Koti Arkiruoka Kurpitsaspagettia, salviavoita ja parmesania (GF)

Kurpitsaspagettia, salviavoita ja parmesania (GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Mun yksi lemppari pastoista on spagetti salviavoin ja parmesanin kanssa. Se on ihanan suolaista, täynnä hiilareita, rasvaa ja salvian sitruunaista makua. Eli kaikin maullisin puolin hyvää. Ravintoarvollisesti taas… Ei niin hyvä. Tein tästä pastasta vähän arkeen soveltuvamman ja terveellisemmän version tekemällä kurpitsasta spagettia vihannesspagettikoneen avulla. Keitin sekaan kuitenkin vähän normaalia spagettia, ettei nyt ihan liian kevyeksi jää. Lopputulos oli aivan yhtä koukuttava kuin perinteinen versio, ellei parempikin. Kurpitsan makeus sopii hyvin suolaisen parmesanin kanssa.

Jos käytössäsi ei ole vihannesspagettikonetta, niin kurpitsasta voi yrittää vaikka juustohöylällä tehdä tagliatellemaista nauhaa. Tai ihan vaan reilusti pistä kurpitsa kuutioiksi, kypsennä ja sekoita se spagetin joukkoon. Ei ehkä enää ihan sama annos, mutta järjettömän hyvää kuitenkin.


Kurpitsaspagettia, salviavoita ja parmesania

kurpitsasalviaspagetti

4:lle

Tarvitset

n. 500g myskikurpitsaa
50g voita
10 salvianlehteä
½ rkl sitruunan mehua
1,5 dl parmesania (eli n. 75g)
rouhittua mustapippuria
(n. 150g spagettia)

 

Ohjeet

  1. Tee kurpitsasta spagettia. Kuivaa spagetti talouspaperilla taputellen.
  2. Kuumenna pannussa voi ja lisää salvianlehdet. Anna voin hieman ruskistua. Lisää sitten kurpitsaspagetti joukkoon. Paista n. 5 minuuttia, tai kunnes spagetti tuntuu kypsältä, mutta ei vielä ole menettänyt kiinteyttään. Lisää joukkoon parmesan ja sitruunamehu. Rouhi päälle mustapippuria.
  3. Jos päätit lisätä spagettia joukkoon, niin keitä spagetti suolatussa vedessä kypsäksi ja sekoita kurpitsaspagetin joukkoon.

Vinkki: Valitse mahdollisimman ohut ja suippomainen myskikurpitsa, jotta sen saa vihannesspagettikoneella spagetiksi. Tarpeen vaatiessa leikkaa pystysuunnassa kurpitsasta ohuempi. Käytä ylijääneet leikatut palat sitten vaikka kurpitsasoseeseen tai paista mukaan.

 

kurpitsasalviaspagetti

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti