Koti Arkiruoka Suomen ruokabloggaajien top-kasvisruokareseptit

Suomen ruokabloggaajien top-kasvisruokareseptit

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
kasvisruoka

Vaikka näytän kokkaavan siihen tahtiin, ettei muista blogeista edes kasvisruokareseptejä tarvitsisi etsiä, niin suosittelen silti kurkistamaan ja kokeilemaan myös muiden reseptejä!

Pelkästään Suomessa on niin paljon ruokablogeja, etten edes uskalla antaa mitään lukua. Puhutaan varmaan tuhansista, kun kaikki harvakseltaan harrastelijatkin lasketaan mukaan? Koko maailmassa siis on joitain satoja tuhansia. Huh. Siksikin olen hyvin iloinen, että olet päättänyt olla mukana seuraamassa juuri omaa blogiani :).

Omia lempiruokablogejani on hankala nimetä, koska seuraan hyvin, hyvin montaa, ja jokainen on eri tavallaan seuraamisen arvoinen. Tietenkään en ehdi lukea ja seurata kaikkea, mitä näissä blogeissa tapahtuu. Instagram, Top100-ruokablogit-sivusto ja Suomen Ruokabloggaajien oma facebook-yhteisö toimii hyvinä kanavina, joissa pysyä perässä, mitä muut tekevät ja niiden kautta on helppo lukea kiinnostavimmat postaukset.

Ei varmasti ole yllättävää, että Jennin Liemessä-blogi on se, johon olen kaikista eniten perehtynyt ja paneutunut (omani jälkeen). Te, jotka olette hypänneet blogini lukijoiksi vasta äskettäin, niin työskentelen siis Jennin assarina eli autan häntä kuvauksien, sisällöntuotantojen ja blogin pyörittämisen kanssa. Ihan mahti työ!

Haluan kuitenkin nostaa esille nyt muidenkin ruokabloggaajien reseptejä. Koska muiden blogeja selaillessa tuli vastaa niin paljon hyvän kuuloisia vegereseptejä, etten osannut enää itse valita, niin pyysin bloggaajia itse nostamaan heidän omasta mielestään blogiensa tähdet esiin. Ehkä näistä löytyisi jotain uutta kokattavaksi tai samalla uusi ruokablogi seurattavaksi?


Top-kasvisruokareseptit

Kuudespaisti-blogin Myskikurpitsalla, fetalla ja mausteisilla linsseillä täytetyt pitaleivät

Yum, täytetyt leivät on parhaita, ja vielä näin ihanat täytteet! 🙂

Kulinaari-blogin Parsakaali-Gruyerepiiras.
-Kuulun siihen genotyyppiin (Hesarin artikkeli, joka kertoo, että todella on genotyyppinsä, joka ei siedä parsakaalia, naurista tai lanttua, hep!), jotka siirtävät parsakaalin lautasella syrjään, joten omasta blogistani ei parsakaalireseptejä löydy. Siksipä tässä oiva piiras parsakaalin ystäville 🙂 Gruyere on kyllä aika kallista, mutta sen sopii korvaamaan muu vahvan makuinen juusto kuten emmental.

LiemessäParsapitsa spelttipohjalla

-Parsakausi lähestyy! Nappaa ohje talteen, mmm. Kuulostaa tosi hyvältä spelttiä, mozzarellaa ja parsaa.

52 weeks of deliciousnessValkosipulinen hirssisalaatti

-Hirssistä on povattu tulevaisuuden trendiruokaa. Suomalaista ja terveellistä. Kuulostaa tosi hyvältä hirssiin tutustumissalaatilta!

Hella ja houkutus Intialainen dal punaisista linsseistä

-Intialainen on varmasti sunkin makunystyröiden parhaita kavereita. Tämän tyyppisiä tosi helppoja ja maukkaita linssikastikkeita tulee itsekin valmistettua usein :).

Ranteita myöjen taikinassaMyskikurpitsakeitto

-Ihanan samettisen näköinen keitto! Kurpitsasesonki on toki vasta syksyllä, mutta myskikurpitsaa myydään myös ympäri vuoden.

Ku ite tekeeFenkolipasta

-Voi jestas! Miksen mä oo vielä tehnyt fenkolipastaa! Fenkolit ja oliivit, mun lempparimakuja pastan joukossa.

RuokahommiaIntialainen tomaatti-cashewkastike

-Näyttääpä todella kermaisen herkulliselta kastikkeelta. Nyt tuli nälkä!

Syötävän hyväMunakoiso-granaattiomenasalaatti

-Vastaa just sellaista salaattia, jota itsekin monesti teen pikaiseksi, herkulliseksi ateriaksi. Lotan sanojen mukaan hänen lempisalaattinsa nyt!

Kaikki äitini reseptitHärkäpapurouhequesadillat

-Nanna mainitsi nämä yhdeksi parhaaksi kasvisruoakseen, ja samalla huomasin, että kappas, olen itsekin valmistanut juuri tällä kyseisellä reseptillä kerran. Tämä oli vielä aikoina, kun en ollut kovin perehtynyt kasvissyöntiin. Kaapissa oli härkäpapurouhetta, enkä itse keksinyt, mitä siitä tehdä. Oltiin Markuksen kanssa todella yllättyneitä silloin, että saapas kasvisruosta todella hyvää ;).

 

 

 

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti