Koti Aasialaista Pak choi-fetasalaatti (V)

Pak choi-fetasalaatti (V)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Pak Choi-fetasalaatti

Pak choi maistuu mainiolta myös ihan raakana sellaisenaan käytettynä. Siitä saa ihan uutta makua ja rouskuvuutta tuttuihinkin salaatteihin. Vaikka pak choi onkin kotoisin Aasiasta, niin soveltuu se erinomaisesti tutumpienkin raaka-aineiden kanssa, kuten tässä salaatissa fetan, tomaatin, kurkun ja granaattiomenansiementen kanssa. Krutongit tuovat vielä kivaa purutuntumaa, mutta eivät ole pakollisia.

En tosiaan olisi arvannut kolmisen vuotta sitten ruokablogia aloittaessani, että tulee sellainen päivä, jolloin Järvikylän sivuilla pak choin kuvaa klikatessani löydän sieltä mielestäni ihan kauniita kuvia, joiden huomaankin olevan kaikkien minun ottamiani ja reseptien minun suunnittelemiani :). Koko blogihan meinasi jäädä perustamatta juuri siksi, että enhän minä osaa ruokaa valokuvata.

Silloin vain salaa haaveilin ruokatoimittajan töistä: reseptien suunnittelusta, uuden testailusta – ja no en ehkä osannut haaveilla valokuvauksesta silloin. Minulle ystävällisesti huomautettiin, että ruokatoimittajia on Suomessa vain kourallinen, ja heistäkin suurin osa tekee päätyökseen jotain muuta. Enkä täten blogia perustaessa osannut edes asettaa tavoitteekseni, että pääsisin joku päivä suunnittelemaan yrityksille reseptiikkaa :o. En tiennyt, että ruokabloggaaja voi edes sellaiseenkin asemaan päästä.

Ruokabloggaaja onkin aika rajoittunut nimike, sillä blogin kautta on päässyt tekemään kaikenlaista ruokasuunnittelu- ja valokuvaustyötä. Ja voin kai nimittää itseäni jo murto-osaiseksi ruokatoimittajaksikin, sillä olenhan tässä jo päässyt Retkilehden freelancer-toimittajaksi kehittelemään sinne jatkossa retkiruokajuttuja :). Ensimmäinen juttuni lähtikin sinne viime viikolla.

Samalla toisaalta kohtaan haasteita itse blogin päivittämisessä, mitä enemmän tulee ulkopuolisia freelancer-töitä, joita tälläkin hetkellä mukavasti on. Aika on kuitenkin rajattua ja jossain välissä teen vielä sitä nelipäiväistä ns. oikeaa työviikkoa terveyskeskuksessa :D. Mukaville ruokatöille en kuitenkaan sano ei, sillä ne inspiroivat ja innostavat minua niin paljon. Tunnen olevani vain erittäin kiitollinen ja onnellinen voidessani toteuttaa tätä intohimoani ja saada siitä vielä lisätienestiäkin, mikä ehkä jossain vaiheessa mahdollistaisi vielä hieman lyhyemmän työviikon… Kunhan vain työnantaja olisi kanssani samaa mieltä :D.

Tämän pak choi-salaatin suunnittelin siis Järvikylälle, mutta halusin nyt vielä jakaa sen vielä täälläkin inspiraatioksi siitä, että pak choi todellakin sopii raakana salaateissa käytettäväksi.

PS. Ruokakuvauksesta puheen ollen. Oli sinulla sitten mitä tahansa kysymyksiä. Teknisiä, stailaamiseen liittyviä, valotukseen, valokuvaajan työhön, mitä tahansa, niin nyt on aika kysyä joko sähköpostilla (viimeistamuruamyoten(a)gmail.com) tai tuohon kommenttikenttään :). Kokoan parhaillani ruokakuvaus-aiheista postausta.


Pak choi-fetasalaatti – resepti

4:lle

Tarvitset

2 ruukkua pak choita
pari isoa kourallista rucolaa
125g kirsikkatomaatteja (rasiallinen)
¼ granaattiomenan siemenet
150g fetajuustoa


Marinoidut kurkut:

½ kurkku
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl vaahterasiirappia/hunajaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa

Krutongit (tai käytä valmiita)

Muutama siivu kuivahtanutta leipää
3 rkl rypsiöljyä
oreganoa mausteeksi

Kastikkeeksi:

3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamicokastiketta
2 tl chilihiutaleita

Valmistusohjeet

  1. Aloita marinoimalla kurkut. Siivuta kurkusta juustohöylällä pituussuunnassa siivuja. Mittaa muuta ainekset kurkkusiivujen joukkoon. Lisää vielä aavistus vettä, niin että kurkut melkein peittyvät. Sekoita kunnolla ja jätä maustumaan muiden valmistelujen ajaksi tai muutamaksi tunniksi etukäteen.
  2. Krutonkeja varten leikkaa kuivasta leivästä paloja. Kuumenna pannulla rypsiöljy ja lisää leivänpalat ja oreganoa. Kääntele niitä pannulla, kunnes leipäpalat rapeutuvat. Nosta sivuun.
  3. Halkaise kirsikkatomaatit. Irrottele granaattiomenansiemenet.
  4. Revi pak choit varsineen irti. Sekoita pak choin joukkoon rucolaa, marinoidut kurkut ja tomaatit sekä murentele joukkoon fetaa. Lisää granaattiomenansiemenet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaad salaatin joukkoon. Lisää krutongit vasta tarjoiluvaiheessa.

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti