Koti Brunssille (makeaa) Inkiväärillä maustettu valkosuklaa-raparperimuru (V, GF)

Inkiväärillä maustettu valkosuklaa-raparperimuru (V, GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Inkivääri raparperi-valkosuklaacrumble. Vegaaninen

Tätä helpompaa raparperipaistosta tuskin tiedätkään! Aivan äärettömän kätevä, raaka-aineet painuvat helposti mieleen, ja paistos itsessään on ihana sekoitus makeaa valkosuklaata, kirpeää raparperia ja potkua antavaa inkivääriä.

Blogin pitämisessä on monia niin vallan ihania puolia, jotka vain vuosi vuodelta motivoivat minua. Teiltä lukijoilta tuleva kiitos, keskustelut, kommentit ja eriävätkin mielipiteet (asiallisesti annettuna). Ihana, kun voi jakaa omaa innostustaan niin ruokaan kuin luontoon, ja saada muitakin innostettua niiden pariin. Ilman tätä vuorovaikutusta en taatusti olisi jatkanut muutamaa kuukautta enempää :).

Inkivääri raparperi-valkosuklaacrumble. Vegaaninen

Usein harmittelen, että miksei aikaa ole enempää blogille. Päivätyön ohessa ei aina riitä energia sille luovuudelle, mitä ruokablogi tarvitsee. Mutta tässäkin te lukijat olette olleet avuksi. Kun on hieman kiireisempää töissä ja olen matkalla luovuudenpuute kuoppaan, niin varsinkin silloin kiitän suuresti sitä, että olette ahkerasti jakaneet omia ideoitanne, jotka pääsevät sillä hetkellä hyvään käyttöön :). Totta kai muualta tulevat ideat ovat muutenkin aina tervetulleita, ja niistä varmasti tulee vaikutteita jatkoon. 

Raparperipaistoksessa ei mitään uutta olekaan, mutta tuon päällismurun helppous on se taikasana tässä! Simppeli idea sulattaa valkosuklaata ja sekoittaa sen joukkoon kaurahiutaleita ja kuorruttaa paistos tällä, tuli jälleen yhdeltä lukijalta – kiitos! Siis vau, mieletöntä! Miksen vain ole aikasemmin tajunnut. Kun valkosuklaata sulattaa, niin siinä on se sokeri ja rasva, jota crumblemuruun lisättäisiin + valkosuklaan maku.

Inkivääri raparperi-valkosuklaacrumble. Vegaaninen

Inkivääri raparperi-valkosuklaacrumble. Vegaaninen

Tämä kätevä niksi on ollut monesti käytössä jo, sillä valkosuklaata ja kaurahiutaleita löytyy todennäköisesti aina kaapista. Viimeksi lisäsin joukkoon inkiväärihilloketta, joka paransi paistosta entisestään – ainakin tällaisen inkiväärifanin mielestä. Yhdellä kertaa lisäsin tähän komboon nesteeksi vielä rose-viinin jämät, mutta rinnakkaismaistelusta ei ole kokemusta, enkä osaa sanoa, toiko se niin paljon lisää, että erikseen kannattaisi roseta ostaa :).

Ota tämä idea ihmeessä käyttöön mihin tahansa marjapaistokseen. Valkosuklaa sopii ihan kaikkien kanssa; vadelmat, mustikat, nektariinit, omenat ja muut.


Inkiväärillä maustettu Raparperi-valkosuklaacrumble – resepti

Inkivääri raparperi-valkosuklaacrumble. Vegaaninen

6:lle.

Inkiväärihillokkeen voinee hyvin korvata 1 rkl raastetulla inkiväärillä ja lisäämällä hiukan sokerin määrää.

Tarvitset

n. 10 paksua raparperin vartta (niin, että vuoan pohja täyttyy reilusti)
1 dl vettä (tai rose-viiniä)
1 dl (löyhästi mitattu) fariinisokeria
3 rkl inkiväärihilloketta (esim. Ginger People tai Mackays)

n.150g valkosuklaata (vegaaninen iChoco)
1½ dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)

Tarjoile vaniljajäätelön tai kaura-vaniljakastikkeen kanssa.

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
  2. Pilko raparperit palasiksi. Laita ne vuokaan (n. 24 cm pyöreään, tai 20x30cm suorakulmaiseen). Sekoita joukkoon vesi, fariinisokeri ja inkiväärihilloke. 
  3. Nosta raparperit uuniin ja kypsennä 15 minuuttia.
  4. Valmista sillä välin muru. Paloittele valkosuklaa ja laita se mikronkestävään kulhoon. Lämmitä suklaata mikrossa 30 sekunnin erissä ja sekoita aina välissä. Kun valkosuklaa on tasaisen sulaa, niin sekoita joukkoon kaurahiutaleet.
  5. Nostele nokareita kaurahiutale-valkosuklaaseosta raparperipaistoksen päälle.
  6. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen. Nosta paistos vielä uuniin 15 minuutiksi.
  7. Tarjoile vaniljajäätelön tai kaura-vaniljakastikkeen kanssa.

Inkivääri raparperi-valkosuklaacrumble. Vegaaninen

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Glotter-Bäckerin 16.07.2020 - 15:38

Niiiiin hyvää ja helppoa!
Todellinen mökkiruoka, kunhan muistaa valkosuklaata ostaa niin kaurahiutaleita varmasti lötyy joka kodista ja raparperit omalta tai naapurin pihalta 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 17.07.2020 - 08:11

Kiiitos sulle! Ja multa löytyy aina myös valkosuklaata 😀

Vastaa

Jätä kommentti