Koti Ajatuksia Valokuvauskuplassa

Valokuvauskuplassa

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Voitaisko vaan jäädä tänne ja elää kuplassa. Kuvata meidän kirja täällä Kreetan kauniissa ja inspiroivassa ympäristössä, joka on täynnä täydellisiä kuvaustaustoja ja kauniita kukkia. Saisi vain luoda uskomattomia kuvia toteuttaen itseään. Näin me Jennin kanssa haaveiltiin, kun lähdön aika Milian vuoristomajoituksesta koitti.

Kun ruoanlaitto on siinä pisteessä, etten koe suurta kehityksen tarvetta, niin valokuvauksessa tuntuu olevan vielä niin loputtaman paljon opittavaa. Valokuvaus on vähän kuin jatke nuorempana rakastamalleni harrastukselle; maalaamiselle ja piirtämiselle. Valokuvaushan on yhtälailla oma taiteenlajinsa, johon on helppo uppoutua ja harjoittelemalla kehittyä. Erityisesti valokuvien editointi on ikään kuin se oma siveltimen jälki, joka luo sen viimeisen silauksen ja oman leiman.


Ilon kyyneleet melkein valuvat silmistä, kun onnistuu mielestään lähes täydellisen kuvan luomisessa. Valokuvaus, siinä missä kokkauskin, tuo niin ihanaa vastapainoa arjen kiireeseen ja ahdistavaankin opiskeluun. Siihen kuplaan olisi helppo jäädä asumaan.

Kunpa saisi tuoreita, kauniita raaka-aineita suoraan pellolta.

Kunpa asuisin vanhassa kivilinnassa.

Kunpa Suomessa ei kaikki olisi niin modernia ja siistiä.

Ruokakuvauskurssissa parasta: Kukaan ei pidä sitä ihmeellisenä, että monta tuntia vain asetellaan sipuleja lattialle eri asetelmiin ja kuvataan.

Kunpa ei tarvitsisi unta, niin aika riittäisi kaikkeen.

Kunpa löytyisi ostettavaksi vanha ladonovi tai iso marmorilevy.

Kunpa olisi mahdollista tehdä ruokakuvaajan tai valokuvaajan töitä täyspäiväisesti.

Jos saisi vain elää kauniissa valokuvakuplassa, eikä tarvitsisi elää näissä realiteeteissä ja hiki hatussa huhkia 12 tuntisia koulupäiviä ja lukea naisten- ja lastentautien tenttiä varten. Kaikkien haaveiden ei kuulukaan toteutua, eikä niiden ole realististakaan toteutua. Haaveilu on kuitenkin se, joka auttaa jaksamaan elämässä eteenpäin.

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Sari 27.04.2017 - 16:49

Oi oi, näiden kuvien myötä minäkin pääsin sinun valokuvakuplaan. On teillä ollut upea matka <3 ja varmasti paljon tuliaisia tuon merkeissä. Inspiraatiota tulevaan.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 27.04.2017 - 19:19

Kiitos kommentista Sari! Hauska, jos kuvat välittävät jotain tästä fiiliksestä 🙂 Oli vähän liiankin huikea matka, kun nyt ei jaksaisi elää arkea 😀

Vastaa

Jätä kommentti