Koti Koostepostaus Tupaantuliaisten tarjoilut

Tupaantuliaisten tarjoilut

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

”Kuten jokainen kappale elämänkirjassa, aikamme Helsingin ytimen hektisessä ja strobovalojen värittämässä vilkkeessä on tullut päätökseensä ja on aika siirtyä väljemmille vesille, takaisin Eedenin aikaiseen luonnonhelmaan. Luo purojen, linnunlaulun ja sinisen taivaan. Yöneljältä kotiin matelevien ihmisjoukkojen ja lähikahviloiden aamuvarastoja täydentävien pakettiautojen sävyttämä äänimaailma on vaihtunut onnellisten ihmisten lämpimiin tervehdyksiin ja metsissä kaikuvaan tuulenhelinään.

Saaran kolmekymmenneliöinen ruokakuvausstudio on rantautunut Pikku-Huopalahden rannoille ja moninkertaistanut neliönsä. Lipastot on sijoiteltu, vitriinit kiillotettu ja cd-telineet aseteltu. 

Joku voi huomauttaa, että muutimme tänne jo syyskuussa, mutta hän on väärässä. Elämä uudessa kodissa alkaa vasta silloin, kun betonilaiva on kastettu tuparien kuohuviinillä.

-Ote Markuksen kirjoittamasta tuparikutsustamme.

Viime viikonlopun jälkeen elämä virallisesti ensimmäisessä omistusasunnossa on siis voinut alkaa. Eikä vain kuvainnollisesti, vaan myös kirjaimellisesti. Paljon muulta tekemiseltä aikaa vienyt sisustusprojekti on – jos ei nyt täysin tullut päätökseensä – niin ainakin lähelle sellaista. Kuvittele muuttavasi jättimäisen astiapinon, parin vaatepussillisen ja yhden ruokapöydän kanssa typötyhjään, valkoiseen kolmioon. Asunnossa kaikui kuin parkkihallissa. Ensin iski epätoivo. Hurjasti rahaa ja aikaa pitää käyttää saadakseen asunto elettävän oloiseksi. Eikä varmaan koskaan tulla saamaan yhtä kaunista asuntoa kuin tuo Punavuoren jugend-vuokra-asuntomme. Sisustaminen vei kuitenkin mennessään ja deadline eli tuparit läheni nopeasti.

Sisustussuunnittelija mummoni lahjoitti meille useita huonekaluja, joidenka ympärille muuta asuntoa lähdettiin sitten toteuttamaan. Suosikkini on ollut tuo 50 vuotta sitten isoisäni Algeriasta tuoma sohvapöytä. Tuli siinä itsekin nikkaroitua muutama hylly.

  

Luksusta on kolmion omistaminen, mikä ainakin toistaiseksi sallii minulle oman työhuoneen eli kauniimmin sanottuna ateljeen.

Jäljellä on enää lähinnä keittiön ehostus ja kodin valaistuksen parantaminen. Keittiön yläkaappien rakentaminen (ihan alusta asti puusta itse!), keittiötason vaihto (kivimateriaaliin) ja keittiöaltaan sekä uunin vaihtaminen.

Ei sen enempää sisustuksesta. Tämähän on ruokablogi ja otsikkokin lupaa jotain ihan muuta! 😀

Kuten tavallista, en osannut päättää mitä herkkuja tupareihin valitsisi. Niinpä toteutin lähemmäs kymmenen erilaista leivonnaista… Ja kaikkihan meni! Ajatuksena oli aluksi valmistaa vegaanisena kaikki – ihan vain ”näyttääkseen”, että vegaaniset leivokset voivat maistua tismalleen samalta. En kuitenkaan sitten ihan kaikkia vegaanisena toteuttanut, koska aikaa täysin uusien leivosten vegaanitestauksille ei ollut, vaan piti saada homma kerralla nappiin.

Oikeastaan blogistani ei vielä toistaiseksi löydy reseptiä mihinkään toteuttamistani makeista! Lisäilenpä nyt niitä sitten pikkuhiljaa. Kaikesta en kyllä edes saanut kuvaa harmillisesti.

Tarjolla oli:

Herkut saivat tasapuolisesti kehuja, mikä nyt oli kenenkin lemppari. Yllättävintä oli, miten paljon kehuja matcha-suklaakakku sai. Olin ajatellut matchan olevan liian erikoisen makuista monen suuhun. Kahvi-saksanpähkinäkakku oli toinen, joka sai yllättävän paljon kehujaKun kerran leivontapuoleen tuli niin panostettua, niin suolaisissa panostin eri sorttien sijasta tilavuusmäärään (ja tietysti laatuun).

Tarjolla oli:

  • Sahrami-kvinoasalaattia (vegaaninen ja gluteeniton, resepti jota kuinkin tämän mukainen, mutta ilman munakoisoa ja lisäksi salaatissa oli kikherneitä)
  • Marokkolaista kvinoasalaattia (vegaaninen ja gluteeniton)
  • Homejuusto-päärynäsalaattia karamellisoiduilla pekaanipähkinöillä ja marinoidulla punasipulilla
  • Tomaatti-rosmariinifocacciaa

Suolaisia en päässyt kuvaamaan lainkaan, sillä sain ne viimeisteltyä vastan pimeän tullen.

Tarjoilut tekivät jopa niin hyvin kauppansa, että karkki-ja sipsikulhot jäivät täysin koskemattomina pöydille.

