Koti Arkiruoka Kaurasuurimosalaatti-hummuskulho

Kaurasuurimosalaatti-hummuskulho

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Kaurasuurimosalaatti

Tästä annoksesta puuttuu enää vain sininen väri :D. Kunnon sateenkaarikulho, josta löytyy väriä, makua ja ravintorikkaita raaka-aineita. Tällaisesta salaatista tykkään – oikeasti täyttävä!

Kokeilin käyttää kaurasuurimoita ensi kertaa muuallakin kuin puurossa. Kvinoa oli muutama vuosi tosi iso hitti ja nyt sen suosio näyttää ainakin lehtien ja blogien reseptien perusteella hiukan laskeneen? Tai sitten muutos on vain omassa päässä, että välillä pysähtyy miettimään, voisiko tämän raaka-aineen sijasta käyttää jotakin kotimaista. Kuten kävi tällä kertaa. Kokeilin käyttää kaurasuurimoita, kuten kvinoaa salaatissa eli ravinteikkaana hiilihydraattina, joka antaa salaatille täyttävyyttä. Sehän toimii! Kaurasuurimoita voisi seuraavaksi kokeille vaikka tabboulehissa kuskusin sijaan.

Kaurasuurimosalaatti

Muutoin laitoin kulhoon klassisia Lähi-Idän salaateista tuttuja tuotteita, kuten hummusta, granaattiomenaa jne. Proteiiniksi paistoin kikherneitä sekä vegekanaa pannulla. Vegekana-osuuden voi jättää poiskin niin halutessaan. Kaupoista löytyy nykyään useitakin hätkähdyttävästi kanalta maistuvia vegekana-tuotteita. Miinusta niissä on tyyris kilohinta, minkä vuoksi niitä ei ihan jatkuvasti tai paljoa tule käytettyä.

Ei kun kokkailemaan! Monellahan alkaa pikkuhiljaa työtkin, niin tämä sopii hyvin myös evääksi töihin.


Kaurasuurimosalaatti-hummuskulho – resepti

3-4:lle

Tarvitset

3 dl kaurasuurimoita
1 sitruunan mehu+kuoriraaste
n. 3 rkl oliiviöljyä
suolaa
1 nippu lehtipersiljaa
½ granaattiomenan siemenet

200-250g rasia hummusta
n. 1½ dl turkkilaista gurttia
½ Kurkku
Tuoreita salaatinlehtiä

Marinoitua punasipulia
1 pieni punasipuli
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl vettä
2 rkl sokeria

1 tetra kikherneitä (n. 200g)
n. 300g vegekanaa (esim. Oumph-suikaleita, Hälsans Kök-suikaleita, Likemeat-suikaleita)

Naan-leipää/muuta leipää

Valmistusohjeet

  1. Marinoi ensin punasipuli. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita etikan, veden ja sokerin kanssa ja jätä maustumaan muiden valmistelujen ajaksi.
  2. Keitä kaurasuurimot vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, tähän kuluu n. 20 min.
  3. Huuhtele keitetyt kaurasuurimot kylmällä vedellä. Sekoita joukkoon sitruunamehu+kuori, oliiviöljy, suola, lehtipersilja ja granaattiomenansiemenet.
  4. Paloittele kurkku. 
  5. Paista pannulla öljyssä kikherneitä sekä vegekana lämpimäksi ja niin, että ne saavat rapeaa, kullanruskeaa pintaa.
  6. Kokoa isoon kulhoon kaurasuurimosalaatti, hummusta, jogurttia, kurkkua, salaattia, marinoituja punasipuleita ja paistettuja kikherneitä&vegekanaa. Tarjoa halutessasi leivän kanssa.

Kaurasuurimosalaatti

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti