Koti Arkiruoka Grillatut chipotle-maissit

Grillatut chipotle-maissit

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Vielä on grillikesää jäljellä! Makea maissi grillataan ja maustetaan chipotlekastikkeella. Chipotle korostaa maissin makeutta ja tuo siihen ihanaa tulisuutta sekä savuisuutta. Lopuksi päälle voi vielä halutessaan murustella fetaa ja lisätä korianteria.

Chipotle on chileistä suosikkini juuri yllämainittujen ominaisuuksien vuoksi. Ainoa haittapuoli on, että sitä vain voi olla välillä kovin vaikea löytää. Chipotle-chilejä myydään pienessä punaisessa tölkissä adobo-kastikeessa, La Costena-merkkisenä. Niitä voi löytää ainakin hyvin varustetun kaupan tex-mex-hyllyltä. Yhdessä purkissa on monta chipotlea. Kerran purkin avattuani siirsin loput chipotlet ilmatiiviiseen pakasterasiaan ja olen säilyttänyt niitä jääkaapin takaosassa nyt jo muutaman kuukauden, eikä maku ole muuttunut miksikään.

Mikäli et onnistu löytämään chipotleja adobo-kastikkeessa (en yhtään ihmettelisi), niin on kaikenlaisia valmiita chipotlekastikkeita, joita voit kokeilla kokonaisten chipotle-chilien tilalla.

Itse käytin esikypsennettyjä maisseja tuoreiden puutteessa. Tuoreita maisseja on kuitenkin kuulemma tullut joillain alueilla kauppoihin, joten ehdottomasti kannattaa kokeilla niitäkin!


Grillatut chipotle-maissit

chipotlemaissi

Tarvitset

maissia
korianteria
fetajuustoa
suolaa
mustapippuria

Chipotle-kastikkeeseen

1 chipotle-chili adobokastikkeessa
1 limen mehu
1 valkosipulinkynsi
150-200g creme fraichea
ripaus suolaa

 

Ohjeet

  1. Valmista chipotle-kastike: Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi kastikkeeksi. Jos tehosekoitinta ei ole käytössä, niin voit myös pilkkoa chipotlet ja valkosipulinkynnen pieneksi ja sekoittaa ne muiden aineiden kanssa kastikkeeksi.
  2. Grillaa maissit.
  3. Tarjoile chipotle-kastikkeen, limelohkojen, korianterin ja fetan kanssa.

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti