Koti Jäätelöt Mustikka-sakesorbetti (V)

Mustikka-sakesorbetti (V)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Mustikka-sakesorbetti. Vegaaninen

Olisitko millään arvannut, mikä on suosikki sorbettimakuni? Ehei, nyt en usko, että olisi tullut ainuttakaan oikeaa veikkausta ;). Se on, tadaa, mustikka-sakesorbetti! Saattaa kuulostaa erikoiselta, viiniä sorbettiin? Sake antaa sorbetille erikoisen sivistyneen säväyksen.

Mustikka-sakesorbetti. Vegaaninen

Mustikka-sakesorbetti. Vegaaninen

Kuten tomaattikastike paranee punaviinista ja kermakastike lorauksesta valkoviiniä, niin sorbettikin paranee näköjään isommasta lorauksesta japanilaista riisiviiniä. Mustikka-sakesorbetti on kuulunut vakio-repertuaariini silloin, kun olen halunnut tarjota kavereille jotain ihan jännittävän hyvää. Se ei ole kuitenkaan mikään liian erikoinen, että jos viinistä ei tietäisi, niin tuskinpa maistaisi.

Näin hyvää ideaa en keksinyt alun perin itse, vaan resepti on Gaijinin keittokirjasta, jossa se on osana jälkiruokaa sakehyytelön, mustikkalastun ja valkosuklaatahnan kera. Olen poiminut sieltä vain tämän sorbetin ja lähes aina tarjonnut sellaisenaan viilentävän raikkaana jälkiruokana. Näin kesähelteillä sorbetit on aivan parhaita viilentäjiä!

Sorbettiin tarvitset jäätelökoneen, tai muuten siitä tulee granita, mutta ei sekään niin huono olisi.


Mustikka-sakesorbetti – resepti

Mustikka-sakesorbetti. Vegaaninen

n. 7 dl – 4-5:lle jälkiruoaksi

Tarvitset

1 3/4 dl sakea
1 1/4 dl vettä
125g sokeria (1½ dl)
1/3 dl glukoosisiirappia (ei pakollinen, olen tehnyt ilmankin)
250g mustikoita (5 dl) – pakasteena tai tuoreita
1 sitruunan mehu

Valmistusohjeet

  1. Kaada sake kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sake kiehahtaa.
  2. Lisää sitten vesi, sokeri ja glukoosisiirappi kattilaan ja anna olla miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut joukkoon. Kun sokeri on sulanut, lisää mustikat ja sitruunanmehu. Älä keitä enää. Soseuta sauvasekoittimella.
  3. Kaada sorbettimassa jäätelökoneeseen ja anna käydä jäätelöksi.
  4. Todennäköisesti tarvitset vielä muutaman tunnin pakastamista jäätelökoneen jälkeen, jotta sorbetti kiinteytyy kunnolla. 

Ilman jäätelökonetta tästä saa granitan: Granita on siis tavallaan hileisempi sorbetti, mutta virkistävän raikasta sekin. Granita valmistetaan niin, että jäätelökoneen sijaan mustikka-sakeseos kaadetaan laakeaan vuokaan ja pistetään pakkaseen. Puolen-tunnin – tunnin välein sitä käydään haarukalla sekoittelamassa täysin sekaisin ja annetaan taas olla. Tätä toistetaan niin monta kertaa kuin jaksat, kunnes seos on niin kovaa, ettei sitä pystyy enää pakkasesta otettuna sekoittamaan. Vähintään kuitenkin 4 kertaa.

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti