Koti Arkiruoka Kikhernepohjainen Mac & Cheese

Kikhernepohjainen Mac & Cheese

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Kikherne mac&cheese

Mac&Cheese, tuo amerikkalainen lohturuoka. Perinteisesti Mac&Cheese valmistetaan nimensä mukaisesti makaronista ja juustosta. Hyvää kyllä pienissä määrissä, mutta isomman kulhollisen jälkeen siihen toivoisi jotakin raikkautta, proteiinia ja jotakin ravinteikkaampaakin.

Minulle tuli aikoinaan Anton&Anton ruokakassi hetken aikaa, minkä mukana tuli siis valmiit reseptit ja raaka-aineet. Minähän en oikein malttanut pysyä annetuissa resepteissä, mutta pari sellaista reseptiä oli, jotka herättivät niin paljon mielenkiintoa, että ne oli valmistettava ihan reseptin mukaan. Yksi niistä oli mac&cheese kikherneistä. Cashewpähkinöistä ja kikherneistä surautettiin tahna, joka sekoitettiin makaronien joukkoon. Tässä oli ideaa! Samanlaista lämpöistä lohturuoan tuntua kuin alkuperäisessä juustomakaronissa, mutta ravinteikkaammin.

Resepti jäi talteen ja olen sen jälkeen varioinut ja muutellut siitä vielä enemmän omaan makuun sopivan. Tätä valmistaessa tuli mieleen, että tämä resepti täytyy varmaankin omistaa siskolleni ja hänen miehelleen, joiden arjen vakioruokaa ovat kuulemma kikherneet ja pasta. Tässä vähän erilainen tapa hyödyntää kikherneet pastaan.

Juustomakaroni on perinteisestikin melko ”mössömäinen”, pehmeä ruoka, mikä ilmeisestikin on juuri se juttu siinä. Halusin kuitenkin edes vähän rakennetta ruokaan, joten ripottelin päälle rapeita, murskattuja cashewpähkinöitä. Myös makaroniin kannattaa jättää vähän napakkuutta.


Kikhernepohjainen Mac & Cheese – resepti

Kikherne mac&cheese

n. 3 annosta

Tarvitset

250 g makaronia
3 lehtikaalin lehteä

Kastike

80 g cashewpähkinöitä
1 iso valkosipulinkynsi
0,5 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 tetra (230 g) kikherneitä
1 rkl sipulijauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl soijakastiketta
3 rkl oliiviöljyä
0,5 dl ravintohiivahiutaleita
n. 2 dl keitinvettä
suolaa
mustapippuria

 

Valmistus

  1. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla. Säästä muutama pähkinöistä sivuun annoksen päälle murusteltavaksi.
  2. Keitä makaroni kypsäksi ja aloita samalla kastikkeen valmistus.
  3. Surauta sauvasekoittimella kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella sekaisin – saa jäädä myös rouheammakkasi. Lisää keitinvettä sen verran, että saat sopivan juoksevan kastikkeen.
  4. Sekoita kastike makaronin joukkoon ja lämmitä ruokaa sen verran liedellä, että kastike lämpenee. Revi samalla lehtikaalinlehdet pieneksi ja sekoita makaronin joukkoon. Ripottele säästetyt cashewpähkinät pinnalle.

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Roosa 13.01.2023 - 10:48

Mahtava ohje, menee testiin! 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 15.01.2023 - 09:53

Tää olikin just sulle mietitty 😀

Vastaa

Jätä kommentti