Koti Jäätelöt Kookos-passionjäätelö (V, GF)

Kookos-passionjäätelö (V, GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Kookos-passionjäätelö. Vegaaninen

Kelithän alkavat huutaa, että jäätelöä ja äkkiä! Vaikka jäätelö maistuukin ympäri vuoden, niin auringon lämmittävät säteet ovat verrannollisia jäätelöaltaiden kutsuhuudon voimakkuuden kanssa. Vaikka jäätelöaltaissa onkin hyvä valikoima, niin ainahan se on mukava tehdä itse myös.

Kookosjäätelöstä tuli aivan ihanan raikas!

Tosin jäätelökoneetta rakenteesta tulee aina hieman hileinen, eli vähän jäädykemäisempi. Kun jäätelön malttaa antaa olla huoneenlämmössä kymmenisen minuuttia (tiedän! lusikka ei malta pysyä aloillaan niin kauaa), niin ei se ole mitenkään häiritsevää – varsinkin kun jäätelön vielä syö marjojen ja hedelmien kanssa.

Kookos-passionjäätelö. Vegaaninen

Kookos ja passion ovat ikisuosikkini.. Tarjoilin kuitenkin jäätelön lopulta myös tuoreiden mangopalasten ja mansikoiden kanssa. Mikä ihanan kesäisen raikas kombo tästä tuli – suosittelen!

Kondensoituun kookosmaitoon tehtynäkään ei jäätelöstä tullut liian makeaa. Kenties käyttämäni kookosjogurtti oli osanaan antamassa hapokkuutta vastapainoksi kermalle ja sokerille.


Kookos-passionjäätelö – resepti

Kookos-passionjäätelö. Vegaaninen

n. 8dl

Tarvitset

2½ dl vaahtoutuvaa kauravispiä
½ prk (170g) kondensoitua kookosmaitoa*
1½ dl kookosjogurttia*
½ limen raastettu kuori

3-5 passionhedelmää – maun mukaan

1 tuore mango ja makusi mukaan mansikoita

*Kondensoitua kookosmaitoa löytyy monesta peruskaupasta leivontahyllyiltä kondensoidun maidon vierestä, sekä esim. Ruohonjuuresta. Mikäli et tiedä kondensoidulle kookosmaidolle muuta käyttöä, niin tee samantien tuplasatsi, jotta saat kaiken käytettyä – tai säästä seuraavaa jäätelömakua varten! Pohjaahan voi jatkaa vaikka marjoilla, suklaalla tai millä vain :).

* esim. Alprolta löytyy täysin kookospohjainen (ei sisällä soijaa) ja myös soijapohjainen. En ole itse testannut muita, mutta lukijat kovasti suosittelivat sellaista kuin Coconut Collaborative.

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa kauravispi kuohkeaksi, paksuksi vaahdoksi. Kaada kondensoitu kookosmaito joukkoon ja jatka vatkaamista, kunnes se on sekoittunut tasaisesti mukaan. Kääntele kookosjogurtti ja limen kuoriraaste sekaan.
  2. Sekoita parin passionhedelmän siemenet jäätelön joukkoon. Kaada rasiaan ja pakasta vähintään yön yli. Voit laittaa jäätelön myös jäätelökoneeseen.
  3. Nosta tarjoiluvaiheessa huoneenlämpöön n. 10 minuuttia ennen tarjoilua.
  4. Tarjoile passionhedelmän, mangon ja mansikoiden kanssa.

Huom! Jos teet jäätelökoneella, niin kerman voi vaahdottaa hieman kevyemmin taikka loppuvaiheessa lisätä maitoa/jogurttia/kermaa seoksen joukkoon, jotta sen saa jäätelökoneeseen. 

 

 

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Maria 18.04.2021 - 11:51

Kuulostaa hyvältä, pitää laittaa kokeiluun! onko tuo jugurtin mitta mikä, dl?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 18.04.2021 - 12:14

Kiitos! 🙂 Tosiaan, desilitra :).

Vastaa

Jätä kommentti