Koti Ajatuksia Lukijakyselyn tulokset (+superhelppo chiavanukas)

Lukijakyselyn tulokset (+superhelppo chiavanukas)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

”Blogisi seuraaminen palautti kiinnostuksen ruoanlaittoon ja ruoka-asioiden seuraamiseen.”

”Kiitos maukkaasta blogistasi! Rakastan aasialaisia makuja ja blogissasi yhdistyy mahtavasti kasvisruokapainotteisuus sekä sellaiset ainesosat, joita löytyy lähes joka kaupasta. Sun reseptien avulla kokkaaminen on helppoa!”

”Resepteissä on sopiva määrä kokeilunhalua, mutta niistä suurin osa on myös arkena toteutettavissa. Sekasyöjänä etenkin proteiinipitoiset kasvisruoat on tämän blogin parasta antia”

”Kaikki reseptisi, mitä olen kokeillut tähän asti ovat olleet mielettömän herkullisia!!”

”Saan innostusta vegeruokailuun, ostin jopa tofuakin, jota olen hiukan kammoksinut :)”

”En aiemmin niinkään perustanut tofusta, syynä oli lähinnä se, etten osannut valmistaa sitä oikein.. nyt osaan!”

Oi että olet ihana, te kaikki olette! Pari viikkoa sitten rohkaistuin kysymään oikein raksiruutuun-kyselyn kera, kuka sinä olet. Sitä olen halunnut jo pitkään kysyä, ja ihanaa että jaksoitte vastata ja kommentoida.

Yllä nostin joitakin kommenteista, jotka välittivät erityisen paljon sitä, miksi haluan blogia kirjoittaa. Paljon, paljon muitakin mukavia ja myös joitakin rakentavia kommentteja oli. Haluan nimenomaan innostaa sinua kasvispainotteisen ruoanlaiton pariin, jakaa vinkkejä, ja onnistumisen hetkiä kokkailun parissa!

Kuulosti kliseiseltä tai ei, niin kommentteja lukiessa kyllä silmät kostuivat (minut tuntevat tietää, että olen kyllä aikamoinen herkistelijä, ja onneksi en ole puhumassa ääneen tätä juuri kirjoittamaani kyseistä tekstiä). Ruoanlaitosta kun on vuosien varrella tullut aina tärkeämpi ja tärkeämpi harrastus, ja blogin aloitinkin siitä syystä, että halusin jakaa kaikki ihanimmat reseptit kanssasi. Joka ikinen kommentti, hyvässä tai huonossa, on ollut kullan arvoinen, jokainen ilahduttaa valtavasti ja niistä sitä lisäpuhtia tulee.

Sitä joskus olen lukenut, ettei bloggaajan pitäisi kysyä ehdotuksia tai toiveita lukijoilta, koska se vaikuttaa kuulemma siltä, ettei bloggaaja itse keksi enää kirjoittamisen aiheita? Taas sanon, että höpöhöpö. Totta kai haluan kuunnella myös toiveitasi, ja niitä sopii oikeasti esittää. Siksihän kirjoitan blogia, että haluan auttaa sinua lukijaa pienemmän tai suuremman ruokaa koskevien kysymysten ja pähkäilyjen kanssa. 

Minkälaisia lukijoita täällä käy

Yllättävää kyllä vastanneista 96 % oli naisia. Tämän olisi tarkemmin ottaen voinut jättää kysymättä :D. Se, mikä oli enemmän yllättävää oli, että seksyöjiä oli kuitenkin prosentuaalisesti eniten, 37%. Toisaalta se on paljon vähemmän kuin koko väestössä, ja kuvastaa hyvin sitä, mitä muutenkin vastauksista välittyi, eli täältä tullaan hakemaan sitä kasvisinspiraatiota. Seuraavaksi eniten oli kala-kasvissyöjiä, 27% ja olipa yksi kala-vegaanikin! Vegaaneita (15%) oli kuitenkin enemmän kuin ihan pelkkiä kasvissyöjiä (11%). No nyt alkaa kuulostaa jo liikaa joltain tieteelliseltä analyysiltä kaikkine prosentteineen.