Unelmieni keittiönhyllyt

Jäikö nälkä?

11 kommentit

Tanja 31.01.2019 - 12:19

Vaikka tämä on ruokablogi, minua ainakin kiinnostaa suuresti tuo teidän aivan upealta näyttävä sisustuksenne! Etenkin kuolaan noiden ihanien, unelmaisiksi nimeämiesi keittiönhyllyjen perään. Kysymys kuuluukin: mistä olette hankkineet ne?? 8) Vai onko nekin tehty itse?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 1.02.2019 - 21:44

Kiitos Tanja :). Heh. Kai sitä on pari lisäkuvaa pistettävä, kun olen varsinkin makkariin tosi tyytyväinen :D. Hyllyjen hinnan vuoksi suunnittelin jo itse ryhtyväni hitsaajaksikin, mutta ei rautatyöt ovat vähän liian epätodellista toteutettavaa :D. Puuhyllyt nyt voisikin toteuttaa.. Niiden Suomeen saaminen olikin melkoinen projekti. Aluksi ei meinannut onnistua millään, mutta Aadasi-nimisen verkkokaupan kautta sain niitä tilattua lopulta. Valmistaja on D-Bodhi ja hyllysarjan nimi Shelfmate. Niistä palasista voi sitten yhdistellä mieluisiaan kokonaisuuksia.

Vastaa
Tanja 2.02.2019 - 11:04

Tarkoitatko tätä verkkokauppaa: https://www.aadasi.com/verkkokauppa/ ? Ainakaan hakutoiminnon avulla en löytänyt heidän sivuiltaan noita tuotteita, mutta ymmärsin tekstistäsi, että tilausprosessi olikin vähän monimutkainen. Voinko kysyä, paljon tuollainen hyllysetti maksoi? Jos et halua kirjoittaa sitä tähän, voit lähettää tiedon vaikka sähköpostilla, jos vain viitsit. 🙂

En kommentoinut erikseen uusinta kirjoitustasi nepalilaisesta piirtäjäpojasta, mutta se oli minusta kaunis ja jälleen hyvin ajatuksiaherättävä teksti. Oma pikkuveljeni on adoptoitu thaimaalaisesta lastenkodista.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 3.02.2019 - 19:10

Juurikin tuo verkkokauppa. Hyllyt todennäköisesti ovat nyt loppu – tilasivat minun tilatessani vähän useampia niitä, mutta niin paljon on tullut kyselyitä, että veikkaan, että ovat päässeet taas loppumaan. Varmasti tilaavat lisää, jos kysyy. Hyllysetti oli sanotaanko, että huomattavan hintava, mutta totesin, että ne ovat niin ajattoman tyylikkäät, että menevät toivottavasti vaikka loppuelämän :). Tilasin vahingossa vielä kaksi hyllyä liikaa, mutta ilman niitä n. tuhat euroa. Ja kiitos Tanja vielä tuosta viimeisestä kommentista :).

Vastaa
Elli 31.01.2019 - 19:49

Rakastan, rakastan tätä sisustusta!!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 1.02.2019 - 21:39

Oho, kiitos :D! Mukava reaktio :).

Vastaa
Glotter-Bäckerin 31.01.2019 - 20:49

Oijoi joijoi mitkä tarjoilut! Kulmani kohosivat sekä saksanpähkinäkakun että etenkin matcha-kakun kohdalla! Yllättävää yhdistää se suklaaseen, pitääpä kokeilla! Reseptejä siis odotellaan!

Mitä mokkapalojen päällä oli, kun ovat noin söpöjä?

Ihana tup keittiöhylly, johon saa kaikki kauniit esineet, padat ja myllyt esille. Voi sitten vaihdella sesonkien mukaan. Tällä hetkellä mulla on Runeberg-muotit esillä ja pääsiäislammasmuottikin pääsi jo kurkkimaan kevättä.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 1.02.2019 - 21:38

Saksanpähkinäkakku on klassikko, mutta niin hyvä <3. Ihastuin siihen täysin Skotlannissa. Matcha usein yhdistetään valkosuklaaseen, mutta toimii tosi kivasti tummemmankin kanssa. Mokkapaloihin tuli jonkinlainen kreemi, jonka nopeasti väsäsin suklaasta, margariinista, tomusokerista ja kahvista - ja sitten ihan vain klassiseen tapaan nonparelleja :D. Oho, alat jo valmistella pääsiäistä?

Vastaa
Glotter-Bäckerin 2.02.2019 - 21:03

Ai ne oli ihan nomparelleja, hah meni täydestä muhun!
Pääsiäisestä en vielä perusta, mutta kun se muotti on niin söpö 🙂

Vastaa
Iitu 1.02.2019 - 15:51

Ihanan suklaiset tarjoilut! Julkaisethan matcha-kakun reseptin ennen ystävänpäivää? Sitten tiedän mitä tuolloin valmistan 😀

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 1.02.2019 - 21:36

Haha 😀 Huomasin itsekin, että johan tuli suklaata yhteen jos toiseen :D. No kun kerran oikein erikseen tätä toivot, niin kaipa se on julkaistava :). Tästä ehdin pari kuvaa napata, ei mitään mestariteoksia, mutta kelvannee varmaankin (tuskin kuvat ovat sulle pääasia).

Vastaa

Jätä kommentti