Koti Aamiaiset Pääsiäisaamiainen: omena-mämmijugurtti (V)

Pääsiäisaamiainen: omena-mämmijugurtti (V)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Omena-mämmijugurtti. Hauska pääsiäisaamupalaresepti

Tässä on kuulkaas erinomainen käyttötapa ylijääneelle mämmille! Nyt joku taas ajattelee, että oon tullu ihan pöpiks, kun sotken mämmin jo niinkin pyhään asiaan kuin aamiaishetkiin. Joudun varmaan taas suuresti vakuuttelemaan sua, että mämmi muuttaa täysin makuaan, kun sen sekoittaa jugurtin ja omenasoseen kanssa.

Mämmitiramisua valmistaessa innostuin niin paljon mämmin mahdollisuuksista, että ostin pari laatikollista mämmiä ja rupesin testailemaan. Vaikka opin yhtäkkiä mämmistä tykkäämään ihan pelkiltäänkin, niin kyllä se silti parempaa on kun sen johonkin sekoittaa.

Markus ei koskenut pitkällä tikullakaan itse mämmiin sellaisenaan, mutta on se hassua, miten hyvällä ruokahalulla hän söi kuitenkin mämmijugurttia?

Ja jos et ihan ole varma, onko tämä hassu kombo kuitenkaan makuusi, niin ainakin tätä on superhelppo testata – jos siis mämmiä löytyy jo ennestään. Kokeilee pikkuruisen annoksen vain.

Mitä sun pääsiäisviikonloppuun kuuluu? 🙂

Itse vietin kaksi edellistä päivää kokonaan keittiössä valmistaen ruokia ”catering-keikkaa” varten. Eilen sitten tarjosin pitkän menullisen ruokia vanhempieni tuttavieni 50-vuotispäivillä. Alkupaloina runsaasti makuja Lähi-Idästä, pääruoaksi lennettiin Kaakkois-Aasiaan ja jälkiruoan kohdalla palattiin koti-Suomeen. Paloja vähän kaikkialta. Huomenna saan taas kokata vanhemmillani pääsiäismenun, johon kuuluu ainakin härkispyöryköitä jugurttikastikkeessa (nyt lammasversiona), lakritsa-taatelitryffeleitä ja mämmitiramisua.


Omena-mämmijugurtti- resepti

Omena-mämmijugurtti. Hauska pääsiäisaamupalaresepti

2 annosta.

Lisää tai vähennä ainesosia makusi mukaan. Sekoitin joukkoon vielä chiansiemeniä ihan huvikseen.

Tarvitset

n. 2 dl maustamatonta soijajugurttia
n. 1 dl omenasosetta
n. 1 dl mämmiä
(1 rkl chiansiemeniä)

Valmistusohjeet

  1. Sekoita ainekset keskenään ja lisää makusi mukaan. Jos käytät chiansiemeniä, niin anna maustua 10 minuutin ajan.

 

Jäikö nälkä?

8 kommentit

Annika 16.04.2017 - 10:55

Moi! Oliko otsikkoon vahingossa eksynyt gf vai käytitkö gluteenitonta mämmiä? Jos jälkimmäinen, niin asiasta olisi varmaan hyvä mainita ettei satu väärinkäsityksiä. Hyvää pääsiäistä

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 16.04.2017 - 11:41

Hei, kiitos korjauksesta! 🙂 Itselläni oli gluteenitonta mämmiä, mutta koska pidän enemmän tavallisesta, niin parempi jättää tämä ilman gluteeniton merkintää. Mukavaa pääsiäistä!

Vastaa
Minna - Ku ite tekee 16.04.2017 - 20:59

Aika kreisi kombo, täytyy sanoa. Mutta en lähde maistamatta tuomitsemaan. 😀

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 16.04.2017 - 21:15

Haha 😀 Usein ne oudoimmat kombot just yllättää ;).

Vastaa
Glotter-Bäckerin 25.03.2019 - 21:35

Nyt täytyy tunnustaa, että ensimmäinen sun ohje jolle en lämmennyt. Ei ollu mun makukombo.

Ootko kokeillu uutta Marjamämmiä? Oli ihan vinkeä uutuus. Mun makuun tosin liian makea, mutta ei yhtään niin pöllö ajatus kuin miltä kuulostaa. Löytyy pakastealtaasta.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 26.03.2019 - 22:20

Haha 😀 No mutta tulihan sekin vastaan, mikä kertoo, että ei olla kaikesta samaa mieltä :D. Olin vitsi jo ihan unohtanut, että tällasenkin oon joskus sekoittanut ja itse taas pidin :D. Mä näin marjamämmin tosiaan kaupassa, mutta epäilin sen juurikin olevan liian makea..

Vastaa
Sari Atula 17.04.2017 - 08:52

Tästähän tuli oikein hauskan makuista! Hyvä idea eikä turhan vaikea toteuttaa. Mämmin makukin ns laimenee sekoituksessa.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 17.04.2017 - 08:57

Jes, kiitos 🙂 Ei todellakaan vaikea, välillä ehkä hyväkin lisätä tällaisia superhelppoja ”reseptejä” :).

Vastaa

Jätä kommentti