Ruoassa tärkeimmäksi valittiin maku, terveellisyys ja helppous. Jälkikäteen ajateltuna oli ehkä vähän hupsua laittaa ”mikä sinulle on tärkeintä ruoassa”-kysymykseen vastausvaihtoehdoksi maku. No totta kai maku on top 3 tärkeimmän joukossa, heh :D. Aika moni oli ”Muu”-kenttään kirjoittanut myös ruoan esteettisyyden, mitä en ollut itse edes tullut ajatelleeksi ruoan kriteeriksi. Mutta niinhän se on, kyllä hyvännäköinen ruoka herättää ruokahalun.

Käytin sopivan kyselypohjan hankkimiseen vaikka kuinka paljon aikaa. Kun lopulta päädyin tuohon kyseiseen ja julkaisin kyselyn, niin Markus totesi, että mikset vaan tehnyt Google Formsilla? No niinpä. Joskus ei vain tajua sitä ilmeisintä ja parasta vaihtoehtoa. Nyt tässä kävi nimittäin niin, että kyselystä tuli kaksois-sokkotutkimus, eli en pystynyt yhdistämään, kuka vastasi mitäkin ja tekemään tarkempaa analyysia esimerksi siitä, mitä juuri vegaaniruokavalioiset toivoivat tai toivoiko sama ihminen sekä vegaanireseptejä että leivontaa. Kuten sanonta kuuluu, tyhmästä päästä kärsii. Mutta eipä se mitään, sain ainakin hienosti suuntaa antavia vastauksia :).

Tätä toivottiin

Toivottiin terveellisempiä herkkuja, ja lisäksi terveellisiä välipalareseptejä. Kuulunevatkohan nuo samaan sarjaan? Kukapa nyt ei haluaisi herkutella terveellisemmin? 😀 Näitä reseptejä tulette varmasti saamaan, lista on jo pitkä ;).

Myös edullisempia reseptejä toivottiin. Tiedän, että esimerkiksi tuoreet yrtit nostavat annoksen hintaa, ja jotkin vegaanijutut saattavat olla kalliita. Itse kuulun vielä siihen kuluttajakuntaan, joka on valmis maksamaan vähän laadukkaammasta ruoasta. Kuitenkin itsekin opiskelijana tiedän, että se kirpaisee ostaa vaikkapa kuuden euron oumph-paketti, josta riittää juuri ja juuri kahdelle. Pyrin toteuttamaan reseptejä, jotka olisivat lähtökohtaisin edullisia, ja kukin voi sitten itse päättää, ostaako tuotteen luomuna, vegaanisena vai perusversiona.

Lisäksi toivottiin tietysti arkiruokareseptejä. Nehän nyt ovat niitä, joita on pakkokin valmistaa :).

Arvonnan voittajat

Kaikista kommenteista liikuttuneena päätinkin arpoa molemmat kirjani pois, joista olen ollut yhteydessä arvonnan voittajiin. Mielelläni olisin antanut jokaiselle kiitokseksi jotain, mutta toivottavasti onni teitä suosii jatkossa! Ja hei, jos haluatte tulla moikkaamaan tai maistelemaan kokkauksiani, niin 8.4. Helsingin Teurastamolla järjestettävässä What’s Cooking Helsinki-tapahtumassa mä ja Jenni kokataan yhdessä jotakin aasialaista. Tapahtuma on ilmainen.

