Koti Brunssille (suolaista) Kukkakaali”ricotta” (V, GF)

Kukkakaali”ricotta” (V, GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Kukkakaaliroctta. Vegaaninen

Kukkakaali on ihan älyttömän monikäyttöinen! Juurikin valmistin siitä kukkakaali”ruokakermaa”, tiedät varmaan myös kukkakaalikuskusin, mutta nyt tutustut vielä uuteen tapaan eli kukkakaali”ricottaan”.

Kukkakaaliricotta on siis maukas, vegaaninen ja terveellinen levite leivälle. Valmistimme sitä toukokuisella brunssikokkailu-kerralla, jolloinko siis kutsuin lukijoita luokseni kokkailemaan yhdessä brunssia.

Kukkakaaliroctta. Vegaaninen

Alkuperäinen inspiraatio kukkakaaliricottaan tuli The First Mess-blogista. Olin pitkään ollut sitä kiinnostunut testaamaan ja hyväähän siitä tuli.

Se on sellaisenaan aika mieto, vähän kuten ricotta. Se sopisi varmasti ricotan tapaan myös lasagnen tai pastan joukkoon, mutta yhtä hyvin sitä voi käyttää brunssipöydässä levitteenä tai valmistaa valmiiksi tarjoilupöytään pieniä alkupalacrostineja.

Kukkakaaliroctta. Vegaaninen

Kukkakaaliroctta. Vegaaninen

Kukkakaaliricotasta saa ainakin hyviä alkupalaleipiä, joidenka päälle sopii esimerkiksi grillatut nektariinit, omenat tai päärynät. Niiden päälle vähän yrttiä kuten timjamia tai rosmariinia ja päälle paksua balsamicoa ja paahdettuja pinjansiemeniä sekä mustapippuria.


Kukkakaaliricotta – resepti

Kukkakaaliroctta. Vegaaninen

n. 4 dl tahnaa

Tarvitset

1 iso kukkakaali
1 rkl kuivattua timjamia
1⁄2 dl liotettuja pinjansiemeniä/auringonkukansiemeniä (liota 4h, liottaminen ei ole välttämätöntä, mutta näin saat pehmpeämpää tahnaa)
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sitruunankuoriraastetta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl ravintohiivahiutaleita (tuo juustoista makua, mutta jos et käytä, niin lisää hieman suolan määrää)
1⁄2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Tarjoiluun esimerkiksi paahdettuja pinjansiemeniä, tuoretta tai grillattua hedelmää, yrttejä ja, balsamicoa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Poista kukkakaalista lehdet (ne voi paistaa vaikka jonkin kastikkeen joukkoon tai tarjota leivän päällä).
  2. Höyrytä tai keitä kukkakaalta 15 minuuttia. Kaada mahdollinen keitinvesi pois. Mittaa sitten kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tahnaksi.
  3. Tarjoiluehdotus yllä.

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Tanja 21.08.2019 - 13:07

Vau, kuulostaapa hyvältä! Tätä täytyy kyllä testata. Ehkäpä ricotta-canneloneihin, joissa olen aiemmin käyttänyt tavallista ricottaa, koska en ole keksinyt sille fiksua kasvispohjaista vaihtoehtoa. Voikohan pinjansiemenet korvata auringonkukansiemenillä, vai onko jotain erityistä, minkä takia kannattaisi käyttää nimenomaan pinjansiemeniä? Mokomat kun ovat niin kalliita.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 21.08.2019 - 17:34

Kiitos! Mulle tuli just juurikin mieleen ne cannelonit :). Sanoisin, että hyvin voi käyttää auringonkukansiemeniä. Niitä kuitenkin koko massaan nähden on niin vähän, että maku on kuitenkin mieto. Muutamat paahdetut pinjansiemenet noin leipien päällä tuo tietysti tosi paljon makua!

Vastaa

Jätä kommentti