Oletko vielä kokeillut omenaa guacamolen joukossa? Itse kokeilin tätä ensimmäistä kertaa puolisen vuotta sitten, minkä jälkeen en ole enää voinut valmistaa guacamolea ilman omenaa. Omena tuo täydellistä hapokkuutta ja raikkautta avokadon täyteläisyyteen. Näin syksyn ja omenasadon kypsyessä on täydellinen aika päivittää guacamole!

Omenaguacamole sopii kaikkeen siinä missä guacamolekin. Vielä en ole kohdannut ruokaa, jonka kanssa olisin kaivannut sitä tavallista versiota. Tälläkin valmistuskerralla taisi käydä niin, ettei poikaystäväni Markus päässyt ollenkaan apajille, kun olin sen jo kauhonut suihini suoraan morttelista…

Morttelista puheen ollen, tykkään valmistaa guacamolen morttelissa, mutta sen on oltava tarpeeksi suuri, jotta tämäkin määrä sinne sisään mahtuu. Voit valmistaa tämän myös tehosekoittimessa ja jättää vaikka osan avokadosta ja omenasta sivuun, ja pilkkoa ne sitten kuutioiksi erikseen ja lisätä lopuksi seoksen joukkoon.

Törmäsin tähän ensimmäistä kertaa viime keväänä What’s Cooking tapahtumassa, jossa Haarukavatkain-blogin Minna valmisti tätä. Kiitos Minna! Tästä tuli ikisuosikki. Reseptin idea on alun perin meksikolaisen ruoan kuningattaren, Thomasina Miersin, Wahaca-kirjasta.


Omenaguacamole

 

omenaguacamole

n. 3 dl valmista guacamolea. Voit myös kokeilla ensin puolikkaan annoksen valmistusta.

Tarvitset

5 kevätsipulin vartta
1 vihreä chili/jalapeno siemenet poistettuna (voit jättää pois tai vähentää määrää, jos et välitä tulisuudesta)
1 Granny Smith omena (tai muu hyvin hapan omena)
2 kypsää avokadoa
1 sitruunan mehua
1 rkl silputtua korianteria
rouhittua mustapippuria
½-1 tl suolaa makusi mukaan

Ohje

  1. Pilko kevätsipulin varret.
  2. Poista chilistä siemenet ja pilko pienemmäksi.
  3. Halkaise avokadot ja irrota kuoret sekä kivi.
  4. Kuori omena. Poista siemenkota. Pilko pienemmiksi palasiksi.
  5. Nyt voit murskata kaiken morttelissa tai esimerkiksi valmistaa puolet tehosekoittimessa ja puolet pilkkoa veitsellä pienemmäksi ja sekoittaa lopuksi joukkoon.

 

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Minna 1.09.2016 - 15:03

Kuulostaa hyvältä! Meillä raaka omena ei useinkaan eksy resepteihin, koska mieheni on allerginen, mutta tämä olisi helppo valmistaa niin, että ottaa osan guacamolesta erikseen ennen omenan lisäämistä.

Vastaa
Saara / Viimeistä Murua Myöten 1.09.2016 - 15:40

No niinpä, allergioiden vuoksi monet reseptit jääkin tekemättä. Mutta kuten sanoit, niin lisäämällä omenan viimeiseksi, saa ainakin toiset maistaa omenaista guacamolea :).

Vastaa

Jätä kommentti