Ehdolla Inspiration BlogAwards ”vuoden tulokas” kategoriassa

Tuleepa tästä pitkä postaus, mutta sain eilen juuri kuulla, että minut on valittu ehdolle vuosittaiseen Inspiration Blog Awardsin vuoden tulokas kategoriaan! Vau! :)) Aika kovia ehdokkaita on vastassa. Jos haluat antaa mulle äänen, niin klikkaapa äänestämään ja valitse sieltä kohta ”tulokas”. Siihen ei tarvita muuta kuin yhden napin painallus, mitään tietoja ei tarvitse jättää. Halutessasi ne voi kuitenkin jättää ja osallistua gaalalippujen arvontaan.

Vielä kerran kiitos kaikista ihanan ihanista kommenteista ja toiveista! Olen niin onnellinen, että voin jakaa ruokainnostusta kanssasi. Kirjoitinpa koko jutun naama leveässä hymyssä.


Mustikka-mansikka-chiavanukas

Eräs kyseli ilmeisestikin artikkelin kuvassa olevien, instagramissa jo vilahtaneiden, chiavanukkaiden reseptiä. Mikään salaisuus resepti ei tietenkään ole. Se on jälleen kerran vain aivan liian helppo :D. Tässäpä se nyt tulee :).

3 purkkia

Tarvitset

Mustikkakerros

2 dl soijajugurttia
1 kukkurallinen rkl chiasiemeniä
kourallinen mustikoita (n. 1 dl)

Soseuta jugurtti ja mustikat keskenään. Lisää chiasiemenet sekaan ja kaada purkkien pohjalle. Voit jättää mustikat myös soseuttamatta, ne kyllä sulavat jugurtin joukossa.

Kookoskerros

2 dl kookos-soijajugurttia
1 rkl chiansiemeniä

Sekoita keskenään ja lisää mustikkakerroksen päälle.

Mansikkakerros

2 dl soijajugurttia
1 kukkurallinen rkl chiasiemeniä
kourallinen pakastettuja (metsä)mansikoita

Soseuta jugurtti ja mansikat keskenään. Lisää chiasiemenet sekaan ja kaada päällimmäiseksi. Voit jättää mansikat myös soseuttamatta, ne kyllä sulavat jugurtin joukossa.

Vinkki: Itse käyti metsämansikoita, koska mökkimme on onnekkaalla seudulla, jossa kasvaa niin paljon metsämansikoita, että niitä voi pakastaa talvea varten! Mansikoita taas ei tule lainkaan pakastettua. Vadelmia sen sijaan runsaasti. Korvaa siis mansikat vadelmilla, jos niitä sinulta sattuu löytymään.

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Maria 21.03.2017 - 17:01

Tää saattaa olla aavistuksen henkilökohtainen kysymys, joten saa jättää vastaamatta 🙂 Mutta mietin: aiotko jotenkin tulevaisuudessa yhdistää sun lääkärintyön ja ruokaharrastuksen? Muistelin että opiskelet lääkiksessä, ja mietin just mitä käy blogille sitten kun valmistut ja alat tehdä pitkiä päiviä? Joskus tää nykymaailma on niin hauska et työn ja harrastuksen voi yhdistää mut tää yhdistelmä on ehkä vähän hankala! 😀

Vastaa
Saara / Viimeistä Murua Myöten 21.03.2017 - 21:05

Hei Maria! Hauska kun kysyit :). Tätä on multa paljon kyselty ja asiaa itsekin olen pohtinut. Muistelit ihan oikein, enkä yleensä tuo esille ehkä niin paljon sitä lääkistä täällä, juurikin koska se on niin kaukana ruoasta. Tuota ollaan kavereiden kanssa pohdittukin, että mitä olisi lääkärin ja ruoanlaitto uran yhdistäminen? Sille ei ole kuitenkaan löytynyt mitään yhdistämistapaa, joten olen vain syrjäyttänyt asian tulevaisuuden ongelmaksi. Vuoden päästä valmistun ja olen ajatellut että katson sitten, mikä on tilanne. Toiveena olisi, että voisin tehdä vaikka kolmipäiväistä työviikkoa, jotta aikaa jäisi tälle ihanalle harrastukselle :).

Vastaa

Jätä kommentti