Koti Arkiruoka Meksikolainen paella (V, GF)

Meksikolainen paella (V, GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Meksikolainen paella

Kaupallinen yhteistyö Uncle Bens

Paella on mitä mahtavinta ruokaa valmistaa juuri kesällä! Paellassa haetaan paahdettua ja syvää makua, mitä saadaan juuri grilliruoasta. Usemmitenhan paellaan kuuluisi meren makuja, mutta vegeversiokin on kuulkaas tosi maukasta. Ja jos et koskaan ole grillannut sitruunaa, niin kokeilepa, se muuttaa makuaan :).

On olemassa espanjalaista ja meksikolaista paellaa. Espanjalainen versio on hieman monitahoisempi ja käyttää enemmän raaka-aineita. Palataan siihen ehkä joskus toiste. Meksikolainen paella on pikaisemman ruoan ystävälle, ja sopii varsin hyvin grillijuhliin ja mökille, jossa tilat ovat usein pienemmät, eikä koko kesäpäivää raaskisi olla hämmentelemässä paellan ääressä.

Paellan pohjana toimii oikein hyvin kolmessa minuutissa valmistuva Uncle Bensin tulinen meksikolainen riisi, josta löytyi jo valmiina lähes kaikki ne mausteet ja maut (eikä ylimääräisiä lisäaineita), joita meksikolaiseen paellaan halusinkin. Vain savupaprikan lisäsin itse. Grillivihannekset valmistuvat grillissä itsessään ja niiden valmistumisten aikana voikin vaikka napata kirjan ja viinilasin hetkeksi käteen, kunnes vihannekset ovat peheän paahteisia. Vihannekset sitten vain valmistetun riisin joukkoon ja valmista tuli. Kasvispaella on siitä hyvä vaihtoehto, että sen kanssa voi grillata lisukkeeksi halutessaan sitten vaikka niitä mereneläviä tai kalaa, mutta vaikka niitä ei söisi, niin ei paellan lisäksi kaipaisi varsinaisesti muutakaan. Vaikka reiluuden nimissä voisi paistaa vaikka halloumia kasvissyöjille tai tofua vegaaneille.

Valmistamallasi tulisella meksikolaisella riisillä voisi myös täyttää grillivihanneksia kuten paprikaa tai kesäkurpitsaa.

Vegepaella on muuten myös siitä kiva, että se maistuu myös jäähtyneennä, eli voit valmistaa isomman satsin ja tarjota seuraavana päivänä vaikka salsan, creme fraichen ja tacokuorien kanssa.


Meksikolainen paella – resepti

4:lle

Tarvitset

2 pkt Uncle Bens meksikolainen riisi (tai tulinen meksikolainen riisi)
2 tl savupaprikajauhetta

1 pkt broccolineja (n. 300g)
2 maissia
3 paprikaa
n. 250g tomaatteja
1 sitruuna
tuoretta korianteria

Tarjoa esim grillattujen tofu-/halloumi-/lohivartaiden kanssa

Valmistusohjeet

  1. Aloita vihanneksista. Pilko paprika sopiviksi palasiksi. Grillaa broccolinit, maissit ja paprikapalat grillissä, niin että ne saavat kunnolla väriä.
  2. Halkaise sitruuna ja grillaa myös sitä leikattu puoli alaspäin halutessasi.
  3. Voit grillata myös tomaatteja tai lisätä ne freeseinä ja tuoreina lopuksi mukaan.
  4. Jos tarjoat vartaita lisäksi, niin laita nekin nyt grilliin.
  5. Valmista riisi. Kypsennä riisiä pakkauksen ohjeen mukaan joko 2 minuuttia mikrossa tai kolmisen minuuttia pienessä vesimäärässä kattilassa. Lisää kypsän riisin joukkoon savupaprika. Sekoita lämpimän riisin joukkoon grillatut vihannekset ja tarjoa tuoreen korianterin kanssa.

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Sari Atula 26.06.2019 - 12:55

Voisiko ajatella jättää paprikat pois ja lisätä seokseen halloumia, jos tällä täyttäisi paprikoita?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 26.06.2019 - 22:00

Vieläkin parempi idea :D! nam!

Vastaa

Jätä kommentti