½ dl vettä
n. 1 dl sokeria (katso yllä tarkempi ohjeistus sokerin käytöstä) – voit käyttää myös hunajaa/vaahterasiirappia

Valmistusohjeet

  1. Raparperia ei tarvitse kuori. Pilko palasiksi. Raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Lisää kaikki kattilaan ja hauduttele miedolla lämmöllä, kunnes hillo on tasaista ja raparperi kypsää.
  2. Jäähdytä hillo ennen purkittamista.
  3. Nautiskele keksien, juustojen, puuron tai jogurtin kanssa. Tai niiden skonssien!

Tämäkin on ohje, johon ei reseptiä edes tarvitsisi. Halusin silti muistuttaa inkivääristä, ettei vain unohdu raparperihillosta ;).

Jäikö nälkä?

3 kommentit

Glotter-Bäckerin 3.07.2020 - 12:10

Pelko pois säilyvyyden suhteen!
Mulla on tapana huuhtoa lasipurkit ja metallikannet kiehuvalla vedellä ja purkittaa raparperihillo ja omenasoseet täysin ilman sokeria. Oikein mainiosti säilyvät, kun täyttää purkit kiehuvan kuumana ja sulkee heti, jolloin vetävät tyhjiön sisäänsä.

Säilyvät jopa huoneenlämmössä, mutta voit varalta laittaa jääkaappiin jos epäilyttää.

Tuo raparperin ja inkiväärin mainion yhdistelmä on kyllä mahtava!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 3.07.2020 - 15:33

Sulta tulee kyllä aina hyvät kokemusvinkit! Vau, tämähän oli jotakin uutta taaas :).

Vastaa
Glotter-Bäckerin 6.07.2020 - 15:51

Hah ole kokeillut kaiken jo kantapään kautta 😀 😀

Vastaa

Jätä kommentti