Kasvisruoasta vegaaniruokaan siirtymisessä suurimman haasteen ainakin mulle tuottaa aamiaiset ja välipalat. Olen tottunut puputtamaan sen verran juusto-voileipiä. Ne ovat paikallaan juuri silloin, kun mitään ei jaksa valmistaa. Voi-ja margariinituotteet on helppo korvata maidottomalla margariinilla, mutta vegaaniset juustot ovat vielä sen verran lapsenkengissä kehityksensä suhteen, etten niitä edes harkitse.

Sen sijaan kaikenlaiset tahnat ovat erittäin käteviä leivänpäällisiä. Tietysti niissä on hieman enemmän vaivaa kuin voin ja juuston lisäämisessä leivän päälle, mutta kerralla kun survoo ison tahnasatsin, niin siinä se sitten on hetkeksi aikaa.

Hummus on tietysti se perinteinen ja hyvä vaihtoehto, mutta nyt päätinkin tehdä hummusta kikherneiden sijaan ilman etuliitettä eli pelkistä herneistä. Tahna on hieman makeampaa kuin normaali hummus, koska herneethän nyt ovat hieman makeita. Lisäsin hummukseen myös manteleita antamaan makua ja lisäproteiinia.

Ehkä joku päivä jaan vielä sen maailman parhaan hummuksenkin reseptin.

Toinen vaihtoehto vegaaniseksi tahnaksi on esimerkiksi porkkana-auringonkukansiementahna.


Hernehummus

Tarvitset

200g sulatteuja pakasteherneitä
2 isoa rkl tahinia (ei välttämättä tarvitse ollenkaan, lisää maun mukaan)
½ pienen sitruunan mehu
1 iso valkosipulinkynsi
½ dl mantelirouhetta
1 tl juustokuminaa
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

  1. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja aja tahnaksi.

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Joel 11.11.2019 - 17:50

Kiitos tästä reseptistä, lähipiiristä löytyvät vegaanit arvostavat kaikkea kotimaista ja lähiruokaa, joten yritän koota reseptejä joita voisi tehdä lähituottajien tuotteista. Mikä tarkoittaa että manteille pitää keksiä korvike, mutta eiköhän sekin aikanaan jostain putkahda… 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 11.11.2019 - 21:29

Kiitos sulle! Mikäköhän ois hyvä pähkinän korvike, joka ois kotimainen. Joku rouhe? Auringonkukansiemen? Ei kyllä maistu samalta, mutta voisi olla :).

Vastaa

Jätä kommentti