Koti Gluteeniton Kvinoalla ja fetalla täytetyt paprikat (GF)

Kvinoalla ja fetalla täytetyt paprikat (GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Näistä Meksiko vivahteisista savuisen makuisista paprikoista löytyy täytteestä kvinoaa, fetaa ja maissia. Savun maun niihin tuo savupaprikajauhe. Lopputulos oli herkullisen mehevä, eivätkä pöytämme lihaa yleensä kaipaavat miehet muistaneetkaan mainita, että missä liha. Ruoka valmistui myös kätevästi vähällä tiskillä.

Pidän kvinoassa juuri siitä, ettei se pelkiltään juuri maistu miltään, jolloin sen voi vapaasti maustaa haluamansa makuiseksi. Lisäksi kvinoa on hyvin, hyvin riittoisaa. Keitettäessä se turpoaa ainakin kaksinkertaisesti. Aluksi ajattelin lisätä täytteeseen vielä mustapapuja, mutta mielestäni kvinoa on jo riittävän ruokaisaa ja proteiinipitoista.

Täytetyt paprikat valmistan itse niin, että annan paprikoiden esipaistua ja pehmentyä uunissa samalla, kun valmistan täytettä. Kun paprikat ovat jo lähes valmiita, lisään täytteen ja annan kokonaisuuden olla uunissa enää hetken lämpenemässä. Toiset haluavat lisätä täytteen heti aluksi jo paprikan sisään, mutta itse näen, että säästän aikaa omalla tavallani. Maussa en mitään eroa huomaa.


Kvinoalla ja fetalla täytetyt paprikat

kvinoapaprikat

5 paprikaa

Tarvitset (riitti hyvin viiteen paprikaan)

5 paprikaa

1,5 dl keittämätöntä kvinoaa
n. 3,5 dl vettä tai kasvislientä

200g fetaa
0,5 rkl valkoviinietikkaa
150g maissia
1 kevätsipulinvarsi tai pieni punasipuli
3/4 tl suolaa
2 tomaattia
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
ripaus chilijauhetta

 

Lisäksi viimeistelyyn

korianteria
limeä
punasipulia renkaina

Ohjeet

  1. Esilämmitä uuni 200 asteiseksi. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Lisää ne uunipellille ja anna kypsentyä 30 minuuttia.
  2. Valmistele sillä välin täyte. Huuhtele kvinoa siivilässä huolellisesti juoksevan, kylmän veden alla. Keitä kvinoaa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes se on kypsää. Tähän kuluu noin 20 minuuttia.
  3. Pilko kevätsipuli/punasipuli pieneksi. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Murustele feta isoiksi paloiksi. Sekoita mausteet ja muut täyteainekset keskenään.
  4. Täytä paprikat kvinoatäytteellä. Paista vielä 5-10 minuuttia. Kokeile paprikat kypsyyttä haarukalla. Haarukan pitäisi läpäistä paprika kohtuullisen helposti.
  5. Lisää päälle vielä korianteria, limeä ja punasipulirenkaita.

 

kvinoapaprikat

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti