Koti Brunssille (suolaista) Kahden raaka-aineen vegaaninen herajuusto

Kahden raaka-aineen vegaaninen herajuusto

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

JOULUKALENTERI – LUUKKU 23

Joulukuu on ollut yhtä joulun odotuksen juhlaa, ja juhla-aikaan annan itselleni luvan syödä juustoja hyvillä mielin. Tosin kai niitä juhlan aiheita saa aina jostain keksittyä? Joulukalenteri onkin ollut täynnä sekä juustoisia että makeita herkkuja, eikä montaa täysin vegaanista reseptiä ole tullutkaan, mutta asia tulee korjaantumaan tammikuun vegaanihaasteessa, just wait ;). Eli mulle: nyt on viimeinen hetki tyhjentää ne jääkaapin juustovarastot!

Kaikkien perinteisten juustoherkkujen jälkeen ja vegaanihaasteen lähestyessä päätin kuitenkin valmistaa jotakin vegaanista ”juustoista”. Kun kerroin aiemmin, että herajuusto on kuulunut jouluperinteisiimme, niin haastoin itseni tekemään juuri siitä vegaanisen version. En halunnut tehdä tahnaa tai tuorejuustoa, vaan nimenomaan herajuustoa. Herajuusto on ikään kuin rakeista, mutta pehmeää tuorejuustoa. Tietysti maku on hieman erilainen oikeaan herajuustoon verrattuna. Ainakin näyttää ihan samalta!

Sopii hyvin niin leivän kuin vaikka karjalanpiirakan päälle.


Vegaaninen herajuusto

Tarvitset

270g maustamatonta tofua
150g maidotonta margariinia (lista vegaanisista margariineista)
1 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Pilko tofu pienemmiksi paloiksi ja pistä palat talousparipalasten väliin. Painele talouspaperilla tofua kuivaksi ja jätä hetkeksi vielä paino talouspapereiden päälle.
  2. Murustele tofu oikein pieneksi. Sekoita joukkoon margariini ja suola.
  3. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Jasmin Kaarne 6.06.2017 - 04:44

Hei! Heramaisuuden lisäämiseksi suosittelisin ennemmin tekemään jugurttia soijamaidosta, pähkinämaidosta, taikka muista vegaanisista maitotuotteista/niiden yhdistelmistä, ja valuttamaan kyseinen jugurtti harsokankaalla. Tuolloin lopputulos on huomattavasti happamempi& mielestäni maukkaampi. Halutessaan voi ko. valutetun jugurtin(ikäänkuin tuoresjuuston) käyttää uunissakin maustumassa. 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 6.06.2017 - 08:37

Moi, kiitos vinkistä! Rakastan piimästä, maidosta ja kananmunista tehtyä herajuustoa, ja joulun aikaan yritinki tehdä vegaanista herajuustoa matelimaidosta ja juoksuttaa sitä sitruunamehulla, mutta homma ei jostain syystä onnistunut yhtään. Millä tavalla saat vegaanisen maidon juoksettumaan? 🙂 Haluisin niin onnistua siinä!

Vastaa

Jätä kommentti