Koti Arkiruoka Nopeat, rapeat luumu-fetaquesadillat

Poikaystäväni äidiltä saadut luumut päätyivät myös näiden meksikosävytteisten rapeiden quesadillojen täytteeksi. Kuten huomaatte, meillä tosiaan rakastetaan Meksikon makuja. Meksikovivahteisia reseptejä kun tänne tupsahtelee tuon tuosta. Oletko valmistanut jo savuisia nyhtökauraburgereita luumu-nektariini-maissisalsalla? Quesadilla tarkoittaa siis kahta tortillalettua, joiden väliin lisätään ainakin juustoa. Kokonaisuus paistetaan pannulla molemmilta puolilta, jolloin tortillaletut rapeutuvat. Paistamiseen voi käyttää tai olla käyttämättä öljyä.

Nämä quesadillat syntyivät jälleen jääkaapin tyhjennyksen yhteydessä. Quesadillat ovatkin meillä pitsan lisäksi suosittuja ruoantähteiden käyttökohteita. Molempiin kuin sopivat lähes mitkä tahansa ainekset. Niin suolaiset kuin makeat. Varsinkin suolaisen plus makean yhdistelmä!


Luumu-fetaquesadillat

luumuquesadilla

2 quesadillaan

Tarvitset

4 tortillalettua

8 luumua
100g fetaa
n. 3 rkl tomaattipyrettä
1 pieni punasipuli
srirachaa
rucolaa
mustapippuria
sitruunamehua

Ohjeet

  1. Halkaise luumut ja poista kivet. Siivuta punasipuli ohuiksi renkaiksi.
  2. Levitä yhden tortillaletun päälle n. 1,5 rkl tomaattipyrettä. Levitä päälle puolet punasipulista, fetasta ja luumuista. Lisää haluamasi määrä srirachaa, rucolaa ja mustapippuria. Purista päälle vielä reilusti sitruunamehua. Lisää toinen tortillalettu kanneksi.
  3. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Nosta tortilla varovasti esimerkiksi kahdella lastalla pannulle ja paista noin minuutin verran yhdeltä puolelta. Tarkkaile. Kun pohja on tumma, on aika kääntää quesadilla varovasti ympäri ja paistaa tältäkin puolelta rapeaksi.
  4. Toista sama toiselle quesadillalle.

Vinkki: Rucolan sijaan sopii erinomaisesti korianteri.

luumuquesadilla

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Pinni 18.09.2016 - 20:19

Herkullinen täyte toimi tosi hyvin myös itsetehtyjen naan-leipien kanssa. Kiitos ohjeesta! Näitä tehdään toistekin

Vastaa
Saara / Viimeistä Murua Myöten 18.09.2016 - 20:34

Ai että! Naan-leivät! Kuulostaa ihan supersuperherkulliselta niiden kanssa. Täytyypä itsekin tehdä :).

Vastaa

Jätä kommentti