Koti Arkiruoka Linssi-perunasalaatti (V, GF)

Linssi-perunasalaatti (V, GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Linssi-perunasalaatti. Gluteeniton. Vegaani.

Tässä eräänä iltana löysin itseni seisomasta keittiöstä kattilan ääressä. Toisessa kädessä peruna ja toisessa voirasia. Siitä sitten dippailin iltaruoaksi uusia perunoita suoraan voirasiaan.

Viimeisiin yksilöihin ripottelin vielä sormisuolaa erikseen päälle. Ja olin onnellinen. Miten peruna voikaan herättää niin iloisia kesätunteita. Loput perunakattilallisesta käytin perunasalaattiin (oikeastaan jouduin keittämään vielä ekstraperunoita oman iltapalani jälkeen).

Linssi-perunasalaatti. Gluteeniton. Vegaani.

Perunasalaattireseptin päättämiseenkin sain kulutettua aivan liikaa aikaa. Majoneesipohjainen? Jugurttipohjainen? Öljypohjainen? Suomalainen? Itämainen? Proteiinia joukkoon vai ei? Muita kasviksia joukkoon? Paistaako vielä perunat vai ei?

Vaihtoehdot tuntuivat vain lisääntyvän ja lisääntyvän, niin että hetken jo mietin syödä ne loputkin perunat vain voin kanssa. Hetkonen, sehän on vain perunasalaatti. Heitin kaikki pohdinnat aivojen syövereihin ja rupesin lisäilemään perunoiden joukkoon juuri sitä, mikä sillä hetkellä tuntui oikealta. Lopulta kaipasin näköjään öljypohjaista, raikasta, perinteisen suomalaisen makuista perunasalaattia, johon päätyi linssejä tölkistä proteiiniksi, jotta salaatti kelpaisi jo itsessään ateriaksi.

Kauniin viikonloppuisen sään kunniaksi kurvasimme pyörillä kaupan kautta hakemassa vielä vesimelonia, kroisantteja, leipää ja mehua, ja suuntasimme löhöilemään piknikille ulos kallioille kirjojen kanssa.


Linssi-perunasalaatti – resepti

Linssi-perunasalaatti. Gluteeniton. Vegaani.

4:lle

Tarvitset

½ kg uusia perunoita
1 tlk (n. 240g) kypsiä ruskeita linssejä (voit korvata keitetyillä beluga tai puy-linsseillä)
rasiallinen salaattisekoitusta
1 punasipuli
½ dl oliiviöljyä (itseltäni sattui löytymään paahdetun sipulin makuista öljyä, joten käytin sitä, mutta oliiviöljyä varmasti kaikilta löytyy)
kourallinen tilliä
1 sitruunan mehu
2 tl kokojyväsinappia
2 tl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
(2 tl piparjuuritahnaa)
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Harjaa perunat. Keitä perunat kypsiksi.
  2. Paista perunoita pannulla oliiviöljyssä, jos haluat paahtunutta makua.
  3. Silppua punasipuli hienoksi.
  4. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.

Seuraathan blogiani jo:

Facebookissa

Instagramissa

Pinterestissä

Linssi-perunasalaatti. Gluteeniton. Vegaani.

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Sirkku 16.06.2017 - 10:42

Nam! Uudet perunat pelkän voin kanssa on kyllä oikea kesäherkku, mutta erilaiset perunasalaatit ovat aivan loistavia kesäruokia myös. Tykkään ite tämmöisistä suht keveistä, kesäisistä ja proteiiniakin sisältävistä perunasalaateista. Pitää siis kokeilla 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 16.06.2017 - 15:30

Kiitos Sirkku! 🙂 peruna on kyllä niin parasta just nyt. Koko viikonlopuksi olen taas suunnitellut pelkkiä perunaruokia :D.

Vastaa

Jätä kommentti