Koti Gluteeniton Kahden raaka-aineen vegaaniset suklaatryffelit (Vv GF)

Kahden raaka-aineen vegaaniset suklaatryffelit (Vv GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Tätä helpompaa ei voisi suklaatryffeleiden valmistus enää olla! Kaksi raaka-ainetta sekaisin (noh okei kolme, kun vaniljasokeriakin hiukkasen), pyörittely ja tadaa! Siinä se olikin. Miksi ihmeessä olen koittanut vääntää tryffeleitä kaikenlaisilla monimutkaisilla ja monta välivaihetta sisältävillä resepteillä?

Tämä oli vain niin uskomattoman helppoa, mutta ennen kaikkea siltikin superherkullista! Täydellinen tryffelin koostumus, namnamanm.

2 raaka-aineen vegaaniset suklaatryffelit

Tryffelit valmistetaan ihan vain suklaasta ja hitusesta kookoskermaa (sekä ripauksesta vaniljasokeria). Kun käytät vegaanista suklaata, niin tryffelit ovat vieläpä vegaanisia :). Pitkän listan vegaanisista suklaista löydät täältä. Saatatpa muuten yllättyä! Olet ehkä tietämättäsi käyttänytkin vegaanista suklaata jo muutenkin.

Kookoskermaa tulee suklaaseen nähden niin pienessä suhteessa, että kookokselta nämä eivät kuitenkaan maistu. Kenen mielestä hyvä ja kenen mielestä huono. Kookosfani pyörittelee tryffelit lopuksi kookoshiutaleissa, kun taas Bountymaista makua välttelevät pyörittelevät tryffelit ihan vain kaakaojauheessa.


Kahden raaka-aineen vegaaniset suklaatryffelit

 

2 raaka-aineen vegaaniset suklaatryffelit

n. 18 tryffeliä

Tarvitset

60 ml kookoskermaa
170g tummaa suklaata (ylempää löytyikin jo linkki vegaanisiin suklaavalikoimiin)
2-4 tl vaniljasokeria (maun mukaan)

Kuorrutukseen

kaakaojauhetta
kookoshiutaleita

Valmistusohjeet

  1. Pilko sukaa hyvin pieniksi palasiksi. Mitä pienemmäksi, sen parempi. Laita suklaapalat kulhoon.
  2. Kaada toiseen kulhoon kookoskerma ja lämmitä kookoskermaa mikrossa, kunnes se on hyvin kuumaa, mutta ei kiehuvaa. Kuumenna siis lyhyissä pätkissä, jotta voit tarkkailla kookoskermaa.
  3. Kaada kuuma kookoskerma sitten suklaapalojen päälle. Älä sekoita. Peitä kulho esimerkiksi lautasella, jotta lämpö ei karkaa. Anna seistä n. 3 minuuttia.
  4. Nosta sitten kansi ja sekoita lusikalla kookoskerma suklaan joukkoon. Lopputuloksen pitäisi olla hyvin sileää. Jos se ei ole, niin laita ihan hetkeksi vielä mikroon ja sekoita uudestaan, kunnes suklaasta ei ole paakkuja jäljellä. Varo ylikuumentamasta.
  5. Sekoita joukkoon haluamasi määrä vaniljasokeria.
  6. Nosta kulho peitettynä jääkaappiin.
  7. Jäähdytä 2-3 tuntia tai yön yli.
  8. Muotoile jäähtyneestä massasta palloja. Kierittele vielä kookoshiutaleissa tai kaakaojauheessa.

Syö heti tai säilytä ilmatiiviisti jääkaapissa.

Vinkki: Jos tryffeleiden ei tarvitse olla vegaanisia, ja et halua täysin tummasta suklaasta tehtyjä tryffeleitä, niin korvaa puolet tummasta suklaasta maitosuklaalla.

Vinkki: Kookoskerma myydään yleensä 2 dl tetrassa. Reseptistä jää juuri sen verran kookoskermaa yli, minkä tämä Tomi Björckin kookoslohi– resepti vaatii.

2 raaka-aineen vegaaniset suklaatryffelit

Tämä nerokas resepti on alun perin Minimalist Baker – blogista.

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti