Koti Aamiaiset Kookos-tattarituorepuuro (V, GF)

Kookos-tattarituorepuuro (V, GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Nyt kun sokeriverokin poistettiin, eikä enää edes valtio ole sääntelemässä herkutteluamme, niin kai tässä on ryhdyttävä itse itsensä sokeripoliisiksi ;).

Perjantai on yleensä ollut blogin herkkupäivä, mutta onhan nyt sentään vasta tammikuun alku – ja ne uudenvuodenlupaukset (terveellisempi tulevaisuus)! Eli yritetäänpä nyt edes hetki (ja nakkaa joulusta jääneen suklaakonvehdin suuhunsa) ;).

Vaikka uudenvuodenlupaukset yleensä tehdään vuoden vaihtuessa, niin Lapin hiihtoretkillä on ollut hyvää aikaa pohtia tulevaa vuotta, ja lupaukset ovat muotoutuneet pikkuhiljaa. Alun perin hylkäsin jo idean perinteisestä lupauksesta; terveellisemmästä vuodesta 2017. Eihän ne koskaan toteudu. Aloin miettiä asiaa kuitenkin uudestaan.

Terveellisyys kuulostaa ikävän tiukalta sanalta. Sen sijaan sana hyvinvointi pitää sisällään tärkeitä arvoja ollen kuitenkin myös salliva, mahdollistaen mm. herkuttelun ja löhöilyn (niin kauan kuin niistä saa hyvää fiilistä). Vuosi 2017 tulee siis olemaan hyvinvoinnin vuosi (niin kuin myös ne tulevat vuodet!). Konkreettisia tavoitteita ovat ainakin:

Vähemmän sokeriherkkuja luopumatta silti totaalisesti niistä. Korvaan useammin valkoisen sokerin jollakin terveellisemmällä makeuttajalla (suhtaudun kuitenkin hieman skeptisesti siihen, ovatko hunajalla, kookossokerilla tai agavesiirapilla makeutetut tuotteet todella ”sokerittomia”, niin kuin niitä mainostetaan?).

-Parina edellisenä vuonna olen uurastanut lukemattomien projektien parissa, eikä aikaa ole jäänyt enää itselleen. Aion löytää aikaa käydä aloittamassa Balilla neljä vuotta sitten asuessani opitun joogaharrastuksen sekä lukea romaaneja muulloinkin kuin lomilla. Eli tehdä muutakin iloa tuottavaa kuin vain kokkausta ;).

Hyvinvointiin sisältyy ainakin hyvät ja terveelliset aamupalat! Eikä niitä sovi korvata kekseillä ja juustoilla, niin kuin joskus saattaa käydä, soosoo..

Tuorepuurot ovat hetkeksi aikaa unohtuneet pöydästämme, koska Markus ei kuulemma pitänyt kylmästä puurosta, kun hänelle kerran mustikka-tuorepuuroa valmistin. Tuorepuuro valmistetaan siis ajoissa (edellisiltana) sekoittamalla viljahiutaleet, chia-siemenet ja ”maito”tuotteet sekä mahdolliset marjat tai makuaineet keskenään, jätetään turpoamaan, ja puuro on aamulla valmista lusikoitavaksi. Markuksella taisi mennä pieleen se maistelu jo sillä hetkellä, kun hän koitti hakea mielleyhtymää puuroon. Kylmä kaurapuuro harvan mielestä on herkullista, mutta tuorepuuro onkin ihan toisenlainen puuro.

Olen ehkä hurmioitunut vähän liikaakin jo kookoksen mausta, mutta kyllä se vain tähänkin puuroon niin hyvin sopii! Sekoitellessani aineksia puolenyön aikaan huomasin, että sellainenkin harvinaisuus voi tapahtua, että kaurahiutaleita ei ole kaapissa! Niinpä hädän hetkellä tattarihiutaleet päätyivät kaurahiutaleiden sijaisiksi. Aamulla puuroa syödessä totesin kuitenkin, että jatkossakin tuorepuuro tullaan valmistamaan tattarihiutaleisiin. Ne kun tuovat mukavaa rukiista makua.


Kookos-tattarituorepuuro

4:lle

Tarvitset

Tuorepuuroon

3 dl tattarihiutaleita
2 dl kookoskermaa
2 dl maustamatonta (soija)jugurttia
4 dl kauramaitoa (tai mitä tahansa muuta vegaanista/normaalia maitoa)
3 rkl (vaaleita) chia-siemeniä (tai pellavansiemeniä)
2 tl vaniljasokeria

Puuron päälle

esimerkiksi mangoa, mustikkaa, kaakaonibsejä, minttua

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kulhossa yhteen kaikki tuorepuuron ainekset ja nosta jääkaappiin yön yli tekeytymään.
  2. Lisää aamulla puuron päälle, mitä nyt mieli silloin tekee.

 

Jäikö nälkä?

4 kommentit

s 6.01.2017 - 17:39

Oih, herkullisen oloinen makukombo 🙂 Kovin pieniä sinun annoksesi tosin (jos resepti ohjeen mukaan jopa 3 syöjälle) – jos mulle tulis aamulla vain 0,5dl hiutaleista turvotettua puuroa, niin vähemmästäkin tulis paha mieli, ja ennen kaikkea jäis huono maku tuorepuuroista..

Vastaa
Saara / Viimeistä Murua Myöten 6.01.2017 - 21:04

Kiitos kommentista! 🙂 Hih, jep, olet oikeassa! Söin reseptin annoksen kyllä kokonaan yksin, mutta ajattelin, että eihän sitä normaalisti syödä suurta määrää puuroa, varsinkin kun olen tottunut, että aamiaisella syödään puuron lisäksi vielä muutakin :). Täytyypi korjata vielä!

Vastaa
Heidi K. 7.01.2017 - 22:51

Tätä on pakko tehdä.

Ja ihania nämä sinun kuvat <3

-Heidi
https://www.tiskivuorenemanta.fi/

Vastaa
Saara / Viimeistä Murua Myöten 8.01.2017 - 08:29

Kiitos Heidi! 🙂 kiva jos pääsee testattavien listalle!

Vastaa

Jätä kommentti